Scudo Sports

İnceleme Carraro CR Race 052

@Berke C. 16 yasinda bile bu boydaysan 56 bile sana kucuk kalacak gorunuse gore :D bence 56 almayi dene, ayrica bacak boyunu yanlis olcuyorsun 80den fazla olmali

Scudo
3.000 liralık bisiklet için o çöp jant sizce de kazık olmuyor mu ?
birde jant masrafı gerekiyor.
seneye 2018 modelini almak istiyorum umarım iyi bir jant seti takarlar ama hiç sanmıyorum piyasada bu şekilde tutmuş.

3.000 liralık bisiklet için o çöp jant sizce de kazık olmuyor mu ?
birde jant masrafı gerekiyor.
seneye 2018 modelini almak istiyorum umarım iyi bir jant seti takarlar ama hiç sanmıyorum piyasada bu şekilde tutmuş.

selam arkadaşlar carraro cr 052 race disk fren düşünüyorum. bisikletle alakalı fikirleriniz nelerdir?

Merhaba,

Ben de 2016-Kasım ayında alınıp 3-4 ay kullanılmış CR 052 alarak aranıza katıldım. Bisikleti 2000 TL 'ye aldım. İlk yol bisikleti deneyimi oldu benim için. Daha öncesinde fotoğrafta bulunan 19 senelik Bianchi demir bisikleti kullanıyordum. Üzerinde 1,5 luk tur lastiği bulunuyordu.

İlk izlenimlerim:
- İlk defa yarış bisikleti kullandığınızda bir bocalama devresi yaşıyorsunuz. Sanki bisikletin üstünden kafa üstü düşecekmiş gibi oluyor. Ayağa kalkınca bisikletin dengesi bozuluyor gibi oluyor. Bir süre sonra bunları aşmaya başlıyorsunuz.
- Bisiklet ile kısa mesafelerde(3-4 km) aradaki sanki hiçbir fark yokmuş hissi verdi bana.
- İlk rampa çıkışında çok zorlandım. Demir bisikletle çıktığım yerler bana çok dik gelmeye başladı.
- İlk 5-10 km lik alışma evrelerinden sonra, otobana çıkarak uzun yol denemesi yaptım. Aradaki bariz farkı o zaman anladım sayılabilir. Daha öncesinde ne zaman bitecek bu yol diye sıkıldığım yolun bir anda altından kayıp gittiğini hissediyorsun.
- Lastiğin sürekli patladığından bahsedilmiş. Ben bisikleti yeni almanın heyecanı ile ilk uzun turda arka tekeri bir çukura düşürerek patlattım. Yeşil ışık yanarken geçeyim diye hızlandım. Işığın hemen 2 metre ilerisinde kesik asfalt varmış. Ön tekere bir şey olmadı ama arka teker çok sağlam çarptı. Sele de bana çarptı o derece. Eve yürüyerek dönmek zorunda kaldım. Yedek iç lastik, pompa, vb. hiçbir şey almadan yola çıkmıştım. :acpsnr::acpsnr:
Eve döndüğümde milin birinin sallandığını fark ettim. Dip kısımdan mili tutan parça içe doğru gitmişti. Onu geri sıktım. Mil kırılmamıştı. Yama yapmak için iç lastiği çıkarttım. Yarım santimlik 2 yarık oluşmuştu. 2 defa yama yapmaya çalıştım yama tutmadı. Sonraki gün aldığım iç lastiği taktım. Arka lastikte bir akort bozulması var gibi geldi bana ama. Bisikletçiye götürüp bakmadan tam emin olamıyorum. Pek anladığım bir konu değil.

Önceki bisikletle karşılaştırma yapmak gerekirse yaklaşık 1500 km yoldan kalmada sürmüştüm. Benzer çukurlara bu bisikletle hiç umursamadan girebiliyordum. Üzerinde zırhlı tur lastiği bulunuyordu.
Bu bisikletteki lastik yarış-performans lastiği olarak geçiyor. Bunda biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Tecrübe ile sabit :harika::harika:

Deneyimli bir arkadaş, "Önceki gibi patlamayan bir lastik istiyorsan aşağıdaki dış lastiği öneririm" dedi.
(link)

@gkn_blc Disk fren pek tercih etmiyorum. Eğer yoğun olarak dik rampalarda bisikleti kullanmayacaksanız v-fren daha mantıklı. Disk frenlerin bakımı ayarı daha zor.

@brstrmn Jant seti olarak R500 olabilirdi. Yakın fiyatlı olan Salcano XRS030 da bu jant seti kullanılmış. Bundaki jant seti ile R500 arasında ağırlık farkı dışında belirgin bir fark var mı?

Bu arada benim boy 167. Normalde sitelerde kadro boyu hesabında 50-51-52 çıkıyordu. Bisikletin üstünde L yazıyor. Çok uzun sürmedim ama bana rahat geldi. Ama bu doğru bir seçim olduğunu göstermiyor tabi. Belirli bir oranda dinamikliğini yitirmiş olabilirim bisikletin.

Bu arada ilk gönderilen konu başlığı sonradan gelen mesajlara göre tekrar düzenlense güzel olur. İlk bilgilendirme mesajında, ağırlık(toplam ağırlık, jantı ağırlığı, vb.), kadro geometrisi gibi bilgiler bulunmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Lampard59
@bozcaa

Ben de kış için bu lastiğe geçtim, gerçekten çok menunum.

