Scudo Sports

Carraro Daytona 436 HD bisikletimi çaldılar.

aslında bunları polisin yapması gerekmezmi yada benmi yanlış düşünüyom
@firestone

Scudo
@barış barış

Doğru düşünüyosunuz da burası Türkiye, öyle de bi gerçek var maalesef.

Yoksa olması gereken şey, polis vatandaşın canını ve malını korumakla sorumlu.

Yılar önce akşam iş çıkış saatleri İstanbulda işlek bir cadde, makas atarak giden ve aracımı sıyırıp geçen apaçilere korna çaldım, ilerde durup arabadan 5 kişi indiler, ellerinde sopa ve bıçakla. Bana doğru yürüyolar. Sol şeride çıkıp basamıyorum sürekli gelen var. Baktım olcak gibi değil gaza sonuna kadar basıp aracımı yürüttüm ve üzerlerine sürdüm, kendilerini kaldırıma zor attılar, birisi son anda elindeki taşı attı sağ cama geldi. Hemen en yakın karakola gittim, olay yerinde mobese de var, aracında veya sende bi zarar var mı dediler, yok, o zaman bişey yapamayız istersen savcılığa git dediler yolladılar. Adamlar belki alkollü belki uyuşuturucu çektiler bilinmez, o şekilde ellerini kollarını sallayıp önlerine gelenlere tehlike saçmaya devam etmişlerdir.

• Beğen
Tepkiler: mavibere
Polemik yaratmak için söylemedim onay almana da gerek yok tabiki herkes özgür düşünce ve irade hakkı var. İsteyen istediğini yapabilir. Ben sadece vermiş olduğun tavsiye sonucu daha ağır bir yara alabilir 22 yaşındaki bir kişinin çevresi okul arkadaşlarından oluşur ve bana kalırsa onlarda böyle bir organizasyonu eline yüzüne bulaştırır, sonra olacak olaylardan vicdanen sen sorumlu olursun bunun vebalini alabilcenmi diye sormuştum ama sen aynı kafadasın anlaşılan...
Madem bu kadar bu işlerden anlıyorsan ehh yardımcı ol kardeşimize de hırsızların elinden al bari bisikleti. Bizde burada hem söylediklerimizden dolayı madara oluruz hem de seni ayakta alkışlarız

• Beğen
@yalmaner Konuda geçen mekan bana yakın olsa gider yardım ederim. Hadi ilan açıldı, birileriyle iletişime geçildi, ya yanlış kişilerse? Maddi olarak git gel bana yük olur, şubat 2015'den beri işsizim ve ailemin haberi yok, Ümraniye'den oraya gidiş geliş yol masrafımı sen karşılıyosan yardım gerektiğinde giderim. Böylece sen de destek verdiğin için seni de alkışlarlar. Gayet de ciddiyim.

Olayın vebali kısmına gelirsek, ben adamlara körü körüne gidin demiyorum, ayrıca kardeşimiz 5 yaşında değil ki bazı şeyleri düşünemesin, normal şartlarda üniversiteden mezun olunabilecek bir yaş. 5 yaşında çocuğa git camdan atla desem de atlasa evet vebali olur, aklı başında adam yaptıklarından kendi sorumludur.

Ben de bu yaz eski bisikletimi sattım. Benim bisikleti alacak kişi ta Bursa'dan kalkıp gelmişti. İncirli metro istasyonunda buluştuk. Bisikleti inceledi, tarif ettiğim gibi mi değil mi baktı. Bir tur atayım dedi, buyur at dedim. Ama adam sırt çantasını ve tüm malzemelerini benim yanıma bırakarak yaptı bunu. Güvenle verdim, sürdü geldi. İkinci el satışlarda endişe ettiğim hususlardan bir diğeri de sahte parayla dolandırılmaktı ama alıcı arkadaş gayet temiz biriydi, hiç düşünmedim bile bunu. Parayı verdi, bisikleti aldı gitti. Bence müşterinizi de iyi seçmeniz gerekiyor. Ve asla onların istedikleri yere gitmeyin. Mümkünse kamerayla izlenen güvenli bir noktada satış yapın.

Bir başka ikinci el anım var onu da anlatayım. Facebook'taki ikinci el bisiklet aksesuarı gruplarından birine BTwin Count 8 km sayacım için ilan açtım. 50 TL fiyat koydum çünkü çok temizdi, çizik bile yoktu. Zaten çizik olsa dahi aletin sıfırıyla kıyaslanınca oldukça iyi bir fiyat teklif ediyordum. Neyse elemanın teki talip oldu. "Fiyat son mu?" diye mesaj attı. Evet, son dedim. Tamam, dedi, akşam Ömür Plaza önünde buluşmak üzere sözleştik. KM sayacını aldım gittim. Buluştuk. Sayacı eline aldı, her yerini inceledi. Bisikletine taktı. Çalışıyor mu diye kontrol etmek istedi. Ön lastiği kaldırıp çevirdim, çalıştığını gördü. Sonra çıkarttı 40 TL verdi ve dil dökmeye başladı "Abi karşıda oturuyorum halden anla bizim de paraya ihtiyacımız var" falan dedi. Yarım saat adamla 10 TL için münakaşa ettim. Böyle ölücülerden tiksinirim ve asla hakkımı yedirmem. Dedim ki ya 50 TL ver ya da paranı al, sayacımı ver. Beni meşgul etme sabah kalkıp işe gidicem vaktim yok falan dedim. Bi 10 dk daha uğraştı. En sonunda tam sayacı sökmeye başlıyordum ki çıkarttı 10 TL daha verdi ve ağlamaklı yüz ifadesiyle çekti gitti. Olay bu kadarla mı bitiyor? Hayır. Ertesi gün aynı Facebook grubunda bu herifin açtığı km sayacı ilanını gördüm. Kendisinin berbat halde, çiziklerle hatta darbe izleriyle süslü bir Count 4 sayacı vardı, onu 50 TL'ye satılığa çıkarmış. Benden 40 TL'ye Count 8 almaya çalışan adam kendi Count 4'ünü 50 TL'ye satıyordu. Kan beynime fırladı ama serbest piyasa neticede, isterse 100 liraya da satar. Eğer o yaptığı ahlaksızlıktan utanmıyorsa ben ne yapayım? İyi ki 10 TL indirim yapmamışım dedim.

