Herkese selam. Bu konu için bisiklet kaza haberleri bölümünde yeni bir konu açacaktım fakat mesaj sayım az sanırım, sistem izin vermedi.
Neyse, 6 gün önce kötü bir kaza geçirdim. Bisikletimi de buradaki mesajlardan sonra Carraro Sportive 227 olarak seçtim. Alalı 5 gün falan olmuştu. Güzergahım üzerindeki dik bir yokuşu inerken frenleri de sıkıyordum. Çok da hızlanmıştım yokuşun etkisi ile. Bu hızlanmadan dolayı kafamdaki şapka (evet hız yapmayı sevmediğimden ve bisikleti spor amaçlı aldığımdan kask takmıyordum) rüzgarın etkisi ile kafamdan çıktı. Ben de ani bir refleks ile şapkanın ardından elimi başıma doğru götürdüm, sağ elimle freni sıkmaya devam ettim sanırım. Ve ne olduğunu anlamadan yalpaladım ve sağ omuzumun üzerine doğru çok şiddetli düştüm. Düştükten sonra ilk hatırladığım arkama bakmak oldu çünkü trafik çok yoğundu ve sanırım bana doğru bir araba gelip gelmediğine baktım. Neyse ki araba durmuştu. Bisiklet hala bacaklarımın arasındaydı. Toplananlar bisikletten kurtardılar beni. Bense utanarak kalkmayı bekliyordum ama sağ omuz bölgesinde tarif edilemeyecek bir ağrı ile yerden kalkamadım. Omuzum çıktı sandım, telefonla aileme haber verdim. Çevredekiler 112 ve 155'e haber verdiler. Sonuç olarak sağ kürek kemiği kırığı, 1 kaburga kırığı ve akciğer zedelenmesi ile bu olay meydana geldi. Akciğer zedelenmesi hastanede yattığım 5 günlük süre içerisinde takip edildi, dren denilen bir hortum takıldı ve hızlı bir iyileşme ile taburcu edildim.
Bana söylenen kürek kemiğinin kendi kendine kaynayacağı. Dünden beri internette ve forumda bilgi aradım fakat bilgiler hep köprücük kemiği kırığı ile ilgili. Kürek kemiği kırığı ile bilgi yok gibi bir şey. Sormak istediğim başına gelen oldu mu ya da bilgisi olan? Röntgen filmini mesajıma ekleyeceğim. Kendi kendine nasıl kaynar aklım almıyor ve elbette yanlış kaynayıp hayatımın geri kalanında bana sorun çıkarmasını istemiyorum. Yaşım 38. Danıştığım bir özel doktor sadece filmi görerek ameliyat iyi olur dedi. Hafta arası 1-2 doktora daha danışacağım. Hiç bir ağrım yok. Yatıp kalkarken yardım alıyorum tabi. Omuz askım mevcut, sadece yatarken çıkarıyorum.
Ricam bir yönetici bu mesajımı konu olarak doğru yere açabilir mi daha fazla kişinin görmesi açısından? Sol elimle bu mesajı çok zorlanarak yazdım ve imla hatası var ise kusura bakmayın. Sağlık gerçekten önemli, kaybedilince anlaşılıyor

Kazasız günler dilerim. Ne güzel buraya gelip bisiklet alma sevincimi paylaşacaktım sizlerle ama malasef kaza haberi paylaşıyorum. Selamlar.