Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Sefa Bey kadro üstü canta , on arka aydınlatma be sanırım maşanın sag tarafında baglı olan ayna hakkında bılgı verebılır mısınız?

Scudo
Resimler için ve ozellikle katılım için tesekkurler. Guzel ulkemızı daha ılerı goturebılecek her konuda duyarlı olmalıyız. Bızı etkılesın etkılemesın. Keske bız de katılabılseydık ancak bıraz yogun bır hafta sonu gecırdık. Hala da gecırıyoruz gonlumuz ruhumuz sızınleydı.
@erphan

@Murat YIL
Murat Bey, kusura bakmayın ufak bir turumuz vardı bugün anca vakit bulabiliyorum bu yüzden.
Çantayı ve farları dx.com'dan, aynayı ise İstanbul'daki bir bisikletçiden aldım.

Çanta; (link)
Çanta oldukça kullanışlı benim için. Ön kısımdaki pvc kaplı alana iPhone 4s'i rahatlıkla sığdırabiliyorum (hatta boşluk da kalıyor), iç hazneye ise ıslak ve kuru mendil, eldiven, gözlük ve bir kaç ufak tefek ıvır zıvır daha doldurabiliyorum. Çantanın bana yarattığı tek sıkıntı, çanta ile birlikte gelen kulaklık uzatma aparatının arızalı olması oldu (Eh Çin malı ne de olsa :p). Alt kısımdaki açıklıktan kulaklığımı geçirmeye kalktığımda oldukça kısalıyor, mecburen fermuarlı alandan geçirmek durumunda kalıyorum.

Ön Far; (link)
Fardan yana herhangi bir şikayetim, mağduriyetim vs hiç bir şey yok. Akşam üzeri, gece sürüşlerimde genellikle flaşör moduna aldığım için önümdeki yayalar "Ne oluyoruz?" moduna girerek yolumu boşaltıyorlar. Bunun haricinde yüksek kuvvetli sabit ışık modu da oldukça elverişli (düşük kuvvetli sabit ışıklı modunu pek kullanmadım açıkçası). Işığı tek bir noktaya odaklamak yerine zoom in/out yaparak daha geniş bir alana ışık vermesi ise ayrı bir güzelliği.

Arka Far; (link)
Bunun için pek fazla bir şey yazamıycam. İşimi görüyor açıkçası, benim için yeterli olan bu. Genelde bunu da ön far da olduğu gibi flaşör modunda kullanıyorum. Bu lambanın benim için en büyük kolaylığı ise; portatif olan lamba kısmının gövdedeki sabitleyicisine/tutucusuna hem yatay hem de dikey olarak takılabilmesi. Zaten benim fotoğraflarda da bu fark ediliyordur.

Ayna; (link)
Yalnız aynam maşanın sağında değil solunda. Aksi halde benim için bir işlevi olmaz. :)
Aynayı arasam yurtdışı alışveriş sitelerinden çok daha makul bir fiyata bulabilirdim, buna eminim ama yurt dışında fazlasıyla ürün aldığım için aynayı da beklemek istemedim açıkçası. Aslında aynayı kadroya monte etmeyi planlıyordum ama çanta yüzünden bu pek gerçekleşmiyor, gidonu da ıvır zıvırla doldurup karmaşa yaratmak istemediğimden maşaya monte etmek zorunda kaldım. Bunun tek dez avantajı, aynanın çok aşağıda kalması ve bakmak için sürekli kafayı eğmek durumunda kalmam. Ha bu arada, ayna yek pare değil tabi, istediğiniz açıya göre ayarlanıp uygun görüş açısını yakalayabiliyorsunuz.

Arkadaşlar benzincilerde tekerlekleri şişirirken aletin ayarı ne olmalı? Bahsettiğim tekerleğin psi değeri değil onu bir kaç sayfa önce bir arkadaşımız yazmış.. Benzincilerdeki hava basıncı makinelerinde +/- işareti var ya onu kaç yapmalıyız onu soruyorum?

@Sefa.N

Dx.com dan türkiyeye kaç günde geliyor?

@Murat Ozgul

Ortalama 2-3 haftada geliyor. Nadiren de olsa bu süreden kısa olabiliyor. Uzadığı zamanlar daha fazla tabii ki.

@Murat Ozgul

Ahmet Bey'in de belirttiği gibi; ortalama 15-20 gün içerisinde size teslimat yapılıyor (Bana 1 haftada teslim edilen sipariş de oldu, 25 günü bulan teslimat da. Bu biraz da ürünün tedarik sürecine bağlı bir durum). Yalnız dx.com'da şöyle bir uygulama var; alışverişiniz belli bir tutarın -yanılmıyorsam $15- altındaysa size takip numarası verilmiyor, daha doğrusu böylesi alışverişlerde takip numarası istiyorsanız $1.90 gibi bir ek ödeme yapmanız gerekiyor. Alışveriş limitinizi buna göre ayarlarsanız size verilecek takip numarası ile sipariş(ler)inizi kargoya verildiği andan itibaren adım adım takip edebilirsiniz.

