Scudo Sports

Carraro Flexi 121

Zaten sorunuza cevap vermişsiniz hocam. Marka model olarak mı sordunuz ?
Evet hocam, hangi marka ve model parçaları almalıyım bilmiyorum. Komple set olarak mı satılıyor yoksa sadece çark mı almak gerekiyor?

Scudo
Merhabalar, bisikletimi hızlandırmak için lastik değişimi haricinde ruble ve aynakolda değişim yapmak istiyorum. Hangi parçaları almam gerekiyor?
Bisiklet flexi 121 ise sizin iş biraz karışık. Şöyleki ruble vidalı tip olduğundan en küçük dişliniz 14 ün altına düşmez. Mevcutta da 14 var zaten sizde. O yüzden aynakolun son dişlisini yükseltmeye bakabilirsiniz. O bölümde de şöyle bir problem var. 48-38-28 üçlü aynakoldan daha büyüyü set halinde yok diye biliyorum. Flexi 121de de bu takılı zaten. İkili veya tekli sistemlerde 52 53 oluyor sadece, sizin baştaki 48 dişliyi büyütmeniz gerek hız artması için. Tek yaprak büyütülmeye uygunmu onu bilmiyorum. Yada kompile bütün sistem jantlar vitesler göbekler hepsi baştan değişecek.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Bisiklet flexi 121 ise sizin iş biraz karışık. Şöyleki ruble vidalı tip olduğundan en küçük dişliniz 14 ün altına düşmez. Mevcutta da 14 var zaten sizde. O yüzden aynakolun son dişlisini yükseltmeye bakabilirsiniz. O bölümde de şöyle bir problem var. 48-38-28 üçlü aynakoldan daha büyüyü set halinde yok diye biliyorum. Flexi 121de de bu takılı zaten. İkili veya tekli sistemlerde 52 53 oluyor sadece, sizin baştaki 48 dişliyi büyütmeniz gerek hız artması için. Tek yaprak büyütülmeye uygunmu onu bilmiyorum. Yada kompile bütün sistem jantlar vitesler göbekler hepsi baştan değişecek.
Hocam çok teşekkür ederim. Baya zahmetli görünüyor gerek yok öyleyse.

Hocam çok teşekkür ederim. Baya zahmetli görünüyor gerek yok öyleyse.
(link) böyle bir aynakol var ama sizin ön aktarıcı ile uyumsuz. Flexi 121 deki Shimano tourney ty510 ön aktarıcılar en büyük 48 diş destekliyor. Ön Aktarıcıyı değişmeniz gerekir. bunun kol uzunluğu 170 mm , flexi 121 kol uzunluğu mesafesini ölçülmesi lazım. Kadroya çarparsa bir işe yaramaz. Sizin bisikletinizin Orta göbeği Karemil göbekmi ona bakmanız gerekir. Dediğim gibi aktarıcı probleminin çözülmeside tek başına yeterli olmayabilir. vites ve zincirde uyumsuzluk yaşatabilir zincir yapraklara sürtebilir veya çapraza düşer ve verim alamayabilirsiniz ya da kadro yapısıyla uyumsuz olabilir. O yüzden kesin uyumludur diyemeyecem. Herşey yolunda giderse size saatte +2/3 km kazandırabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Arkadaşlar selamlar, lastik tavsiyesi verebilir misiniz. Üzerindeki lastikleri birkaç kez tamir ettirdim. Yenisini almam daha iyi olacak sanırım.

Merhabalar. Foruma yeni üyeyim. 2018 sarı renkli flexi 121 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Bisikleti çok beğendim ama kullanan herkesin söylediği gibi hemen bir sele almam gerekiyor. Ankara performans bisiklette Asistan comfy c400 ve c700 seleler inceledim. Çok tecrübeli değilim ancak jelli olduğundan ve biraz daha geniş olduğundan mevcut seleden daha iyi oldukları hissiyatı edindim. Bu marka ile ilgili internette bilgi bulamadım. Kullanmış olan veya bilgisi olan varsa bilgi verebilirse çok sevinirim.

