Bisikleti aldığımdan beri beynimi kemiren bir konu var, burada sizinle paylaşmak istiyorum. Yeni alacak olanlara dikkat!!!
Yaklaşık 3 ay önce büyük bir hevesle bisikletçime carraro 224üme kavuşmak için gidiyordum. Kadro boyu hakkında çok bilgim yoktu, ama ayakta durulduğunda üst boru ile bikaç cm fark olması gerektiğini biliyordum. Bisiklet almaya harley davidson botlarla gitmeyin arkadaşlar, yanıltıyor. Dükkanda denediğimde birkaç parmak boşluk vardı, ama eve gelip normal spor ayakkabıyla denediğim zaman üst borunun rahatsız etmeyecek derecede, arada boşluk kalmadan baskı yaptığını fark ettim. Bu arada boyum 1.75, kadro boyu 51.
Asıl sorum şu ki,
200kmden fazla sürdüğüm ve 3 ay içinde duygusal bağ kurduğum carraromu değiştirme imkanım yok. Trafikte, stabilize yollarda, otobanlarda sürdüm. Günde dört saat bindiğim zamanlar oldu. Bunların hiçbirinde sürüş esnasında ağrı sızı yaşamadım. Aksine çok rahat, bisikletin adeta yolda kaydığı turlardı. Ama eve gelip duş aldıktan sonra sol kalçamın leğen kemiğine bağlandığı yerde her seferinde ufak ağrılar oldu. Hala devam ediyor, son zamanlarda ağrının sebebi bisiklettir herhalde diye sürmeyi azalttım.
Bu ağrıların sebebi vücudun hamlığından mıdır, yanlış pozisyondaki sele ve gidon mudur, ısınma ve soğuma hareketlerinin yetersiz olmasından mıdır, yoksa en korktuğum şey olan kadro boyunu yanlış seçmemden midir? Aylardır kafamı kemiren bu soruları aydınlatırsanız beni çok sevindirirsiniz.