Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Arda Oral Kelebek gidon hakkında bilgim yok pek, araştırmak lazım,

Brooks sele çok övülüyor. 1000 km ve üzerinde şekil alma tamamlanıyor aşağı yukarı. Ve bu seleyi ayarlamak biraz daha zor. Yani belli aralıklarla yaylarını sıkmak/gevşetmek, bakımını yapmak, yağlamak falan gerekiyor. İnternette tam bir rehberi vardır bence, araştırmak lazım. Ama çok grekli mi bilmiyorum. Pedli taytın konfor bakımından seleye göre daha çok fayda sağlayacağı âşikar bir durum. Ekstrem turlar yapılmıyorsa bence bir gereği yok. Bilmiyorum belki de yanlış düşünüyorum ama biraz uğraştıran ve hemen sonuç vermeyen bir sele.

Scudo
Evet bende öyle bir şey duydum 1000 km sonra şekil alıyor diye ama kesin bir şey de yok sanırım sanırım bu sele turda tayt kullanmayanlar için yani öyle anladım ben okuduğum yazılarda bakım işini bilmiyorurdum daha yeni öğrendim pek gerek yok o zaman teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Teke
@Arda Oral En az 1000 km civarı yol yapmak lazım tam şekil alabilmesi için. Pedli tayt kullanmayanlar için demek de tam doğru olmaz aslında. İlla ki normal seleye göre daha rahattır ama yine de sele, sert sonuçta. Pedli tayt konfor konusunda daha avantajlı. Bu seleyi genelde uzu soluklu turlar yapanlar kullanıyorlar.

Herkese selam. Bu konu için bisiklet kaza haberleri bölümünde yeni bir konu açacaktım fakat mesaj sayım az sanırım, sistem izin vermedi.

Neyse, 6 gün önce kötü bir kaza geçirdim. Bisikletimi de buradaki mesajlardan sonra Carraro Sportive 227 olarak seçtim. Alalı 5 gün falan olmuştu. Güzergahım üzerindeki dik bir yokuşu inerken frenleri de sıkıyordum. Çok da hızlanmıştım yokuşun etkisi ile. Bu hızlanmadan dolayı kafamdaki şapka (evet hız yapmayı sevmediğimden ve bisikleti spor amaçlı aldığımdan kask takmıyordum) rüzgarın etkisi ile kafamdan çıktı. Ben de ani bir refleks ile şapkanın ardından elimi başıma doğru götürdüm, sağ elimle freni sıkmaya devam ettim sanırım. Ve ne olduğunu anlamadan yalpaladım ve sağ omuzumun üzerine doğru çok şiddetli düştüm. Düştükten sonra ilk hatırladığım arkama bakmak oldu çünkü trafik çok yoğundu ve sanırım bana doğru bir araba gelip gelmediğine baktım. Neyse ki araba durmuştu. Bisiklet hala bacaklarımın arasındaydı. Toplananlar bisikletten kurtardılar beni. Bense utanarak kalkmayı bekliyordum ama sağ omuz bölgesinde tarif edilemeyecek bir ağrı ile yerden kalkamadım. Omuzum çıktı sandım, telefonla aileme haber verdim. Çevredekiler 112 ve 155'e haber verdiler. Sonuç olarak sağ kürek kemiği kırığı, 1 kaburga kırığı ve akciğer zedelenmesi ile bu olay meydana geldi. Akciğer zedelenmesi hastanede yattığım 5 günlük süre içerisinde takip edildi, dren denilen bir hortum takıldı ve hızlı bir iyileşme ile taburcu edildim.

Bana söylenen kürek kemiğinin kendi kendine kaynayacağı. Dünden beri internette ve forumda bilgi aradım fakat bilgiler hep köprücük kemiği kırığı ile ilgili. Kürek kemiği kırığı ile bilgi yok gibi bir şey. Sormak istediğim başına gelen oldu mu ya da bilgisi olan? Röntgen filmini mesajıma ekleyeceğim. Kendi kendine nasıl kaynar aklım almıyor ve elbette yanlış kaynayıp hayatımın geri kalanında bana sorun çıkarmasını istemiyorum. Yaşım 38. Danıştığım bir özel doktor sadece filmi görerek ameliyat iyi olur dedi. Hafta arası 1-2 doktora daha danışacağım. Hiç bir ağrım yok. Yatıp kalkarken yardım alıyorum tabi. Omuz askım mevcut, sadece yatarken çıkarıyorum.

Ricam bir yönetici bu mesajımı konu olarak doğru yere açabilir mi daha fazla kişinin görmesi açısından? Sol elimle bu mesajı çok zorlanarak yazdım ve imla hatası var ise kusura bakmayın. Sağlık gerçekten önemli, kaybedilince anlaşılıyor :( Kazasız günler dilerim. Ne güzel buraya gelip bisiklet alma sevincimi paylaşacaktım sizlerle ama malasef kaza haberi paylaşıyorum. Selamlar.1 omuzişaretli.jpg

@Paqe Çok geçmiş olsun.

Selamm bir carraro almayi düşünüyorum 224 gibi ne dersiniz??