@Murat YIL

benim ön far aynısı, arka far ise neredeyse aynı. ikisinide yıba çarşısından( bahriyeli av bayii mağazasının tam altındaki dükkandan) aldım. ön far 18 tl arka far 6tl. tabi biraz pazarlık yaptım :)

@Sefa.N
aynen öyle.yalnız bildiğim kadarıyla $15 değilde $17 olması lazım.

@Barış.T

Saltanat bisiklet var soğuksuda oraya baktınız mı? Ordan aldım, belki olabilir ellerinde. Birde mevlana caddesi üzerinde meydan alt geçidine varmadan bir mağaza var. Orada 221 görmüştüm. O bisiklet de benim hoşuma gitmişti. Eğer 224 veya 225 bulamazsanız belki 221 düşünebilirsiniz diye yazdım.

Arkadaşlar merhaba,

Sportive 225 arıyorum ve İstanbul dışında bir yerde buldum bir tane. Modeli yakından görme ve deneme şansım olmadığı için kadro boyu konusunda sıkıntım var. Kadro boyu ölçümü ile ilgili linklere de baktım ama hala netleşmedi konu kafamda. Boyum 1.83, bacak boyum 72 cm. Bulduğum modelde 46 ve 51 cm. kadro boyu olduğunu söylendi. Verdiğim ölçülerde 51 cm bana uygun mudur acaba? Eşime de 46 cm kadrolu olanı almayı düşünüyorum, onun da boyu 1.68. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sizin için 51 cm kadro uygun olur diye düşünüyorum. Ben 1.75 boyundayım bisikletimin kadrosu 46 cm. İnanın sele alt seviyeye yakın konumda. Yani 46 cm bir sportive kadrosunu seleyi kaldırarak neredeyse siz bile rahatlıkla kullanabilirsiniz :) Eşiniz için 46 cm kadronun selesini altta indirdiğinizde ve gidon tarafının ayarları yapıldığında kullanabileceğini düşünüyorum.

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim :) Bu bilgi ışığında 225 almaya daha yakınım o halde. Bir sorum daha olacak; demonte olarak gelecek olan bisikleti herhangi bir Carraro yetkili servisinde ücretsiz olarak kurdurup diğer garanti avantajlarından da faydalanabiliyor muyum acaba?

@HakanOrkan

Sıfır olarak alıyorsanız, yanında garanti kağıdı ve servis kuponları olması lazım. Bu şekilde ücretsiz kurdurabilirsiniz. İlk 2 servisin de ücretsiz olması lazım.

Sizin için bir problem olduğunu zannetmiyorum. Ben iç bacak boyumu ölçtüm ve 80 cm olarak buldum. ( 1.83 boyum ) hesaplamalar ve tablo bana 53-54 cm kadronun uygun oldugunu soylemıstı. sportive 225 53 cm kadro aldım. yaşamıyorum ancak dizayndan kaynaklanıyor olabılır sahsen 49-50 cm kadro benım ıcın daha uygun olurdu dıye de dusunuyorum. Esım ıcın durum neredeyse aynı. 71 cm ıc bacak boyu. hesaplar ve tablo 47-48 cm kadro boyunu uygun gordu ve 48 cm kadro boyuna sahıp sportıve 224 aldık. 42-44'un cok daha uygun oldugunu goruyoruz sımdı 1 hafta kullandıktan sonra. hatta bugun carraro'ya ve aldıgım bayıı e maıl atacagım sadece kadroyu kucultebılırler mı veya Lady kadro ıle degıstırırler mı dıye. Sanırım markaların kadro dızaynlarından ( ust bar ) kaynaklanan farklılıklar mevcut. O yuzden ben sızın yerınızde olsam ( bızımkısı acemılıge geldı ) kesınlıkle o hesaplamalara gore almam. denerım, surerim, gezerim. Ozellıkle esınız ıcın.. lutfen dıkkat edın

@HakanOrkan

@Murat YIL

Kesinlikle haklısınız ancak modeli hiç bir yerde bulamıyorum İstanbul'da. Deneme şansını hiç bulamadım ve artık sizlerin yardımlarınızla fikir edinmeye çalışıyorum. En olmadı 225'ten vazgeçeceğim zaten.

Hakan Bey... 224 bakın. hım pısman olmazsınız. Hatta hem esınıze hem kendınıze 224 alabılırsınız ( esınız ınatlasmasın Lady kadro alsın. benım esım sımdı pısman ) Ic bacak boylarınızı verırsenız Ankara'dan aynı yerden 224 bakabılırım fıyat alabılırım sızın ıcın.

Teşekkür ederim Murat Bey, en olmadı 224 bakacağım zaten. İstanbul'da 224 bulabiliyorum şu an için ancak bu konuda bir sıkıntı yaşarsam size danışacağım hemen :) İlginiz için teşekkür ederim.

@Murat YIL

Geri