Scudo Sports

Carraro Cr Race 062 Kulübü

Ben de 2 aydır kullanıyorum üstte sürekli sorulan bazı sorular için yorumlar yapmak isterim, almayı düşünenlere yardımcı olur belki:
  • Öncelike beklendiği üzere kadro geometrisi ve dişli ölçüleri sebebiyle ilk etapta yokuşlarda zorlayabilir. Bu tamamen kondüsyonunuza bağlı, zamanla rahatlarsınız düzgün antrenman ile.
  • Sele borusu kayma problemi eğer üretim hatası yoksa bahsedilen orta kısımdaki vidanın sıkılması ile %99 çözülüyor. Lakin üretim hatası olanlar da var çevremde duydum ben de. Değişim vs yaptırdılar bir şekilde.
  • Sele borusu için ne yazık ki karbon ya da daha hafif bir alternatif bulamadım ben de. Eğer yolum yurtdışına düşerse oradaki custom üreticilere yaptırmayı düşünüyorum. Bakacağız artık ama çok da önemli değil benim için 200-300 gr daha hafif olması.
  • Aldıktan sonra fit yaptırdım. 58 mi 60 kadro diye mi çok düşünüp 58 almıştım. Geometri sebebiyle ara bir bedendeyseniz bir alt ölçüyü almanız mantıklı olacaktır geometri sebebiyle.
Gördüğüm bariz eksiklikler:
  • Sele borusu cidden üstte de belirttiğim gibi tuhaf bir ölçüde. Değiştirmek istediğinizde alternatif bulamıyorsunuz. Standart bir formda olsa ve isteyen değiştirebilse çok güzel olurdu.
  • Lastiğim ilk defa patlayınca ilginç bir şey gördüm: Tubeless lastikle ama içine iç lastik koyarak göndermişler benim bisikleti :D. E ne olacak derseniz sorun şurada: Tubeless lastikleri iç lastik ile kullandığınızda, cidden yüksek basınç uygulamanız gerekiyor ki janta nizami şekilde lastik otursun. Lakin yolda kalınca el pompası ile sadece belli bir basınca çıkıyorsunuz ve lastik janta tam oturmadığından(istediğiniz kadar dış lastiği merkeze yakın koyun fark etmiyor) sürekli eğik, buruk tuhaf bir lastikle kullanmanız gerekiyor eve kadar ki cidden can sıkıcı :( . Uzak bir konumda patladıysa lastik varana kadar S çizen bir lastikle kullanmanız gerekiyor. Aynı model lastiğin iç lastikli versiyonu da var halbuki, muhtemelen toplu aldılar bu denk geldi. Hepsinde aynı mı bilmiyorum. Ayrıca tubeless lastikleri janta iç lastikle oturtman cidden feci derecede zor. Bu model lastik ve jant ile 2 levye kullanarak 30dk kadar uğraştım oturtmak için ki daha önce baya lastik değiştirmişliğim var.
  • Eğer 58 ve üstü kadrolar alırsanız gidon çok geniş ve gidon boğazı biraz uzun geliyor(58 için: Gidon 44cm, boğaz 11 cm). Bu aslında birçok insan için büyük bir gidon ve boğaz ölçüsü. Büyük beden alan tanıdıklarımın neredeyse hepsi bilhassa gidonu değiştirdi.
Bunun dışında genel olarak fiyat/performans olarak hala zirvelerde yer aldığını düşünüyorum bu modelin. Artık bu komponentlerle bu fiyatlara ürün bulmamız çok zor.

• Beğen
Tepkiler: enzo ve Hel
Scudo
Şuan fuji absolute 1.1 kullanıyorum hem şehir içi hem uzun turlarda kullanıyorum. Bisikletim hafif 11 kg civarı. Ama tur grubumda genelde yol bisikletleri var. Bende yol bisikletine geçmek istiyorum. İkinci el avrupa markalara bakıyorum. 062 de var seçeneklerim arasında ama tereddüt ediyorum iknci el 2 aylık 3 aylık çok bisiklet var 062 piyasada. Acaba memnuniyetsizlikmi yoksa acemi bir seçimdenmi kaynaklanıyor. Sizce avrupa marka (scott specilazed merida vb.) İkinci el bi bisikletmi almalıyım yoksa sıfır bi 062 mi.

