Cotyoran52
An Engineer Cyclist
- Tepki
- 1.517
- İsim
- Kotyoralı
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Bisiklet yolda kullanilir, kaldirimda degil🙃 Yollarimiz super demiyorum ama 25mm yol bisikleti lastigi ile mutlu mesut gidiyoruz. Size kolay gelsin, gonlunuze gore bulursunuz insallah.
Hocam yaşınıza hürmeten üzerinize gitmek istemiyorum ama bisiklete başlama zamanınıza bakılırsa bu konuda çok tecrübeli olmadığınızı görüyorum. Ben 21 yılı bu sporda devirmek üzereyim ve Türkiye'de bisikletin kaldırımda kullanılmayacağı yasa belirleyenler tarafından öyle belirlense de aslında durum sandığımızdan çok daha farklı. Bisiklet bir motorlu araç değildir ve onlarla aynı kefeye konularak direkt olarak "kaldırımda sürülemez" kısmı çok bağlayıcı görünmüyor. Ben bisikleti uzun asfalt yollarında da kullanıyorum sorun şu ki orada saçma sapan bir motorlu aracın yaptığı yanlış hareketler sonucu hayatıma mal olacak bir aksiyona "çoğunlukla" girmek istemiyorum. Herkes siz yolun sağ şeridinden kullandı diye size saygı da göstermiyor. Durum böyle olunca yayaları rahatsız etmeden ultra yavaş bir şekilde kaldırımları kullanmak çok da mantıksız değil. Zaman zaman market, manav ya da dükkan benzeri yerlere uğruyoruz haliyle bunlar "asfalt" üzerinde değil, bisikleti asfalta bırakamayacağınıza göre o "ideal" bisiklet sürüşü kısmı biraz hikayeden kalıyor. Türkiye'de muntazam bisiklet yolları olsa emin olun kimse böyle bir aksiyona zaten girmez. Asfaltta gidip de hayatını kaybeden çok bisikletli görülmüşken, kaldırımda yayaları biçen bir bisiklet çok az görülmüştür. Tüm bunlara bakılarak evet bisiklet kaldırımda da kullanılır, yolda da ve bisiklete ancak bir içten yanmalı motor entegre edene kadar kaldırım-yol bileşenini sonuna kadar kullanacağım.