20210420_121754_HDR.jpg

Merhabalar. Foruma yeni üyeyim. 2018 sarı renkli flexi 121 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Bisikleti çok beğendim ama kullanan herkesin söylediği gibi hemen bir sele almam gerekiyor. Ankara performans bisiklette Asistan comfy c400 ve c700 seleler inceledim. Çok tecrübeli değilim ancak jelli olduğundan ve biraz daha geniş olduğundan mevcut seleden daha iyi oldukları hissiyatı edindim. Bu marka ile ilgili internette bilgi bulamadım. Kullanmış olan veya bilgisi olan varsa bilgi verebilirse çok sevinirim.

261715 dosyayı görüntüle
Merhabalar forumda yeniyim, yorumları ve rotalarınızı takip ediyordum fakat yeni üye oldum.
Bu canavardan bende de var.
Severek kullanıyorum.
Bu bisikletle Isparta-Antalya, Seferihisar-Kuşadası, Kocaeli-Bilecik, Topçular-Çınarcık -Yalova köyleri ve Topçular gibi küçük turlar da yaptım. Tavsiye ederim.Sele olayına katılıyorum ama böylede çok şık duruyor.
Şimdi bir tur bisikleti temin etmem gerekiyor.Tavsiyelerinize açığım.
İlk etapta Isparta-İstanbul niyetim var.
Selamlar

Merhaba. 190 cm biri için bu bisiklet çok küçük kalır mı. 84 kiloyum

Flexi nin lastikleri nasıl. Patlıyor mu hemen?

2 ay önce aldığım rockrider 540 modelini satıp flexi 121 almayı düşünüyorum evde saklıyorum malum yer sıkıntısı var aldıktan sonra selesi dışında değişince daha iyi olur dediğiniz yerler var mıdır

Merhaba forumdaşlar
Dogru yere mi yazıyorum bilemedim forumda yeni uyeyim alışmaya çalışıyorum surcu lisan ediyorsam affola.

Flexi 108 modelini edindik biz de. Kilit almak istiyoruz. Bilindik hortum kilitlerden ziyade anlik park durumlarında hızla aktive edeceğimiz kilitler var mıdır. Örneğin fırının önünde 2 dk ekmek alacağız 2 dk için tak tak Kilit aç çözümü? Fiyat hiç önemli değil. Tecrübelerinize sığınırız

Merhaba forumdaşlar
Dogru yere mi yazıyorum bilemedim forumda yeni uyeyim alışmaya çalışıyorum surcu lisan ediyorsam affola.

Flexi 108 modelini edindik biz de. Kilit almak istiyoruz. Bilindik hortum kilitlerden ziyade anlik park durumlarında hızla aktive edeceğimiz kilitler var mıdır. Örneğin fırının önünde 2 dk ekmek alacağız 2 dk için tak tak Kilit aç çözümü? Fiyat hiç önemli değil. Tecrübelerinize sığınırız
Çok ciddi korumadan ziyade alışveriş vs. sürecinde aklımın bisiklette kalmasını engellemek amacıyla linkteki ürüne benzer bir sarmal kilit kullanıyorum. Sürüş sırasında sele borusuna sarıyorum, ses ve bacaklara çarpma durumu olmuyor.( Bu üründe tak çıkar aparatı varmış ben bu tipi kullanmadım daha önce ama sele borusuna sarılmasına bir engel yok gibi duruyor), hamallık mı yapıyorum sorusunu sordurmayacak kadar hafif, anahtar sorunu yok ve öncelikli amacı olan birilerinin bisikleti alıp gitmesi durumunu engelleyebiliyor. Bendekine çok benzer temsili bir ürün olarak linki bırakıyorum.
(link)

Selam arkadaşlar bu bisiklete xm490 pro göbek takılır mı takılırsa hangi versiyonu takılmazsa buna hangi göbek uyar rulmanlı

Merhaba,
Renklerden bisikletin üretim yılını çıkarabilir miyim.
Mesela sarı,turkuaz,açık mavi ve gri hangi yıl üretildikleri nasıl anlarım.

Merhaba,
Renklerden bisikletin üretim yılını çıkarabilir miyim.
Mesela sarı,turkuaz,açık mavi ve gri hangi yıl üretildikleri nasıl anlarım.
Alt kısımda ayaklık yoksa yani aynakol üstüne basıyorsa 2017 model galiba resim atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Alt kısımda ayaklık yoksa yani aynakol üstüne basıyorsa 2017 model galiba resim atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Mesala,
Screenshot_20211018-221548_letgo.jpg
screenshot_20211018-221422_letgo-jpg.275886

Screenshot_20211018-221408_letgo.jpgScreenshot_20211018-221358_letgo.jpg

Dosyalar

• Screenshot_20211018-221422_letgo.jpg
    Screenshot_20211018-221422_letgo.jpg
    45,6 KB · Okunma: 283
İkinci el 121 D aldım ama alan arkadaş 300 metre anca kullanmış. Almadan önce epey bir video seyrettim, yazılanları okudum. Carraro bu 2021 modeline gelene kadar anladığım kadarıyla (çok da anlamam ama) epey bir değişiklik yapmış.

