Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Murat Ozgul

Teşekkür ederim. Bu durumda çantayı görerek ya da daha önce alanlara danışarak almak daha mantıklı olacak. Speedometer için mıknatısa bir bakayım. ucuza gelirse alırım. Pahalı olursa da biraz bekler iyi bir şey alırım

Scudo
Chainreactioncycles dan aldığım Schwalbe Land Cruiser lastiklerim geldi, bir kaç km test sürüşü yaptım asfaltta, CST ye göre yumuşak yapılı olduğundan yoldaki ufak tefek hissetiğim şeyleri bununla hissetmiyorum sürüş daha güzel;)

http://i1295.photobucket.com/albums/b631/Sheucen_Emrah_Onan/DSCF5639_zps169e1f09.jpg

http://i1295.photobucket.com/albums/b631/Sheucen_Emrah_Onan/DSCF5641_zpseac2f274.jpg

• Beğen
Tepkiler: Levent Doğan
@Emrah ONAN

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Schwalbe iyi lastik bende çok memnunum.

kazasız belasız güle güle kullanın..

bu arada benim lastikler de hiç patlamadı, aldığım günden beri çok uzun km'ler yaptım maşallah gık demedi :rolleyes:

arkadaşlar benim bir sıkıntım var tecrübesi olan varsa yada yardımcı olabilecek birisi varsa cok sevinirim..
ben CS 225 kullanıyorum yaklasık 2.5 aydır..bisikletin ilk bakımını yaptırdıktan sonra arka vitesi 3'e getirince pedal çevirirken ses demek dogru olmaz ama tıkır tıkır bir his veriyor..bunun ustune bakımı yapan servise gittim..pedal degisti olmadı zincir degisti olmadı göbegi soktu baktı yine olmadı..fikirlerinizi paylasırsanız cok sevinirim..

@dora

ben dahil bir kaç kişide mevcut eğer titreşimden bahsediyorsanız. Özellikle biraz hızlandıktan sonra orta yüksek viteslerde diyebilirim, pedalı biraz daha sıkınca ve arka attırıcının arkadaki vidayla oynayınca biraz azaldı ama halen mevcut. ön 3 arka 5-6-7-8 de iken ise tamamen rahatsız edici bir durum servis bakıyor biz anormal birşey görmüyoruz diyorlar bindiklerinde bende bıktım böyle kullanıyorum

@Emrah ONAN

Emrah elçikleri nereden aldın? Rahatlar mı?

servis size ne soylediyse aynısını banada soylediler bindikten sonra..en son kararımız 15 gun daha binip duzelmezse fabrikadan yardım isteyecegiz..

Bugün ilk büyük turuma çıktım 33 km. Toplam 2:22:00 dk bir şürüş oldu. Kurtuluştan Emirgan Korusuna (İstanbulda) sahilden yapılan bir yolculuktu. Hafta içi 6 gün çok yoğun spor yaptığım için bugün resmen bittim. Bugün normalde dinlenme günümdü ama bunu bisiklete ayırdım ve öldüm desem yeridir. Kaslarım zaten çok yorgundu resmen tutuldum. Şimdi Bisikletim ile ilgili yoruma gelelim. Padli iç çamaşırı giydiğim halde sele resmen beton gibiydi. Pedallar tek kelimeyle berbat. Pedallardaki kedi gözleri yok oldular zaten bu sürüşten sonra. 225 modelini alacak olanlar muhakkak konforlu bir sele ve iyi bir pedal alması şart.. Uzun bir yola çıkınca gerçekten anlıyorsunuz. Benim yapacağım ilk iş budur yeni bir sele ve pedal. Bu arada o kadar çok bisikletçi gördüm ki şaşırmadım desem yalandır. Gerçekten bir sürü bisiklet kullanıcısı var bu trafikteki güvenimi daha fazla yerine getirdi.

