socialworker
Üye
- Tepki
- 97
- İsim
- Arda
- Bisiklet
- Carraro
Merhaba, konuyu taradım ama net bir mesaj bulamadım. 2022 model cr062'lerin tam ağırlığı nedir?
Ben de ölçtüm de şimdi 9.5 bandı, 3-4 ay filan oluyor alalı. Eğer iç bacak boyunuz çok uzun değilse ve doğru kadroyu aldıysanız sele borusunu keserek 200-300gr daha tasarruf sağlanabilir. Benim iç bacak 94.5 olunca sele borusunu olduğu gibi bıraktım.
400gr'ın dahi üzerinde ne yazık ki bu modelde. 300 gr biraz abartı olmuş haklısınız öylesine klavye başında 200-300 yazdım geçtim ama yanlış anlaşılma olmasın düzeltelim: 200gr civarı düşürülebiliyor ağırlığı kesilerek.Sele borusu kaç gram ki keserek 200-300 gram tasarruf oluyor? Yol bisikletinde çelik boru mu kullanmışlar?
Hocam cr062 ile Race062 farklı modeller.400gr'ın dahi üzerinde ne yazık ki bu modelde. 300 gr biraz abartı olmuş haklısınız öylesine klavye başında 200-300 yazdım geçtim ama yanlış anlaşılma olmasın düzeltelim: 200gr civarı düşürülebiliyor ağırlığı kesilerek.
062 modelinin kanayan yarası bu sele borusu.
Evet ben race062 için yazmıştım da tamamen yanlış anlamışım sanırımHocam cr062 ile Race062 farklı modeller.
Sizin dediğiniz Race 062 modeli sele borusu olmasın?
Evet ben race062 için yazmıştım da tamamen yanlış anlamışım sanırım![]()
Ben iç bacak boyu yüzünden hiç sele borusu kesebilen tarafta olamayacağım sanırım, bu nedenle pek bir bilgim yok ne yazık ki.Evet benimde canımı sıkıyor ama boruyu kesmek pek işime gelmiyor.
ayrıca kendi ayarımda iken kelepçe den aşağı en az kaç cm olmalı ki sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirebilsin? Bir fikriniz var mı?
Evet benimde canımı sıkıyor ama boruyu kesmek pek işime gelmiyor.
ayrıca kendi ayarımda iken kelepçe den aşağı en az kaç cm olmalı ki sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirebilsin? Bir fikriniz var mı?
Valla foruma girdim gireli sizin paylaşımlar sayesinde baya bir şey öğrendim(bir de sizden görüp lastik aldım Merlin'den tabiSelenin üstünde "minimum insertion" işareti vardır. O işaretle borunun dibinin arasını ölçün, bu X olsun. Seleyi kullanmak istediğiniz yükseklikte boruyu bisiklete takıp kadroya girdiği yeri işaretleyin, o işaretten X kadar aşağısından kesin.
Valla foruma girdim gireli sizin paylaşımlar sayesinde baya bir şey öğrendim(bir de sizden görüp lastik aldım Merlin'den tabi) geçmişe de gidip okuyarak. Şahsen teşekkür ederim.
Sizi Burak Altaç ile karıştırdım pardon. Merlin'de indirimli olan bir Vittoria iç dış lastik seti paylaşmıştı almıştım da.Hangi lastik?
Sizi Burak Altaç ile karıştırdım pardon. Merlin'de indirimli olan bir Vittoria iç dış lastik seti paylaşmıştı almıştım da.
Şunu paylaşmıştı sağolsun: (link)
Görünüş olarak benzetmeyi kast etmiyorum, o mesaja gidip profil resmine de bakmadım biraz önce mesaj atarken. Sadece forumda o post'u sizin yaptığınız şeklinde yanlış hatırlama benimkisi.Biz hiç benzemeyiz ki
Bu görüşüne dair görüşünüz nedir:
"Bugün bisikletin yeni lastiklerini taktım. 700x28 Hutchinson'dan, 700x25 Vittoria Rubino Pro 2.0 Graphne'e geçtim. Bisikletin konforu acayip kaçtı, erik gibi kütür kütür oldu ama pedala verdiği hareket tepkileri arttı. Bakalım uzun kullanımda ne fark edecek? "
Hayatımda hiç 25 veya 28c lastik kullanmadım fakat bizim ülkemizin yollarını ele koyarsak 25c çok rahatsız edici gibi gözüküyor, kişiden kişiye sürüş görüşü değişir tabi. Bu sebepten dolayı endurance bisiklet alacağım gibi duruyor. Saf kan yol bisikletlerine baktım epey ince kullanıyorlar lastiği.
