Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@onur mutlu

230 Fotoğraflarını gördükçe heyecan basıyor. Benim bisiklette bi gelseydi hayırlısıyla :kötü:

• Beğen
Tepkiler: onur mutlu
Arkadaşlar bütçemin el verdiğince en iyisini almak istemişimdir hep ama eşimin dünkü tepkisi beni biraz düşünmeye itti..kendisi aracını çarptığından beri çok tedirgin şimdi o kadar fiyatta bir bisikleti de, ''ya çarparsam yada düşürüp çizersem'' diye tedirgin oluyor biliyorum..biraz da bisikletin hakkını verememekten korkuyor tabi..o yüzden bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum..Bu tarz bisiklet kullananlar her gün bu bisikleti kullanıyorlar mı yada her gün onlarca kilometre yapıyorlar mı? Bunu bir yaşam tarzı haline mi getirmişler? Benim eşim yaz aylarında haftada en fazla 3-4 gün, çocuğu da arkasına alıp birkaç saat keyif ve spor amaçlı kullanacak..Şimdi bu bisikletlerin bakımı var özellikle hidrolik fren sistemi olanların her ne marka olursa olsun sorun çıkarabildiğini ve bakım gerektirdiğini okudum..Aklımda hep cr 227 vardı..şimdi bunları düşününce cr 224'mü alsam diyorum..Fiyatı daha uygun tamam donanımları düşük ama eşim durumundaki birini mutlu etmez mi? Yeterli gelmez mi? Aslında hidrolik disk fren çok hoşuma gidiyor..Ama işte başıma bir iş açar mı durmadan bakım gerekir mi diye düşünmeden edemiyorum..Deore viteste hep aklımda:)..Bi de eşim bu bisiklet ömürlük mü dedi bende yani çok kullanılmasa bile bakımları yapıldığında yıllarca gider herhalde dedim..haksız mıyım? Son olarak bu bisikletlerin bakımları ne kadar sürede bir yapılıyor? Ne yapılıyor bakım sırasında? Nerede yaptırabilirim? Kendim yapabilir miyim? Bugün kısmetse eşimle birlikte saraçhane ye gideceğiz ve kadro boyu için bisikleti deneyip alacağız bir bakıma sürprizi öğrenmiş olması iyi oldu:) cr 224 de bakacağız onun için makul fiyat nedir söyleyebilir misiniz? Tüm bunlar göz önüne alındığında sizce eşim için cr 224 mü yoksa 225 yada 227 mi daha uygun bir tercih olur? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Merhaba herkese, iki sorum olacak. Bilgisi, deneyimi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim.
1-Carraro için düz gidon önerisi olan var mı acaba?
2-Kadro da 2 adet matara kafesi montaj yeri var. Önde olan yer arkadaki montaj deliklerine yakın konumlandırmışlar. İki adet matara kafesi bağlayabilen oldu mu acaba?
Teşekkürler.

@namredips hocam almisken iyisini almak onemli bence tabiki birde sizin ihtiyaclarinizi karsilamasi, ben gunluk 1 saat filan kullaniyorum dusup cizilmesi cok da umurumda olacagini zannetmiyorum benimle beraber yasamayacak sonucta,kullandigim araclarda her zaman yuruyen aksam cok daha onemli olmustur benim icin.ayrica satici disk fren icin balatalar 5 sene gider dedi bunuda 50000 kilometre olarak soyledi.uzun sure hidrolik disk fren kullanan arkadaslar yardimci olursa sizin icin daha faydali olabilir.224 sitesinde 1188 lira yazmislar siz piyasada 1000 liranin altina alabilirsiniz sadece model yili farkli olur

Arkadaşlar herkese merhaba. Ben de çok kısa süre içerisinde carraro sportive 227 ile aranıza katılmış olacağım inşallah. Burada yazılanlar kararımda çok etkili oldu. Onun için kullanıp bilgi verenlere çok teşekkür ederim. Bugün biaikletçide 2015 model siyah-kırmızı, 51 kadro bisikleti inceledim. Çok hoşuma gitti. Yarın veya cumartesi almayı düşünüyorum. Acaba 2015 ile 2016 arasında fiyat farkına değecek fark var mıdır? Bir de bu bisikleti kullananlar yine bisikletin olumlu ve olumsuz özelliklerini yazabilirse sevinirim. Kararımı pekiştirmekte faydası olur :) herkese teşekkürler.

