Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

bu tamamen sizin ayırdığınız bütçeyle ve zevkinizle alakalı açıkçası çok araştrmadım 330'u pek bilgim yok muhakkak forumda kullanıcıları da vardır bu konuya cevap verirler fakat 1000 lira da biraz ucuz geldi sanki bi problem olabilir dikkat edin derim.Ayrıca ekipmana biraz para ayırıyım diyosanız da mantıklı olabilir tabi çünkü ekipmana hiçte azımsanamayacak bir para gidiyor :)

Scudo
Merhaba, konunun uzmanı değilim Sercan beyin yazdıklarına katılıyorum. Bende elimden geldigince anlatmaya calisayim. Aslında bende yüksek bütçem olmasına sportive 227 aldım. İlk şehir bisikletim ve cok memnunum. Ben disk fren amortisör ve 28 vites istediğim için bu modeli aldım. Benim kendi fikrim şu ki carraro 227 gibi bir bisikleti 0 almak daha akıllıca. Bütçeniz konusunda emin değilim ama arada uçurum fark yok sanırım. 0 carraro 227 yi 1.200 e alabilirsiniz. Umarım yardimci olmuştu. Saygılar.

27 vites olacak yanlış yazdım:)

Daha bilgili arkadaşlar da yazacaktır ama yanılmıyorsam 330 da amortisör yok. Siz nasıl bir tercih istiyorsunuz ona göre seçin bence.

arkadaslar 224, 225 ve 227'lerin pedallı olarak net ağırlıklarını bilen var mı?

Eren bey bu konuyu bende merak ediyorum ama henüz net bilgi alamadım. Ancak buradaki yazışmalara ve tartanlara göre 13 - 15 kg aralığında olacağını düşünüyorum. Umarım yardimci olmuştur.

Bende 227 talibiyim ve çok kısa znada alacam inşallah. Tek sikintim bisikletimi güvenli şekilde kilitli bırakmak. Gözüm arkada kalırsa sitres yasarsam bunun hic bi anlami kalmaz. Çalınmaması için yada gerçekten caydırıcılığı alan sağlam dayanıklı teknolojik malzemelerden üretilmiş bi kilit varmıdır? Biz bisiklet tutkunlarının en büyük sıkıntısı da bu, bisiklet hırsızlığı.

Ankarada sportive 221 ya da 224 en uygun fiyatlı nerelerde satılıyor bilen varmı? bir diğer sorum da bu modellerin renk seçeneklerini görebileceğim bir site varmı? kendi sitesinde bulamadım.

@ragyu

arada çok fark yok. sıfır almanız daha mantıklı.
ben 227 ile dağ, tepe, kar, kış, rampa, yağmur, çamur, orman, asfalt... her yerde.

330'u sadece düz maşa için tercih edebilirsin. çünkü düz maşa 2 kg kadar fark ediyor. onun dışında çok da önemli bir fark yok.

@Sercan ÖZcan

hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız inşallah.
carraro sportive candır, numarası çok da önemli değil :)

@Ali Batuhan Bayraktar

youtube'da vites ayarı ile ilgili bir çok video var, oradan öğrenebilirsiniz, zor değil.

Bir de vites değiştirmenin kuralları vardır,
mesela
ön1- arka 123
ön2- arka 456
ön3- arka 789

şeklinde kullanmanız gerekiyor ki, hem vites geçişleri daha rahat olsun, hem zincirin ömrü uzun olsun, hem de harcayacağınız güçten tasarruf edin.

yazdıklarımı dikkate alıp gereken ayarları yaptıktan sonra arızanın kaybolduğunu göreceksiniz.

Carraro 227 2015 model. 1360 tl sizce cok mu fiyati?

sanırım ben taksıt aldıgım ıcın boyle.

https://scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10425380_399744446859353_2617649970178139806_n.jpg?oh=5f856e6c0eacca5aa8c67e7387750ac1&oe=558AB286

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_54
aynsından var bende sen kaca aldın carraro 227

Hayırlı akşamlar. Ben bisiklet almak istiyorum ve az çok aklımda bir şeyler oluştu ve şehir, tur bisikleti almaya karar verdim. Ve sanırım 224 alacağım. Şimdi aklımdaki sorulara geleyim
1- lastik çapı 2.10, 1.50 vs olarak yazılıyor ancak carraronın sitesinde 700x35c yazıyor bu ne ifade ediyor. Ya da daha klasik olarak sorayım bu teker ince mi yoksa mtb gibi kalın mı
2- 224 ile 225 arasında ki tek fark sanırım fren... Ben bisiklete bagaj takmak istiyorum hd fren bu konuda sıkıntı çıkarır çünkü gürkan gençin yazısına göre hd fren ile ağıtlık taşımak pek mantıklı değil. Bir sıkıntı çıkarır mı
3-bu bisikletle hafif araziye girilir mi?
Bu soruların cevapları önceki sayfalarda verilmiş ancak okuyamadım zamanım yok sadece 22.sayfaya kadar okudum. Cevaplarsanız sevinirim. İyi geceler

Üç günlük 224 kullanıcısıyım, lastik mtb gibi kalın ya da yol gibi ince degil, tam bir şehir lastiği ve sağlam bir ürüne benziyor.HD fireni ben ağırlık nedeniyle tercih etmedim v fren istiyordum mamafih benim fren pabuclarim iki günde eridi biraz kötü sanırım ama sorun değil bence.hafif araziye insanlar yol bisikletiyle yada düz masalarla bile girerken 224 ön amortisörü ile rahat girmeli. Başka sorunuz varsa yanıtlayabilirim.

@Sinan Koç cevapladığınız için teşekkür ederim. Birde fren papuçunuzun iki günde erimiş bu normal değil neden öyle olmuş çok mu kalitesiz? Birde bu lastik kalınlığı 1.75 mi ben 2.10 lastik takamaz mıyım? Yada bu bisikletin jant tellerini (tam adını bilmiyorum) değiştirip araziye çıkabilir miyim?

Geri