Merhaba arkadaşlar,
Ben de dün eşime 222, kendime 224 alarak aranıza katıldım. İzmir'den almayı düşünenler için faydası olacağını düşündüğüm kısa serüvenimi anlatmak istedim. Öncelikle Kliksa'da ekstra indirimli olması nedeniyle (800 TL+50TL çip puan /adet = 1600 TL ) Salcano CS 40 almayı kafaya koymuştum. Ancak sitede kadro boyu seçimi imkanı olmadığından riske girmeyip Kliksa müşteri hizmetlerini aradım,yaptığım görüşmelerde gönderilecek kadro boyu ile ilgili net bilgi veremedikleri için içime bir şüphe düştü ve hem içime sinmesi için hem de esnaf kazansın mantığıyla gidip bayilerle pazarlık etmeye karar verdim. Dün Karşıyaka'da bir işim olmasını fırsat bilerek Karşıyaka-Bostanlı'dan başlayarak hemen hemen tüm bisikletçilere uğradım. İnternet sitelerinde en uygun fiyatla ilanı bulunan Joker Bisiklet Salcano için 2 adet ve nakit olarak alacağımı belirmeme rağmen 855TL'den aşağıya inmedi, ayrıca eşim için düşündüğümüz modeli de ellerinde yoktu. Oradan Bisiklet Evi'ne geçtim, onlarda aynı koşullarda iki bisiklet için 1700TL son fiyat verdiler. Bu arada bisiklet evindeki Gürkan Bey sağolsun çok ilgiendi, uzun bir sohbet yaptık Kliksa indiriminden bahsettiğimde haklı nedenlerini sıralayarak daha fazla indirim yapamacağını söyledi, ayrıca internetten alınan ürünlerle ilgili çok sıkıntı yaşadıklarından artık kurulum yapmadıklarını da belirtti. Oradan da Bostanlı Sundu Bisiklete geçtim. Aklımın bir köşesinde duran ekonomik alternatif Mosso Legarda 1524 modeline baktım. Kadroyu beğenmeme rağmen maşa vb. ekipmanların üzerine sonradan yapıştırılan çıkartmaların özensizce yapıştırılmış olması, bir lastikteki reflektör bantın atmış olması gibi detaylar Mosso alternatifini ortadan kaldırdı. Oradan daha çok seçenek olduğunu bildiğim Sundu Bisiklet Çankaya mağazasına geçtim. Oradaki pazarlıklar sonucu fiyat 1680TL ye indi. Aslında istediğim renkler ellerinde olsa alıp çıkmayı düşünüyordum, ancak ellerinde yoktu. Sundu'dan sahildeki Parkur Bisiklete geçtim. Orada da fiyat için 1600TL verdiler ancak gösterdiği Salcano logosundan anladığım kadarıyla 2014 modeldi ve bayan için olanı ellerinde yoktu. Her ne kadar bütçemi aşacağımı düşünsemde Doruk Bisiklet'e de bakmadan geçmeyeyim dedim. Orada da Carraro Sportive ve Sedona 300S alternatiflerini önerdiler. Carraro'da 1700 TL, Sedona 300-S ve 300-SL için verdikleri 1750TL fiyat aklımı iyice karıştırdı ve kararsız bir şekilde çıktım. Son olarak ikamet ettiğim semt olan Narlıdere'deki Carraro bayisi olan Motis bisiklete uğrayıp eve geçmeye kadar verdim. Motis bisikletteki Bekir Bey ile sohbete başladık. Ben tüm gün başımdan geçenleri anlatınca ve yakında ikamet ettiğimi belirtince Carraro Sportive 222 ve 224 için son fiyat olarak 1650TL ve adettendir diyerek kilit ve far hediyesi verdi. Bende tercihimi hem fiyat farkının minimuma inmesi hem de evime çok yakın olması nedeniyle Carraro'dan yana kullandım ve iki ürünü de akşam teslim aldım...