@namredips

Merhaba,

öncelikle okuduğunuz şeylerin kafanızı çok fazla karıştırdığını belirtmek isterim ki bu doğal bir durum, zira çoğumuz o süreçten geçerken aynı soru ve sorunları yaşıyoruz. Aslında ne istediğinize karar verdikten sonra yapacağınız şey sadece tercihinizi yapıp bisikletinizi almak, gerisi kendiliğinden gerçekleşiyor, işin içinde öğreniyorsunuz her şeyi, yaşadığınız aksaklıklardan da öğrendiğiniz çok şey oluyor, netice itibariyle de bisiklet sahibi olduktan sonra kolay kolay mutsuz olmuyorsunuz.

Sırayla gidecek olursak;

-Hidrolik disk fren öyle hemen sorun çıkaran bir sistem değil, hatta kolay kolay sorun çıkaran bir sistem değil. Yani bakımıdır sorun çözmedir gibi dertlerle sürekli vakit ve nakit kaybetmezsiniz. Zaten sorun çıktığında da -biraz tecrübe gerektiren bir sistem olduğu için- tamircinize götürürsünüz. İnanın ben hidrolik frenle sürekli sorun yaşayan birilerini okumadım. Bakımı da öyle aman aman bir şey değil, zamanla keyif alarak siz öğrenmek isteyeceksiniz emin olun. Forumda bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da oldukça içerik mevcut, rahatlıkla bu deneyimlerden faydalanıp bisikletinizle kendiniz uğraşabilirsiniz.

-Vites sistemi arasındaki fark tabii ki önemli, ancak eşinizin kullanımı için bu o kadar önemli mi; bence hayır. Şimdilik bununla başlar, bir süre hem kondisyon yapar hem de bisikletli bir hayatın tadına bakmış olur, bir süre sonra çocuğunuz da büyüdüğünde şayet hala bisikletin hayatınızın bir parçası olması gerektiğini düşünüyor olursanız ailecek uzun turlar yapabileceğiniz üst düzey donanıma sahip daha iyi bisikletleri o zaman edinirsiniz.

-Şu an CS 224, CS 225, CS 227 bunların hangisini alırsanız alın ömürlük olmasa bile uzun yıllar kullanırsınız, hatta eşinizin kullanım amacınını düşündüğümüzde düzenli bakımla ömürlük kısmını bile zorlayabilirsiniz.

-Bisikletinizi aldıktan sonra ilk 30 gün bakımını servis ücretsiz yapıyor, sonrasında garanti sürecinin de devam etmesi için rutin 6 aylık bakımları var. Bu bakımların neleri içerdiği sahip olacağınız bisikletin kılavuzunda detaylı olarak belirtiliyor. Ancak çoğu zaman bisikletinizle kendiniz ilgilenecek, sorunları siz çözeceksiniz, zamanla tüm bunları öğreneceksiniz. Bisikletçinizle kurduğunuz ilişki de önemli bu durumda, ben uğraşmam derseniz sıcak bir ilişki kurduğunuz işinin ehli bir usta sizi maddi anlamda çok yormadan, çok uygun ücretlere sorununuzu çözebilir. Ancak söylediğim gibi zamanla bisikletinizi başkasının eline emanet etmek istemeyeceksiniz.

-Şu sıralar çok fazla bisiklet alan arkadaşımız var çoğunlukla aldıkları yerleri ve fiyatları paylaşıyorlar. Lütfen geçmiş sayfaları kurcalayınız, sanırım önceki mesajlarınızdan birinde bir fiyattan bahsetmiştiniz ve sanırım CS 224 içindi bana yüksek gelmişti, hatta o fiyata CS 255 alabileceğinizi düşünmüştüm. Bu yüzden şu sıralar bisiklet edinen arkadaşların mesajlarına göz atmanızı tavsiye ederim. Almadan önce kesinlikle bir kez daha fiyat konusunda buraya göz atıp fikir sorunuz, vakti olan birileri mutlaka yanıtlayacaktır.

-Kadro boyuyla ilgili de bir şeyler sormuştunuz sanırım; bununla ilgili de geçmiş sayfalarda detaylı paylaşımlar mevcut, onlara da zamanınız olursa bir göz atınız. Ancak özellikle söylemem gereken şey eşinizin boyu kadar iç bacak boyu da çok önemli, hatta boyundan daha çok önemli, hele de arkasında çocuk taşıyacaksa güvenlik açısından bu çok önemli. Rahat hareket edebilmesi ve reflekslerinin hızlı olması açısından asla büyük kadro almayınız, buna dikkat ediniz.

Umarım yeterince detaylı olmuştur, selamlar.

