Bisiklet geldi geleli hava yağmurlu gidiyor, şimdilik işe gidip gelmek için kullanıyorum, arada yağmur diner dinmez küçük kaçamaklar yapabiliyorum yine de.
Hafta içi işimle evim arasında kullanacağım. Akşamları da tahmininiz gibi Faroz-beşirli turu yapmayı planlıyorum. Düzköy'de bir arkadaş grubumuz var çevre yaylalara organizasyonlar yapıyorlar onlara da katılmayı düşünüyorum. Ne de olsa kendi köyüm yollarını çok iyi biliyorum. Kısmet bakalım.. Planlarım bu yönlerde..
Haftasonu Sportive 224 alacağım birçoğunuz biliyosunuzdur artık , alacağım yeri aradım biraz önce. Bisikleti getirmeleri konusunda yardımları olur mu diye. Sportive 224 almayı düşünüyorum dedim satıcıya, boyumu sordu 170 cm dedim ve 225 öneririm size, artık hidrolik disk frenler var, V-fren kullanımı ortadan kalkıyor dedi. Forumdan okuduğum kadarıyla V-fren daha iyi sanki. Hidrolik biraz ağırlık yapabiliyormuş sanırım dedim. 200 gr. kadar dedi. Sizce kararımı değiştirip 225 mi almalı yım ? Yoksa 1 haftadır hayalini kurduğum 224'te ısrar mı etmeliyim ? Bisikletten fazla anlamıyorum, tamamen bu forumda okuduklarımdan çıkarım yapıyorum. Acaba 224'ler nasıl olsa çok satılıyor şu elde bekleyen 225'leri iteleyelim diye mi düşündüler
@TSigalko
İnanırmısın ben aşırı kararsızdım . Çünkü bir çok marka model var ve inan hepsi birbirine yakın yada aynısı. Hani biri pamuk biri demir değil ya vitesiydi kitlenmesiydi freniydi bi onlar fark ediyor. Gittim carraro 227 aldım bende. Fren konusuna gelecek olursak, hidrolik disk aldım evet biraz daha ağır evet tamiri biraz daha sıkıntılı fakat v frenle yokuş aşağı inerken pabuç bi anda ters döndü ve arka fren boşa çıktı. Ve hiç kullanmadığım için o günden beri alırsam hidrolik alıcam dedim ve aldım (denemek istedim belkide.) o sbepten öneririm zımba gibi
Benim eski Kron'da selenin boruya bağlantı parçalarından geliyordu ses, o bölgedeki tüm eklem yerlerini ince yağ ile yağlayınca geçmesi lazım, hatta gidip özel yağ falan almayın bildiğiniz zeytinyağ mükemmel olur.
@alierkanimrek
Sele borusu sele kelepçesi ve de seleyi değiştirdim halen sesten kurtulamadim. Yolda giderken seleye oturunca ses geliyor ayağa kalkinca ses kesiliyor bulamadim bir türlü.
v frende biraz ötme problemi var, normalde de ötüyor ama su birikintisinden falan geçtikten sonra frenler ıslanınca daha bir fena ötüyor ne yazık ki. en alt seviye disk fren olsa bile şu an bisikletimden ve disk freninden çok memnunum. (carraro sportive 227) ha aynı donanımdaki 224 ile 225in fiyat farkı ses farkına değer mi? kesinlikle değmez.
@devilmycarlos evet carraro 224 kilitlenebilir maşaya sahip. V fren modeli başlangıç bisikletleri için idealdir, ayrıca bakımı kolaydır masrafı olmaz. Sadece yağışlı havalarda fren tutuşu düşer ve ses yapar. Ben memnunum bisikletten
yorumlar için teşekkürler.Birkac sorum daha var bazı arkadaslar 225 in arka arttırıcının arıza yaptıgından yakınmıs.o yüzden 224 ve 225 arasında kararsız kaldım.Bir etkende disk fren meselesi.Arıza yapınca masrafı çok olur diyorlar mesela ne kadara mal olabilir ? 1-2ay sonra bozulsa değiştirmeye kalksam 100-200 lira ödeyecek olsam koyar.Tabi hiç bozulmayadabilir bunlar varsayım.Ben bu gibi konularda biraz şanssızım o yüzden soruyorum kusura bakmayın.işin aslı kullanan arkadaslardan hangi modeli ne kadar sürede kullandıklarını öğrenmek istiyorum saygılarımla.