Buarada önceki sayfalarda yayınlamıştım Btwin Count 8 saatimi bugün deneme fırsatı buldum. Gerçekten güzel. Bisikleti sürmeye başlıyorsunuz ve hemen cevap veriyor. Bütün veriler oldukça doğru. Saat şunları gösteriyor. Normal km/h /Toplam km/ Toplam km ve metre/Ortalama hız/Maximum hız/Toplam sürüş süresi. Birde şu var Saati her sürüşünüzde resetlesenizde bir önceki toplam km nizi silmiyor. Yani bugüne kadar ki bütün km nizi toplam olarak görebiliyorsunuz bu güzel bir özellik.

Birde şöyle bir problem hissediyorum arkadaşlar. Nedersiniz ve sizce bisikletin neresindedir bu problem bana frenler gibi geliyor ama tam emin değilim. Bisiklete eskiden binenler bilirmi bilmiyorum bisikletin fren kısmına ezilmiş pad şişe konulurdu ve pedal çevirsenizde fren yapıyormuş hissi verirdi. Yani zorlardınız ama sanki gitmiyormuş gibi hissi verirdi. Anlata bildim mi emin değilim. Ben de pedal çeviriyorum ama sanki birşey bisikleti tutuyor ve beni çok yoruyor bu durum. Ben fren balatalarının diski tuttuğunu düşünüyorum bakıyorum diske resmen yapışmışlar ama bisikleti havaya kaldırıyorum çeviriyorum tekerleri bir tutma sürtme yok. Sizlerin fren balataları da böyle diske yapışık mı hiç boşluk yok mu? Eğer sizlerde boşluk varsa benimkilerde bir problem var demektir? Kısa zamanda frenlerinize bir bakıp bana bildiriseniz memnun olurum...

• Beğen
Tepkiler: Emrah ONAN
@Murat Ozgul

buyincoins ten almıstım rahatlar oldukça, 9 dolardı sanırım

@Murat Ozgul

ben titreşim olarak tanımlıyorum onu işte sinir edici birşey:)

@Emrah ONAN

Emrah seninde mi 225 vardı? Senin pabuçlarda diske yapışık mı?

@Murat Ozgul
Murat bey merhaba
Pedallarla ilgili sorununuz sadece reflektörlerin kaybolmasımı yoksa konfor performans vs. gibi şikayetlerinizdemi var?

Merhaba Arkadaşlar,

3 ay önce bende 225 alarak aranıza katıldım. Forumu hemen hemen hergün okuyorum. Nihayet bugün kayıt yaptırdım ve bende izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bisikleti gerçekten beğenerek aldım. 51 kadro düşünmüştüm ama denemeye gittiğimde 46 bana daha rahat geldi ve onu aldım, bu arada boyum 1.76. Bisikletin rengi ve jantlarındaki sarı bantlar gerçekten harika. Elcikleri velo barendli ile değiştirdim çok rahat ve şık oldular. Forumda birçok arkadaş seleyi değişirmeyi düşünüyor. Ben genellikle 20km lik 1-1,5 saati geçmeyen turlara çıktığım için fazla rahatsızlık duymadım ama bu süre uzadığında ne olur bilemiyorum. Bisikletin gidişi bir MTB ye göre çok rahat. Şu ana kadar lastiklerimde herhangi bir patlak oluşmadı. Muhtemelen parkurla ilgili, Maltepe sahilden başlayıp Fenerbahçe ye gidip geliyorum. Vites geçişleri mükemmel diyemeyeceğim ama sadece arka dişliyi 4 ten 3 e alırken biraz daha kuvvetli ve uzun süre basarak vitesi düşürebiliyorum. Diğer geçişler gayet normal. İlk bakıma götürdüğümde bunu söyledim ama bunun normal olacağını söylediler bende üstünde fazla durmadım. Frenler tek kelime ile muhteşem bir daha kesinlikle pabuçlu fren kullanmam. Birara periyodik olarak ön tekerden çıt çıt diye sesler gelmeye başlamıştı, ilk bakımda balata ayarını yaparak o sesi giderdiler. Muhtemelen disk balataya sürtüyordu, ayar yapıldıktan sonra geçti. Bisikletin pedallarında ki reflektörler ilk hafta içinde her iki pedaldanda 1 er adet düştü. İlerde keyfe keder pedalları değiştirebilirim. Sigma 8.12 km sayacı, eldiven, kask, suluk, arka ve ön aydınlatma, pompa ve u kilit aldım.

