Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Kask ve eldiven için beklemenize gerek yok bence. Nasılsa alacaksınız, verin siparişi gitsin. :) Bisiklet gelince rahat edersiniz. Tabi bisikletin yanında eşantiyon olarak alırım diyorsanız, o ayrı. :)

Tişört değil de, forma bakın derim ben. Decathlon'da 20-25 lira formalar. Arka cep fermuarlı ve ter tutmuyor. Tişört bu sıcaklarda biraz sıkıntı yapabilir. Pompa, iç lastik, plastik levye, alyan seti, matara ve matara kafesi, aydınlatma gereçleri ilk aklıma gelenler. Hatta kargo bedava olduğu için şunları rahatlıkla önerebilirim;

(link)

(link)

Pompa olarak da gayet kaliteli ve hesaplı;

(link)

Saat 12'ye kadar kargo bedavaydı. Şimdi 5 lira oldu yine ama iyi fiyat.

Scudo
@ahmetcan44

Evet ama bisikleti ne zaman alacağımda tam belli değil desek yeridir. Eylül ayında alma ihtimalim var o yüzden şimdiden araştırıyorum. Ama mayıs gibi alma ihtimalimde var :) O yüzden siparişi geçemiyorum. Mayıs gibi alacaksam sipariş girmeme gerek yok başka şeylere harcar hergün kenara 2 lira atar istediğimi alırım kendimi kasmadan :) Pompa olarak sedona ürünlerini tercih edeceğim :) Hemen Decathlon'a girip sekmelerime kayıt edeceğim alacaklarımı :)

Yalnız bu pompada analog basınç göstergesi, çift göbek (itme ve çekmede hava verebiliyor) ve iki tür siboba da uyumlu olma gibi özellikler var hocam. :) Tabi alüminyum olması da cabası. Bu ayarda bir pompa için 35-40 lira gerekir ki Tchibo, ürünlerinin arkasındadır her daim. Aklınızda bulunsun.

Bence yaz bitmeden alırsınız, pedallamaya başlarsınız (ver gazı). ((:)

@Doğukan Y.

Kesinlikle.. asfaltta giderken dağ bisikleti almadığım için tebrik ediyorum kendimi.. :)

224 candır.. 225 almayışımın sebebi de, hidroliğin olası arıza ya da değişim gerektirecek durumlarda çok maliyetli olması..

arkadaşlar; bir aksilik olmazsa 27 temmuz da Ankara da gerçekleşecek olan etkinliğe katılmayı düşünüyorum. forumda etkinliğin ayrıntılarını ve linkini görebilirsiniz. aynı etkinlik İstanbul anadolu yakasında da yapılacakmış. İzmir ve diğer illeri ise bilmiyorum. Ankara dakine katılacakların sayısı şimdiden 500 ü geçmiş( facebook tan baktım az önce). bilgilerinize, hoşçakalın.

yanlış okumuşum sanırım :) özür dilerim.. hatta üzür... :)
Bu arada akşam ofisimde birşey unutmuştum, arabayla gidip almadım.. Aferin bana.. bu iradeyi korudukça benden umut var demektir. Eşimle ofis ziyaretimizden...

@Emrah ONAN

• Beğen
Tepkiler: Emrah ONAN
@fatihto

Bizim Sivasın yolları pek aslfalta benzemiyor yani bazı yerleri :D

Arkadaşlar bu bizim lastikler için uygun bir dönüştürücü mü?

(link)

@Murat Ozgul

Siboplarınız Presta (ince uçlu) ise uygun. Son derece kullanışlı bir aparat. Benzinlikleri boş geçmiyorsunuz, rahatça hava basıyorsunuz. :)

@Murat Ozgul

bisikleti aldığımdan beri, çok uzun mesafeler yapmadım, bu sebepten dolayı tekerlerin havasında bir sıkıntı olmadığı için açıkcası dikkat etmemiştim ama hakikaten de siboplar çok ince ve mağazanın bana hediye ettiği pompa( kaldı ki 2 ayrı uç girişli bişi, öyle dandik bişi değil yani) da uymuyo sanki. bunu en yakın zamanda bisikletimi aldığım mağazaya soracağım ya da olmadı, bu cumartesi katılacağım tur etkinliğinde, katılımcı arkadaşlardan öğreneceğim. muhtemelen cumartesi gecesi hem organizasyondan fotolar eklerim hemde bu konuda bilgiler...