1. No name frenler yerine Tektro kullanmışlar, aldığım model mekanik diskli.
2. Suluk delikleri açılmış.
3. Göbek katlama mekanizması değişik bir sistem yapılmış, ne olur ne olmaz diye ufak bir bakıma götürdüm. İstanbul'da benim için teslim alan arkadaş katlamayı beceremeyince sökmüş o vidayı. Ben bir şekilde doğrusunu buldum :) Bakımda önce bu yanlış dediler, araştırınca sistemin değiştiğini anladılar.
4. Aynakolun kolu, yani pedal kolu Shimano olmuş, daha önce bu da no name bir şeymiş.
5. Yine şikayet edilen arka bagaj yükseltilmiş, böylece çanta asılınca ayaklara çarpma önlenmiş. 25 kilo taşıma kapasitesi var yazıyor.
6. Lastikler Schwalbe Green zırhlı olmuş ki süper olmuş.
7. İlk modellerde olmayan katlandığında yere destek ayağı var, böylece aynakol yere sürtmüyor. Bu epey önce değişmiş ama gene de yazayım, bilgi olsun.
8. Ortasında demir bir çıkıntı olduğu için yine herkesin kaydığından şikayet ettiği katlanan pedallar değiştirilmiş.
9. Galiba ilk modellerde çamurluk da yokmuş, o da epeydir var.
10. Arka tekerlekte de Quick Release var, yani ön ve arka QR.

Gelelim bugün biraz yağmurlu olduğu için çok kısa kullanım deneyine
1. Boyum 1.70 en kısa ayarda çuk oturdu. Daha kısa boyluların sele demirini kestirmesi şart gibi. Ben de kızkardeşim için falan düşünüyorum ama iyi mi olur kötü mü, daha karar veremedim.
2. Düz yolda son viteste anca eski bisikletin ortaları gibi oldu, anladığım kadarıyla yokuş için hızdan fedakarlık yapmışlar, iyi mi kötü mü bilemedim. Yokuş ile pek işim olmaz, iterim geçer.
3. Tekerlek küçük olduğundan gidon çok kıvrak, açıkçası biraz korktum ama alışırım diye düşünüyorum. Alışınca hızlı manevra için iyi olabilir.
4. Selesini kimse beğenmiyor ama daha fikir edinecek kadar kullanmadım.
5. Yolda pedal da kıvrıldığından iterek götürmesi, merdivenlerden eve çıkarması çok rahat.
6. Katlanınca o kadar da küçülmüyor, küçük otomobillerin bagajına sığmaz sanırım, ben de Ducato karavan olduğu için dert değil, bunu bilerek aldım.
7. RevoShift dönerek kullanılan vitesler pek rahat değil gibi ama biraz kullanayım, olmadı değiştiririm.

Şimdilik ilk izlenimler bu kadar.

carraro-1.jpgcarraro-2.jpgcarraro-3.jpgcarraro-4.jpgcarraro-5.jpgcarraro-6.jpg

Merhabalar, seyir halinde arka lastiğim yarıldı, kaza yapmaktan son anda kurtuldum. Ön arka set olarak dış lastik almak istiyorum ancak fiyatlar çok pahalı. 20x1.95 lastik buldum iyi gibi. Bu ölçü janta uyar mı? Ayrıca 1.75 ile arasında performans olarak çok fark olur mu? Artısı eksisi ne olur? Yoksa bütçeyi zorlayıp 1.75 mi almalıyım? Ayrıca gidonda ileri geri oynama tespit ettim boşluk var. Katlama mekanizmasının ortasında ki vidayı alyanla sıkmayı denedim ancak çok sıkıydı. Gevşetip tekrar sıktım bu kez boşluk daha çok arttı. Sorun ne olabilir? Darbe kaza vs olmadı.

Geri