Özetlersek ikinci el piyasasında ölücü ve çakal dolu. Bunlara çok dikkat etmek lazım. Müşterilerinizi iyi seçin.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@Birhan K. Sahte paraya ve diğer dolandırılma ihtimallerine karşı ben elden yaptığım satışlar için alışveriş merkezlerini tercih ediyorum. Alıcıya da parayı yanımda bankamatikten çekip vermesini söylüyorum, sonuçta kendi dolandırıcı olmasa bile verdiği paralar içinden istemeden de olsa sahte para çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Bu tip baslıkları ne zaman görsem içim acıyor

bu tür alış verişlerin kameralı bir yerlerde olması iyi fikirmiş aslında ozaman yeri sizin belirlemeniz gerekiyor

@firestone
Polis sizin şikayetinizi almak zorunda. Size "istersen savcılığa git " diyen polise deyinki " savcıya kim gönderdi diyeyim memur bey isminizi verirmisiniz" bak ozaman işler nasıl değişiyor.

Geçmiş olsun. Aynı durum başıma gelmişti. Polis kayıt tutuyor, 3 4 ay bi aradılar rengi şu bir bisiklet bulduk vs.Ama sonrası malum. Üzülmeyin bu tip yaşanmışlıklar insanı daha da olgunlaştırıyor.

@atasoy

Çok güzel düşünmüşsünüz, umarım bidaha karakola işim düşmez, ama olur da tekrar böyle bi yaklaşımla karşılaşırsam yazdıklarınız aklımda olacak.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@mavibere kişilerin numarasını telefonuna kaydettiğin zaman facebook, instagram vs. gibi programlar arkadaşlarını telefon listenden bul diye bir şey var. Hani olur olmaz bilmiyorum ama adlarına kayıtlı bir sosyal hesap varsa seninle iletişime geçtikleri telefon numarasını kullandıkları bilgisayarlarında bir yere girmişlerse bile facebook o kişileri -tanıyor olabileceğiniz kişiler, kategorisinde gösteriyor, denk gelirse polisin işine daha çok yarayabilir..

• Beğen
Yazılan muhabbetleri hepsi kendince haklı , koydum bir fake hesap düşer mi bilemem düşerse polisle iletişime geçip bu olayı yaparım zaten.
Olan oldu bu hakkım o şerefsizlerde kalır sanmayın abiler kardeşler en küçük vidasına kadar hesabını alan mülkün gerçek bir sahibi var ben ona havale ettim rahatım şimdi.
İnşaallah biri satmadan okur bu muhabbeti alır önlemini.

Konuyu diriltelim arkadaşlar düzenli birilerinin fark etmesini sağlar bakarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Onur ÇÖMEZ
@mavibere Hocam geçmiş olsun ama sizdede hata büyük ok kardeşim tur mu atacaksn ver parasın kardeşim dersin baktın mırın,kırın ediyor dersin hadi güle,güle almaz uzar gider. bende bisiklet aldım sattım hepde böyle yaptım aaa beyfendi yada kardeş ''güvenmiyorsanız kalsın diyenlerde oldu ok dedim kalsın önce para sonra mal babamı tanımam umarım bulursunuz.

Gecmiş olsun bizim buralar biraz sıkıntılıdır bende fatih te gaspa ugramıstım karakola gittik annemle memur bir iki tane vuramadın mı dedi ondan sonra annem de biz oglumuzu kavga etsin diye yetiştirmiyoruz demişti ve hep aklımdadır bu anı insanın basireti baglanıyor bazen yapıcak bişi yok ama yaymak lazım boyle seyler basına gelmesın baskasının. Ve yuz yuze oldugunuzda ınsanların yuzune ıyı bakın ıyı belleyın sonra karakolda resımler gosterıyolar ordan tanımanız ıcın :)

@Keyif adamı öncelikle saolun ama herkezi kendimiz gibi sandığımız için oluyor bunlar, mal alırken önce parayı ver sonra bak muhabbetide yapamazsınız adam da emin olmadığı bi mala para vermek istemez tabi ki daha dikkatli olunabilir ama başka bir arkadaşında başına gelmiş 500,600 mtre kovalamışlar bağarmışlar nafile üstelik aynı hırsızlar ve aynı bölge çekirge bakalım kaçıncı da enselenecek su testisi su yolunda kırılır umarım başkasının malını gasp edemeden gereken cezayı bulurlar.

@mavibere Malı deneyecekse binecek ve sürecekse karşımda polis olsa savcı olsa asker olsa ben alırım önce parayı kimse kusura bakmasın ayak ve ağız yapmaya başlıyorsa dersin kibarca kusura bakmayın satmıyorum diye çünkü alışverişinde bir adabı kuralı vardır.

Geri