Scudo Sports

Carraro Sportive 224, 225 ve 227 hakkında

@Tunç YILMAZ

Slm, bugün sipariş verdim elime ulaşınca görüşlerimi bu başlık altında paylaşıcağım .

Scudo
merhabalar, ben de 2 hafta önce carraro sportive 225 aldım. elcikleri velo barendli ile değiştirdim ki renk uyumu harika oldu( bisiklet zaten yakışıklıydı şimdi cool oldu).çok memnunum bisikletimden. bence bu fiyata ki ben 850 tl ye 10 taksit aldım, fazlasıyla değer. gören zaten hayran kalıyor.fotoları eklemek istedim fakat başaramadım. adım adım nasıl yapmam gerektiğini anlatan olursa çok sevinirim. gerçi, forum donanım haber e birkaç tane ekledim. oradan da görebilirsiniz kısrağımı :). hepinize hayırlı olsun arkadaşlar. güle güle kullanın...

fotoları eklersen sevinirim. Öncellikler fotoları (link) veya buna benzer upload sitelerrine atmalısın , Burdan url kodlarını kopyalayıp forumda yorum attığın sayfanın üstünde resim yükle butonuna tıkla burden kopyaladığın url leri yapıştırıp ekleyebilirsin .

• Beğen
Tepkiler: erphan
sedona 721 almaya karar vermiştim ama gördüm baktım güzel bir bisiklete benziyor kullanan arkadaşlar nasıl eksileri artıları nasıldır söleyebilirler mi ?

Ben gayet memnunum bisikletten tabi ilk hafta disklerden sesler cıkması biraz kötü ilerde düzeliyor elbet bu durum.Bisikletin fazlası var eksiği yok denecek kadar.

@Hakan Acar
peki akışı falan nasıl mtbyi aratır mı ? yoksa iyiki almışım der miyim ?

Şehir bisikleti, şehir içinde mtb'den daha iyi olur, adı üstünde. Hissedilebilir kullanınca.

Şehir içi kullanıcaksanız hybrid alın derim.MTB ancak arazi gibi girintili cıkıntılı yollar icin kullanılıyor.Eğer yaşadağınız şehirin yolları düzgün ise mtb den daha iyidir elbet.

@Hakan Acar
hybrid derken nasıl oluyor düz maşa mı bide çok düzgün değil aman aman ama öyle işte

@Berkcan ERGEN

Sedona 721 MTB, Carraro Sportive 225 ise şehir/tur bisikleti. Arkadaşların hibrit dediği tarzda bu olsa gerek. 28" jantlara sahipler, MTB'ye göre daha konforlu ve daha akıcı bisikletlerdir. Eğer ki şehiriçinde kullanacaksanız bu tarz bir bisiklet almanız daha mantıklı olur. Ayrıca Sedona 321 modeline de bakabilirsiniz.

Düz maşa değil.Hybrid sportive 225 gibi bisikletler işte.Eğer yaşadığınız şehrin yolların kötü ise mtb almanız sizin için daha iyi olur yoksa sportive 225 gibi bi bisiklet alıcaksanız o yollarda kullanırsanız ilerde sorunlar meydana gelebilir.

@Hakan Acar

Ne gibi sorunlar meydana gelebilir acaba?

çok her yer asfalt değil tabikide çukaraları falan bozuk yolları var tabi

@Berkcan ERGEN

Adamların altında 28" tur bisikletleri var, yolları görüyorsunuz. Asfalta gerek yok yani.

http://travellingtwo.com/gallery2/d/43100-2/P1010396.jpg
http://www.tandems-recumbents.com/images/touring-rocky.jpg

Malum tekerlekler ince olduğu için hem patlama hem ilerde jant yamulmasına kadar gidebilir bu durum tabi birde hidrolik frenleri unutmayalım.Bakımı bile pahalı.

@Hakan Acar

Lastikleri uygun basınçta kullanırsanız bu sorunlar minimuma iner, hatta karşılaşılmaz. Tur bisikleti açısından en uygun fren sistemi de muhakkak V frendir, bana kalırsa bu bisiklet yerine Sedona 321 daha tercih edilesi.

Tamer Bey Sportive 225 Şehir-Tur bisikleti olduğundan arazi yerlerinde kullanılması bisiklet acısından cok maddi hasar bırakabilir.Benim kullandığım yerde girintili çıkıntılı yer olmadığı için bu bisikleti seçtim, vede memnunum.

@Hakan Acar

Katılıyorum Hakan Hocam, arazi koşullarında kullanılacak bisikletler değiller kesinlikle. Bu arada iyi günlerde kullanın bisikletinizi. Fakat her zaman söylüyorum mıcırlı yollar, stabilize yollar ve köy yollarında kullanılabilirler, illa ki asfalt yola gerek yok. Aşağıdaki şekilde kullanılmasın yeter :)

http://cyclephotos.co.uk/wp-content/uploads/2010/09/uci-mtb-world-championships-2010-msa-1-pauline-ferrand-prevot.jpg

zaten burada bayiside yok carraronun yani bunu unutucam galba yine mtbye dönebilirim sedona 721 kullanan var mı aranız da ?

Öyle yollarda zaten mtb olmassa olması.
Dediğiniz gibi köy yolları taşlı yollar olsun, sportive 225 kullanılabilir ancak dikkatli kullanılması gerekli baya hızlı bir bisiklet.Jant ve tekerlekleri cidden baya bi ince.Benim tercihim şehir içi kullanmıyacak arkadaşlarımız için mtb almalarını tavsiye ediyorum.Sportive 225 gibi bi bisiklet taşlı yollarda iyi olabilir ancak ilerde sorun çıkarma riski vardır.Sonuçda bisiklet amasörü kapatılıp açılabilir, buda taşlı yollarda daha iyi performans sağlıyabilir.
Bu arada teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
Geri