Açıklayici oldu tsk ederim ama sedona 300 ile kiyaslam yapıyorum işin içinden cikamadim:krktm:

@Paqe

Geçmiş olsun abi. Kötü bir kırık olmuş. Söylediğiniz gibi 1-2 doktora danışmakta fayda var. Daha geçen hafta köyden bir yakınımın ineğin darbesi sonucu kafatası kırılmış. Doktor denilen adamın birisi de ağrı kesici verip yollamış, daha sonra üniversite hastanesine gidildiğinde de o doktor niye bu kadar geç kaldınız demiş... Herkes doktor değil maalesef, birden fazla görüş almakta yarar var... Hakkınızda hayırlısı olsun, umarım en kısa sürede iyileşirsiniz. Benzer bir kazayı ben de yaşadım. Bir alt geçide girecekken arka lambayı yakayım da arabalar beni görsün dedim. Tabi geçidin girişi fazlaca eğimli, hızlandım birden, sağ elim de arka lambada. Ayarsız bir şekilde sol elimle ön freni sıktığımda kendimi anında yerde buldum. Kolum bir hafta ağrıdı, şu an problem yok. Dikkat etmek gerekiyor. Bisiklette 2 elini birlikte bırakanları pek anlamıyorum, aslında çok da tehlikeli bir davranış bence. Hafif bir çukurda ya da ani gelişen bir olayda başımıza daha büyük sıkıntılar yol açabilir... Ayrıca kask kullanmanın önemi binlerce kazada kanıtlanmış, kullanmamak riskli gerçekten. Çünkü iki tekerlerk gerçekten tehlikeli. Gereken önlemleri almak lazım. Fazla lüks görünen gözlük bile gözümüzü koruma adına bazı anlarda çok faydalı olabilir. Araba kullanan kullanmayan çoğu kişi bilir; öndeki arabanın lastiğinden taş fırlayıp kendi arabanızın ön camını çatlatabiliyor. Peki gözünüze aynısı olsa? Gözlük bile önemli... Eldiven, kask... Aslında dizlik ve dirseklik de iyi olabilir ama bisiklette bunlar ekstra ağırlık ve absürt bir görüntü oluşturabiliyor...

Sonuç olarak sağlığımız her şeyden önemli değil mi? Onun için elimizden gelen önlemi almalıyız... Saygılar...

@Attftm

Sportive 224 24 vites, Sedona 300 21 vites. Aralarında çok fazla fark yok, yakın performans verirler. Fiyat farkı yoksa ben Carraro tercih ederdim.

@Attftm Bende baktım bisiklet Carraro Sportive 224 ile denk. Sedonaya vereceğiniz parayla 225 alabilirsiniz. Hatta ki ikinci el bakarsanız o paraya 227'de alabilirsiniz. Aralarında kilo farkı olarak pek fark yok. Carraro'nun şekli yeter. Bende carraro derdim.

Tsk ederim benim de ilk tercihim carraro oldu ama sedona daha iyi diye duydum aslında çok anladigimdan değil öyle kendi arastirmalarimla.en iyisi biran önce karar verip almak yoksa iyice kafam karisicak @Mehmet Cemre Kısa @ahmet te

@Attftm Daha almadan bisiklet kısmına Carraro diye eklemişsin :D Bende alacağım. İkinci ellere bakıyorum, peynir ekmek gibi satıyor. Aileye dayandım borç diye :D Ama mahallede kimse iyi gözle bakmıyor. Gerçi kimse iyi bakmıyor. Yaş 16 olunca zaman bol oluyor, bu zamanları değerlendireyim diyorum. Kışda geliyor. Kışında süremeyeceğim. Bakacağım artık, alırsan fotoğraf bekliyoruz.

@Attftm
Sedona daha iyi diyen neye göre diyor? Bizde biliyoruz Black Code red 22 yol bisikleti almayı ama fiyatı ne olacak. Parayı bol verince zaten en iyisini alıyorsun. Önemli olan en az para ile en performanslı olanı alabilmek. Hep söylüyorum carraronun sportive serisi fiyat/performsns bisikletleridir özellikle 224-225 ve 227.

@dengetekerci Sedona dolar üzerinden, Carraro TL üzerinden satış yapıyor. Carraro daha uygun olur. Dolarda fırladı, hani insede Sedonaya mı dönsek filanda diyemiyoruz.

@dengetekerci anladım tsk ederim bilginiz için carraro iyidir kullanan arkadaşlarım da tavsiye etti zaten.
@Mehmet Cemre Kısa yazdım evet ama alicam başka bisiketim var onu sattm suan aklımda olani yazdım haklısın kış geliyo yavaş yavaş hemn almalı ama benim2.el alma şansım pek yok bulamam

@Paqe
Çok geçmişolsun. İnşallah kısa süre içinde sağlığına kavuşursun. Bence ihmal etme bir iki doktora daha görün. Yanlış kaynama filan olursa ileriki yaşlarda problem olabilir. İnsan vücudu işte çocukken bir yerine bir şey oluyor doktora gidiyorsun geçmişte ne yaşadın diye soruyor bir ağrı ile ilgili. Çok üzüldüm durumunuza. Büyük geçmişolsun tekrar

@Attftm
Sedona 300 modeli aksesuarlı olan. Bir de 300 s modeli var . Carraro 224 ile aynı segmentte. vites farkı ve fren farkı var. Bence iki bisiklet te seni verdiğin paraya göre mutlu eder. Kadro boyu önemli sedonada 44-48-52 kadro var carraroda 46-51 kadro var denemeden alma derim.

@Metawox denedim ama burda bütün bisiketcilri gezdim uygun kadro yu bulamadım. Ama dediginiz gibi carraro 46 yani 18 inc e tekabül ediyosa onu zaten alamam rahat ve kendimi güvenli hissedemedim satıcı adamda al bunu rahat edersin büyük kullanmak iyidir dedi ama ben ikna olamadım

@Attftm. Kadroyu boyunuza gore secin,sonra ilerleyen zamanlarda el,boyun,diz agrilari cekebilirsiniz..

Geri