@ahmetcan44

msj ınızı şimdi gördüm. sağolun :) en yakın zmn da edineceğim bundan bitane.

Carraro 224'ün sibop ucu standart değil mi tümünde.. ben yeni aldım açıkçası ama dikkat etmemiştim sibop ucuna.. umarım tchibo'dan aldığm pompa'da uyum sorunu yaşamam..

standartsa presta (ince uçlu) mı? linkini verdiğiniz valf'den alırsak benzinliklerdeki hava kompresörleri ile şişirebilir miyiz ?

@fatihto

Standart olan schrader uçlardır bizim ülkede. :) Çünkü çoğunluk MTB veya türevlerini kullanır. Tchibo pompa her iki uca da uyumludur, çift girişli olduğundan. Merak etmeyin, sorun yaşamazsınız. Tabi ben yine de kompresör gibi aletlere yakın olduğunuz zamanlarda, uç sıkıntısı yaşamamanız için bu dönüştürücüleri mutlaka tavsiye ederim. Benzinlikte 5 saniyede yapacağınız işi, el pompasıyla 5 dakikada kan ter içinde kalarak yapmak istemezsiniz eminim. O yüzden dönüştürücü mantıklı. Zaten istediğiniz zaman çıkarabiliyorsunuz.

@ahmetcan44

Bizim bisikletler için değerler ne olmalı ön ve arka teker için ortalama ? Benzinliklerdeki 30,32 gibi değerler sanırım x10 gibi bir değerdir diye tahmin ediyorum.. benzlnlikte şişirince elimizdeki mini pompa ile mi ölçmeliyiz hava değerini ?

http://www.dogabisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_1344_max.jpggiyo basınç göstergeli pompa var bende çok rahat hava basabiliyorum zorlanmadan, çift uçlu tabi çevirmek gerekiyor iç dış diğer tip subap için, fiyatta 20 tl idi sanırım, çok memnunum

Benim pompa şu tchibo'daki
(link)

bununla ölçebilirim değerleri..

700x35 şehir lastiği (carraro 224) için ne olmalı ön ve arka teker basınç değerleri acaba ?

50-75 psi yazıyor sanırım cst lastiklerde ben ön 55 arka 65 psi yaptım

Şimdi farkettim, linkini verdiğim pompada basınç göstergesinde atb,hybrid, road şekliinde bölmüşler değerleri.. Hybrid iin 60-85 arası diyor.. ama tabii kullanma kılavuzundaki daha doğrudrur.. binbir çeşit hybrid için olası en geniş aralığı yazmışlardır pompa üzerinde..

55-65 deneyeyim bakalım rahat edecek miyim.. Teşekkürler

arkadaşlar, cumartesi günkü etkinliğe Ankara dan katılanlar olursa, tanışıp, sohbet etme imkanımız olabilir, bilginize :)

Bugün 2. turumu yaptım, ilki 30 dk'da 8,12 km idi. Bu turum ise 01:04'de 14,5 km oldu.. ortalama hızım daha düşük ama bunun sebebi bir kere su almak için, iki kerede ışıklarda durmam sanırım.. Zira ilkinde neredeyse hiç durmamıştım..

1 saat boyunca neredeyse aralıksız bisiklet sürebilmiş olmam bile beni çok mutlu etti.. zira dediğim gibi bisikleti alalı bir hafta oluyor.. Zamanla bu sürede yaptığım km'de, durmaksızın bisiklet sürdüğüm süre de artacaktır eminim..

Bu arada bugün düz bir yolda giderken, çıt diye bir ses geldi pedaldan, hemen kenara çektim, pedalın iki tarafında bulunan ince reflektörlerden biri çıkmış.. kırılmadı ama arkasından tutan iki conta çıkmış.. uygununu bulup takacağım.. bu da daha önce bisikleti ilk aldığımızda bazı vidaları sıkmam gerektiği konusunda okuduğum yazıyı hatırlattı bana.. geri o konudakileri de uygulasam, pedalın kenarındaki reflektörleri sıkmak aklıma gelmezdi :) o konuyu bulayım tekrar da gözden geçireyim :)

Geri