Pazartesi günü sipariş ettiğim Sportive 330 bugün elime ulaştı. Mağazada istediğim gibi aksesuarlar bulamadım sadece jel sele ve zil aldım. Bisikletin bu şekliyle ağırlığı 11,5 kg.

IMG_20160428_175642.jpg

IMG_20160428_165809.jpg

@ÖmerMurat
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
canlı hiç görmemiştim sadece fotoğraflarda görmüştüm. evet gerçekten tasarımı ve renk uyumu çok güzel.
ebay da bisiklet rengiyle uyumlu çok güzel aksesuarlar var bakalım zamanla alacağım.

@ÖmerMurat

ÖmerMurat detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için forumda söylediğiniz yerlere bakacağım..kadro boyu için bugün gittik eşim denedi small (46) sanırım tam oldu..cs 224 saraçhane emre de yoktu bklm haftaya kadar iyice netleştirip almayı düşünüyorum..alınca buradan paylaşırım..tekrar teşekkürler

@desmond1907

Desmont 1907 verdiğin bilgiler için teşekkür ederim 224 ü saraçhanede sordum ellerinde yoktu..fren açısından hd frene daha sıcak bakıyorum şimdi..tekrar teşekkürler

Platform pedala geçtim bugün tavsiye ederim arkadaşlar :)

IMG-20160428-WA0019.jpg
IMG-20160428-WA0020.jpg
IMG-20160428-WA0021.jpg

@ilberto
@ÖmerMurat arkadaşımızın da dediği gibi bir kaç sayfa geride, 2. Sorunuz ile ilgili bir konuda mesajım var.
Ancak bugün bisiklet üzerinde bir kaç deneme yaptım, sonuç hüsran!

Lastik pompası tutucumu söktüm, buna rağmen daha önce 2 plastik suluk koyabilmiş olmama rağmen, bu sefer her ne yaptı isem 2 alüminyum suluğu (yükseklikleri plastik olanlar ile 1:1 aynı) taşıyacak şekilde monte edemedim [emoji15]
Suluk kafesleri alttan çakıştı ve sadece 1 suluk (ön veya arka) takabildim.

Benim kadro 51, tahminimce 46 kadroda bu durum daha da zorlaşacaktır.
Özel bir şey bulamazsam, tek bir tane, önde büyük bir suluk daha mantıklı olacaktır.
Araştırmalarım devam ediyor...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ilberto
@ÖmerMurat hocam forumlardan frenler kısmına baktım..hd frenlerde anladığım kadarıyla kronik ve düzeltilemeyen bir ses sorunu var hepsinde değil belki ama bu konuda şikayetler olmuş..birkaç kişinin bunun yüzünden bisikletlerinden dahi soğumuş..bide 3 yıldır hidrolik yağını değiştirmemiş bir arkadaş biraz yağ boşalttım zift gibi siyahtı bir sorun olur mu demiş..gelen cevaplarda bu kdr sürede değiştirmediği halde bir sorun çıkmadığı için şanslı olduğunu söylemişler..ayrıca bazı v fren kullanıcıları bu ses ve yağ değişiminden için çok gerekli değilse v fren tercih edilmesi gerektiğini aksi halde boş yere ağırlık ve parasal açıdan yük olacağını yazmışlar..ağırlık olarak çok bi fark var mı aralarında? baktım ana net bir bilgi bulamadım..yağ değişimi konusunda ise bugün saraçhanedeki satıcı buna gerek olmadığını sadece eskidiğinde balata değiştirmemin yeterli olacağını istanbulda bunu yaptırabileceğim bir çok servis olduğunu söylemişti..Kararım netleşsin die bakmıştım ama iyice karıştı yine kafam:) Bişey daha sorayım diyelimki v fren aldım daha sonra istersem hidrolikle değiştirebilir miyim? teşekkürler..

Tabi bunlar hd fren sisteminin benim okuduğum eksi yanları..bir bunun kadar da artı yönleri var elbet..ama bu gibi sıkıntılar sık görülüyorsa bu risklerin ne gibi bir kullanım için göze alınması gerektiğinede sanırım biz kullanıcılar karar vereceğiz Ama umarım bu sorunlar benim okuduğum kadar sık değildir zira aklım hala hd frende:)

Az önce forumda okudum 1 yıl boyunca kullanılmayan bisiklette sorunlar oluşur yazıyor..biliyorum kullanılmayan mekanik aksamlarda zamanla sıkıntılar olabileceğini ama bisiklet kullananaların hepsi yaz kış sürekli kullanıyor mu? Yazdan yaza kullanan yok mu hiç?

Geri