Şuan fuji absolute 1.1 kullanıyorum hem şehir içi hem uzun turlarda kullanıyorum. Bisikletim hafif 11 kg civarı. Ama tur grubumda genelde yol bisikletleri var. Bende yol bisikletine geçmek istiyorum. İkinci el avrupa markalara bakıyorum. 062 de var seçeneklerim arasında ama tereddüt ediyorum iknci el 2 aylık 3 aylık çok bisiklet var 062 piyasada. Acaba memnuniyetsizlikmi yoksa acemi bir seçimdenmi kaynaklanıyor. Sizce avrupa marka (scott specilazed merida vb.) İkinci el bi bisikletmi almalıyım yoksa sıfır bi 062 mi.
Temiz yabancı marka almayı sıfır türk malı bisikletlere tercih ederdim ben maddi durumum yeterli ise.

Carraro öyle bir sele borusu koymuş ki başına bir şey gelse borunun bisiklet çöp oluyor. O boruya ışık takmak bile başlı başına bir sorun.

• Beğen
Tepkiler: Scyleia
Temiz yabancı marka almayı sıfır türk malı bisikletlere tercih ederdim ben maddi durumum yeterli ise.

Carraro öyle bir sele borusu koymuş ki başına bir şey gelse borunun bisiklet çöp oluyor. O boruya ışık takmak bile başlı başına bir sorun.
Boru konusunda çok haklısın, sele altı çantası bulmak bile bir çile, bisikletimden boru hariç memnunum 😂

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Boru konusunda çok haklısın, sele altı çantası bulmak bile bir çile, bisikletimden boru hariç memnunum 😂
Sele altı çanta rahat bulunuyor bu arada, Decathlon'da satılan sele altı çantayı rahatça kullanıyorum. Boru konusundaki eleştirilere kesinlikle katılıyorum. Cidden saçma sapan bir boru

Sele altı çanta rahat bulunuyor bu arada, Decathlon'da satılan sele altı çantayı rahatça kullanıyorum. Boru konusundaki eleştirilere kesinlikle katılıyorum. Cidden saçma sapan bir boru
1 sefer aldım yırtıldı, bu yüzden bir daha ona para vermek istemiyorum. (link) bir ürün sipariş verdim. Umarım memnun kalırım.

Selamlar. 062 ailesine yeni katıldım basit bi sorum var benim ön maşa düz siyah bazı modellerde beyaz çizgiler mevcut bu20220918_183629.jpg neye göre değişiyor acaba ?

• Beğen
Tepkiler: cryeyes
Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle bende dahil oldum. Deneyip görelim bakalım:)

Son düzenleme:
1 sefer aldım yırtıldı, bu yüzden bir daha ona para vermek istemiyorum.Umarım memnun kalırım.
Biraz vakit geçti ama: Ben de arada eski siyah renk suluklardan birini çanta yerine kullanıyorum :D . Daha az maliyetli oluyor ve suluk kafesi içinde durduğundan yer de kaplamıyor ekstra. Zaten o tarz plastik suluk vari alet çantaları da plastik ama bildiğiniz suluk sadece kapağı değişik.
Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle bende dahil oldum. Deneyip görelim bakalım:)
Güzel günlerde kullanın

• Beğen
Tepkiler: Fatihgok
Carraro 330 şehir bisikletinden bu bisiklete geçmeye değer mi ?

Carraro 330 şehir bisikletinden bu bisiklete geçmeye değer mi ?
İkisi farklı alanlara hizmet eden bisikletler. Biri aero formda yarış geometrili bir yol bisikleti, diğeri ise rahatlığı ön planda tutan şehir içi ulaşım dolaşma gibi durumlara hizmet eden bir şehir bisikleti. Yani yol bisikletine geçiş yapmak istiyorsanız mantıklı. Lakin yol bisikleti alsam mı almasam mı gibi tereddütleri olan ve henüz bisiklet konusunda ne istediğinize karar vermemiş biriyseniz mantıksız.