Edit: @Spartiat Barış abi bana önerdiğin (link) alınca doğal olarak iç lastiği de değişmem gerek değil mi? Almak bir türlü kısmet olmadı ki alacağım ileri ki dönemlerde. Kullandığım iç lastik ise bu (link) , fiyatı 80 TL omuş 60 TL iken 3 kutu almıştım yedekte dursun diye.
Beni korkutan tek şey yolda ki mıcırlar, şuanda 35c kullanıyorum ve hantal bir his veriyor gibime geliyor. 30 ile 28 arası çok fark eder mi? Lastik konusunda bir tecrübem veya bilgim yok, her türlü öneriye açığım. Bisikletim bir hibrit bisiklet her ne kadar hız yapmaya tam el verişli olmasa da hız yapmayı seviyorum o yüzden nasıl bir lastik temin etmem gerektiğini bilmiyorum. Barış abi bana bu lastiği önermişti kendisinin çok memnun kaldığını biliyorum.Kullandığın şehrin yollarına göre lastik seçmek lazım aslında. Bursa da kullandığım rotalarda 25c işimi görüyor. Hatta 23 bile kullanabilirim. Ama gerek yok
Şehirlerarası turlarım olsa 28 takardım kesinlikle.
Hayatımda hiç 25 veya 28c lastik kullanmadım fakat bizim ülkemizin yollarını ele koyarsak 25c çok rahatsız edici gibi gözüküyor, kişiden kişiye sürüş görüşü değişir tabi. Bu sebepten dolayı endurance bisiklet alacağım gibi duruyor. Saf kan yol bisikletlerine baktım epey ince kullanıyorlar lastiği.
Edit: @Spartiat Barış abi bana önerdiğin (link) alınca doğal olarak iç lastiği de değişmem gerek değil mi? Almak bir türlü kısmet olmadı ki alacağım ileri ki dönemlerde. Kullandığım iç lastik ise bu (link) , fiyatı 80 TL omuş 60 TL iken 3 kutu almıştım yedekte dursun diye.
Beni korkutan tek şey yolda ki mıcırlar, şuanda 35c kullanıyorum ve hantal bir his veriyor gibime geliyor. 30 ile 28 arası çok fark eder mi? Lastik konusunda bir tecrübem veya bilgim yok, her türlü öneriye açığım. Bisikletim bir hibrit bisiklet her ne kadar hız yapmaya tam el verişli olmasa da hız yapmayı seviyorum o yüzden nasıl bir lastik temin etmem gerektiğini bilmiyorum. Barış abi bana bu lastiği önermişti kendisinin çok memnun kaldığını biliyorum.
Evet abi 30 a geçmeyi planlıyorum veya bana önerebileceğin kaliteli bir 28 lastik mevcut mu? Continental bakıyordum fakat geçen hafta 80kmlik keyifi bir tur da bir abimizin lastiği patladı ve lastiği janttan çıkarmak için 3 kişi uğraştık, 28c continental lastik idi modelini hatırlamıyorum fakat google da araştırma yapınca continental 28c lastiği çıkarmakta hemen hemen herkes zorlanmış.İç lastikler uyar, kullanabilirsin onları.
Edit: Hep kalına geçenlere cevap yazdığımdan karıştırmışım. 30'a geçecektin değil mi? Öyleyse bir ince iç lastikten almak lazım ama elde olanlar bitinceye kadar kullanılabilir.
Safkanlarda kadronun daha kalın lastiğe pek izni de olmuyor. Benim bisiklette 23 var, 25'in üstü mümkün değil mesela.