Scudo Sports

Carraro Flexi 121

@muratistan02
ulus’taki çayıroğlu bisikletten. nakit aldığım için indirim yaptılar

Scudo
@oobekkoo

Ben de ulustan aldım bir iki ay önce 1750 TL ye taksitle. Sana da hayırlı olsun güle güle bin

2019 Carraro flexi 121 v fren ile ilgili birkaç bilgi vermek isterim. Ben bir iki ay önce aldım ve birkaç kez deneme fırsatım oldu. Bisikletten şimdilik gayet memnunum ama kısa bir süre oldu alalı, uzun vadede neler olacağını görücem. Öncelikle en büyük avantajı 21 vites olması, böylece yokuşları çok rahat çıkabilirsiniz. 10 km lik bir tur yaptım ve beni yormadı. Katlama mekanizmasında sıkıntı yok, katlandıktan sonra göbeğin altına koyulan ayaklık sayesinde ayakta duruyor fakat ufak bir dokunuşla yıkılıyor hemen. Ayrıca mıknatısı güçsüz olduğu için katlandıktan sonra hareket ettirdiğinizde hemen ayrılıyor mıknatıs. Sele borusu alttan çıkmadığı için kısa boylu olanlar bisikleti kullanamazlar. Sele borusu en aşağı konumda iken ayak parmaklarınızın yere değmesi için yaklaşık 1.73 - 1.75 boyunda olmanız lazım.

Bisikleti katlayıp içine koymak ve taşımak için çanta önerisi olan var mı yada alıp kullanan (Carraro flexi 121 için)

Herkese merhabalar, 2019 model carraro flexi 121 ile bende aranıza katıldım. Benim bir iki sorum olacaktı, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1-kullanılan fren pabuçları ölçüsü standart mı? (947-960 gibi no.lat mevcut). Hangi markayı önerirsiniz?
2-Evde bakım, zincir yağlama vs için kullanabileceğim stand var mı? Hangisine baksam 26-29 jant arası diyor, 20 lik stand bulamadım.

@Rustucar
Fren pabuclari için baradine markasını tercih edebilirsiniz. Gayet iyidir.. Stand konusuna gelince ben normal boy bisikletler için hep kadrodan tutanlardan kullandım, ama katlanirlarda geometri farklı olduğu için uyumsuz olur tabi. Bilemiyorum o yüzden

@Rustucar

Öncelikle hayırlı olsun. Ben şöyle bir şey aldım. Şu an kalmamış ama başka yerlerde bulabilirsin. Benim gayet işimi görüyor. Kadrodan tutanlar için yorum yapamayacağım.

(link)

Merhaba 20 janta bu olur standart standda olmaz bununla kadrodan kaldırırsınız

(link)

Merhaba,

1.400'e 1 aylık bisikletimi satıyorum, ilgilenenler mesaj atabilir. 2 kere binildi.Dikiz aynası,kullanılmamış kask,far seti dahil.

Son düzenleme:
Herkese selamlar ve iyi pedallamalar. Bisikleti aldığımdan beri kendisiyle çok iyi anlaşıyorduk, (buraya birkaç "komik" soru da sordum hatta :) ) fakat bugün beni kaldırımın bozukluğu yüzünden yarı yolda bıraktı ve arka lastik patladı. Bunu bahane ederek ön lastiği de değiştirmiş olacağım. (link) şöyle bir lastik buldum fakat sizlerden de öneriler almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler ve tekrar iyi pedallamalar :)

@sanmarco
rubena mitas stop thorn alın derim 7mm zırhlı 125 tl

• Beğen
Tepkiler: sanmarco
@muratistan02
Bu doğru mu ya :( benim boyum 160cm, yakın zamanda almayı düşünüyordum...

@domuzcuk
Evet aynen öyle. Bayiye gidip mutlaka dene. Benim boyum uzun sıkıntı yok ama başka biri kullanmak istediğinde kullanamıyor. Dediğim gibi 1,75. cm den kısa boylu olanlar ancak sele borusunu kestirerek kullanabilir.

1.68 boyundayım ve çok rahat kullandım. Sizin sele ayarı hakkında biraz araştırma yapmanızı öneririm. Sele üzerindeyken ayaklar yere tam basacak diye bir kural yok.

20190209_090454.jpg

Görmüş olduğunuz gibi sele içeriye daha girebilecek konumda ve boyum 1.68.

@domuzcuk
Eşim kullanıyor boyu 1.50. Sorunsuz kullanabilirsiniz. Ayrıca sele üzerindeyken ayak yere basıyorsa hatalı kullanılıyor demektir.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@PoliceBike

oh rahatladım, teşekkürler:))

• Beğen
Merhaba, bende Carraro Flexi 121 ve 108 arasında kaldım her ikisi de 2019 model, 121 in sele geriye meyilli olduğundan 95 kg birini taşımakta sıkıntı yaratır mı diye endişeliyim. Birde eşim kısa boylu acaba 121 i kullanamaz mı diyordum ki trainspotting35 yazısından sonra sorun olmayacağı kanaatine vardım. Özetle hem düzde iyi performans hem yokuşta iyi performans için 108 mi 121 mi. Bu arada 108 121 den daha pahalı enteresan.

• Beğen
@Ramazan48
105 kiloyum flexi 121 kullanıyorum, hiç bir sıkıntısı yok. Sele borusunu kestitirseniz eşiniz de rahat rahat biner. Ama siz uzunsanız siz binerken bu sefer size sıkıntı çıkarır.

@Ramazan48
@seydieser

Her iki modeli de deneyimleyen arkadaşlar varsa görüş ve önerilerinizi bilmek isterim. En geç yarın ikisinden birini (108-121) alıcam.

• Beğen
@Ramazan48
Flexi 108 kullaniyorum. Ustundeki schwalbe lastikler sayesinde cok akici bir bisiklet. 121 le düz yolda yaptiginiz hiz orani 3,42 ise 108 le 4,33 oluyor disli oranlarina gore 108 cok daha hizli. 121le ise daha rahat yokuş çıkarsınız. Yokusta sıkıntı yaşatmaz. 108 le hafif eğimli yokuslari cikabiliyorsunuz. Ama sahilde surecekseniz 108 in verdigi keyif bambaska. 108 in pahalli olmasinin sebeplerinden biri ustundeki donanim. Shimano nun ust modeli altus aktarici var. 121 tourney aktaricili bir alt model. Lastik farkida var. Ayrica 108 de vites kollu. Ve daha hızlı bisiklet. 108 in 52 aynakol olmasida fiyatı etkiliyor sanırım. Yokuslu yerde yasiyosaniz veya guzergahlarinizda bol yokus varsa 121 tercih edin derim. 3,42 hızda şehir içinde yeter.

• Beğen
Tepkiler: Ramazan48
@Rider108 @seydieser verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yarın bakalım artık hangisi kısmetse.

• Beğen
Tepkiler: Rider108
Geri