• Beğen
Tepkiler: socialworker
Selamlar. 062 ailesine yeni katıldım basit bi sorum var benim ön maşa düz siyah bazı modellerde beyaz çizgiler mevcut bu294578 dosyayı görüntüle neye göre değişiyor acaba ?

1664782227707.jpg

Merhaba , bende Aralık 2021 de almıştım benümde bu şekilde , carraronun sitesinden baktım orda da böyle . Bende merak ettim şimdi

52 " carraro 330'umla yaklaşık 4 yıldır beraberiz, bisikletimi hafifletme anlamında ayaklığını bile çıkarma noktasına geldiğimi görünce sanırım yol bisikletine geçme zamanı geldi diyorum. Bir ilan buldum , 2021 model temiz gibi görünen rc062 11 bin tl fiyat vermiş, öncelikle fiyat uygun mu, bir de 56 beden bir bisiklet, boyum 1.78 kilo 83 . Bana çok mu büyük gelir. ? denemeden elbette olmaz ancak bir fikir alabilirsem sevinirim.

52 " carraro 330'umla yaklaşık 4 yıldır beraberiz, bisikletimi hafifletme anlamında ayaklığını bile çıkarma noktasına geldiğimi görünce sanırım yol bisikletine geçme zamanı geldi diyorum. Bir ilan buldum , 2021 model temiz gibi görünen rc062 11 bin tl fiyat vermiş, öncelikle fiyat uygun mu, bir de 56 beden bir bisiklet, boyum 1.78 kilo 83 . Bana çok mu büyük gelir. ? denemeden elbette olmaz ancak bir fikir alabilirsem sevinirim.

İç bacak boyun nedir?
Bir okvala alın ve seleye oturuş basıncına göre yukarı çekin ve ölçün.
Benim 85 cm olan bacak boyum da race 052 bisikletim için daha rahat bir sürüş için 11 cm olan gidon boğazını 9 cm e düşürmüştük.
Düzeltme: Race 052 olan bisikletim 56 kadroydu.
Race 062 54 aldım. Çok daha rahat hissettim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Merhaba, bence fiyat gayet iyi(bisiklet temiz diye varsayıyorum). Ayrıca Carraro zam yaptı %10-20 arası, zam 2.ele yansımadan almanızda fayda var. Beden anlamında kendimden örnek vereyim: Boy 1.90 iç bacak 94cm yani iç bacak boyum baya uzun. Ben 58 tercih ettim daha çevik bir kullanım için ama 60 da alsam sorunsuz kullanırdım iç bacak sebebiyle. Yani kadro biraz agresif, bir beden küçük daha iyi olabilir, iç bacak boyunuz ve benim yorumuma göre çıkarım yapabilirsiniz. Ben almadan önce baya bir bisikletçiyi aradım hepsi 58 önerdi. Siz de satan bir bayiyi ararsanız daha net yönlendirir(Ilgaz bisikletten aldım ben beden için almam net değilken bile gayet ilgilenmişlerdi), tabi iç bacak boyu ölçüp sorarsanız garanti olur. Nasıl ölçüleceği Yotube'da birçok videolarda mevcut.

• Beğen
54 bile büyük gelebilir.

Selam arkadaşlar yardım lazım. Orjinal 062 de gidon fsa. Yerine ben Oval 310 koysam sizce mantıklı mıdır?

Selam arkadaşlar yardım lazım. Orjinal 062 de gidon fsa. Yerine ben Oval 310 koysam sizce mantıklı mıdır?
Bence markadan ziyade ölçüsü önemli. Sonuçta bilinen bir markadan alacağınız herhangi bir alüminyum gidon yeterli olacaktır doğru ölçüde ise. Geçen fit yaptırdığım arkadaşın dediği gibi "alüminyum alüminyumdur doğru ölçüde ise sorun yok" :) . Ben mesela ölçü küçülttüm XLC'nin 6061 alüminyum bir gidonunu aldım baya da hafifti ve 500kmdir sürüyorum sorun yaşamadım. Bisiklette standart gelen gidon da 6061 alüminyum bu arada bilginiz olsun.

• Beğen
Tepkiler: Fatihgok
Geri