Haftada 2-3 defa bisikletimle 20 km yapmaya çalışıyorum. İlk başladığımda 6km yi zor görmüştüm ama artık 20km normal oldu. Son bindiğim bisiklet Pinokyo idi. 30 sene ara verip tekrar bisiklete binmek hele ki böyle bir bisiklete binmek gerçekten çok zevkli.

Herkese kazasız pedellar...

Ersin bey, öncelikli olarak hem bisikletiniz hem de üyeliğiniz hayırlı olsun.

Bahsettiğiniz o vites geçişlerindeki sıkıntıyı 3, 4 ve 5. viteslerde yaşıyordum. Bunun için bir kez bakıma götürdüm, buna rağmen bir hafta boyunca aynı sıkıntı devam edince tekrar servise gittim. "Usta, ayar sehpasına takıp pedal çevirerek vites geçiş kontrolü yaptığın zaman fark edilmiyor. Bin tepesine bir kaç metre sür ve öyle kontrol et vitesleri" diye üsteledim. Bunun üzerine ufak bir test sürüşünün ardından "Evet bir sıkıntı var" dedi, bir kaç vidayı sıktı, etti. Şimdi gayet rahatım vitesler konusunda.

Bu tür durumlarda verin bisikletinizi, sürüş esnasında deneyimlesin probleminizi. Birebir yaşadıktan sonra neyin ne olduğunu daha iyi görüyorlar. Yoksa bisikletin üzerinde bir ağırlık yokken (hatta ayaklık üzerinde yere bile temas etmiyorken) yapılan sözde kontroller ve bu kontroller sonucu gerçekleştirilen onarımlar bir derde deva olmuyor pek.

Sefa Bey,
İlk bakımda dediğiniz gibi davranıcam.
Teşekkürler.

nihayet velo'nun barendli elciklerine geçtim, her yaptığım değişiklik bisikleti güzelleştiriyor, uzun turlarda aldığım keyif katlanıyor.. en son 70km yol yaptım, tur bittikten sonra eve gelince dış lastiklerden ufak bir parça cam kırığı, iki parça diken ve ufak bir parça tel çıkarttım, teli penseyle çektim yani dış lastiklere saplanmışlar ama iç lastiğe ulaşamamışlar.. siz siz olun her tur sonunda mutlaka lastiklerinizin yüzeyini kontrol edin!!!

Selamlar arkadaşlar

Buyincoins ten aşağıdaki elciği aldım fakat elcikler geniş geldi sürekli dönüyor. Daha önce alan arkadaşlar vardı montajı nasıl yaptılar acaba?

(link)

@Özgür ÖZ

Bir adet vida görüyorum, onu alyanla sıkmamış olabilir misiniz? Fotoğraftan yola çıktım, başka bir şey aklıma gelmedi. :)

bende bugün ilk bakıma götürdüm, viteslerde geçiş sorunu vardı onları falan yapmışlar. pedal çevirirken her ittirişimde ufak bi ses geliyor ara sokaklarda daha rahat duyuluyor trafikte pek duyulmuyor. onuda söylemiştim ses duyamamışlar, gidince tekrar söyledim arka sokakta denediler sesi duydular pedallerden diyip pedal vidalarını sıktılar. ama yine olur bu ses dediler gelirken yine vardı. sadece bende mi var bu ses konuda başka şikayet görmedim

Geri