Öncelikle hayırlı olsun. 5-6 aydır 2015 model CR 052 sahibiyim. Ben de 2000 TL'ya almıştım. Yanılmıyorsam daha 6 ay garantisi vardı O sırada aynı model CR 052 ler 2160 TL ve üzeri fiyatlara satılıyordu.

25 seneye yakın bisiklet sürmememe rağmen yol bisikletine alışma sürem kısa sürdü. Eski dağ bisikletime eğik gidon takmıştım bir hevesle. Bu tip bisikletlerde dönüş çapının ve tekerlerin büyük olması dağ bisikletine göre çok farklı. Lastikler çok ince özellikle İstanbul'da biniyorsanız (bozuk satıhlar,kaldırımlar vs. olan yerlerde) dikkat etmekte yarar var. Bir de bir kaç yılı devirmiş 2.el bisiklet olunca dış lastikler epey yıpranmış oluyor. Bugünlerde aynı şekilde benimde ön lastiğim patlayıp duruyor. İlk aldığım zamanlarda dış lastiklerim kötü olduğu içinde ama daha yeni zırhlı 25C dış lastik almama rağmen bir süredir patlamanın/delinmenin önüne geçemedim.Benim ön lastikteki patlak iç kısımdan oluyor. 3-4 gün biniyorum ertesi günü bakıyorum ki lastik inmiş. Büyük ihtimal jantların bantı bitik. Tavsiyem mutlaka lastik jant şeridi/bantı kullanmanız.

Bir de maalesf Türkiye'de dış lastikler pahalı. Y.dışından alma imkânınız var ise 1 yerine 2 adet alabilirsiniz. Ben şu ürünü satın aldım wiggle'dan çifti yaklaşık 140 TL ya geldi.Bir bakın isterseniz

(link)

@ErHan72 Bende de lastik dış etki değil de jant telinden dolayı parçalandı. Tekrar uzun yola çıkmadan bir kontrol etsem iyi olacak gibi. wiggle'dan arkadaşlar aşağıdaki dış lastiği önermişlerdi. Yol tutuşunun ve sağlamlığının iyi olduğunu söylediler:

(link)

Ben Hatay-İskenderun 'da ikamet ediyorum. Yollar genel olarak iyiydi. Yenilerde bir yol çalışması başladı. Bundan ötürü biraz sıkıntılı. Benim lastik patlaması yolda yapılan bir çalışmada kesilen asfaltın geri kapatılmamasından dolayı oluştu. Bunların biraz daha büyüğüne yüksek hızlarda bir araç düşse tekeri patlatıp takla atabilir.

• Beğen
Tepkiler: avare_gezgin
@bozcaa Önerdiğim jant bantı tam da jant telinden gelen etkileri azaltmak için uygulanıyor. Gerçi sizinki sert çarpma neticesinde olmuş ama yine de kullanmanızı öneririm. Yol bisikleti çok dikkat istiyor.

Bahsettiğiniz dış lastiği kullananlar yorum yaparlarsa bizde bilgilenmiş oluruz.

(link)
Bu lastiğiği yaklaşık 500 km dir kullanıyorum, lastik hamuru bariz daha yumuşak, buda hem konfor hem de yola tutunma olarak yansıyor. Virajlarda göreceli olarak güven veriyor her an kayacakmış hissi yaşatmadı.

Hava lastik basıncı çok önemli.. Doğru basınçta genelde birşey olmuyor. Göstergeli bir pompa ile hemen hemen her sürüşten önce doğru basınca getirin lastiği. 25 lik lastik için 100 psi sanırım.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Marathon plus yarış bisikleti lastiği değil Tur lastiği

Merhaba
01/07/2017 yılında spor geçmişim olmamaskna rağmen mtb ile bisiklete başladım günlük 21 km sürdüm 3.5 ay boyunca bisikletim başlangıç seviyesi bir mtb idi daha sonra cr race 052 aldım 2017 model ilk olarak kondisyonumun çok yetersiz olduğunu hissetmiştim çünkü spor motorlarda gazı açtıkça hızlandığı gibi bu bisiklettede ben bastıkça hızlanıyoedu eski mtb ile yokuş aşşağı inerken belirli bir hızın üstüne çıkamıyordum pedal boşa dönüyordu max 61 km hız yapabilmiştim mtb ile
Yol bisikletinde ise az eğimli yollarda bile 50 km hızlara rahat çıkabiliyordum eskiden hadi hadi dediğim yokuşları daha hızlı çıkmalıyım diyerek çıkmaya başladım şuan bisiklette tık demeden 50 /60 km sürebilecek kondisyondayım hedefim seneye nisan ayında İzmir den Denizliye / Antalya ya pedallamak

Buda benim canavarım

Dosyalar

• 3B5551AE-52A6-45E8-9D74-954F90541BAA.jpeg
    3B5551AE-52A6-45E8-9D74-954F90541BAA.jpeg
    138,5 KB · Okunma: 74
Kadro olarak 2017 022 ile 052 arası fark var mıdır? Yoksa sadece grupset vs farkı mıdır?

Ben de uzun araştırmalar sonucu carraro cr 052 nin kendime uygun oldugunu gordum ancak hem fiyati hrm de karbon masa olmayasından dolayi 2017 modelini alicam. Halihazırda bulunan jant seti çok mu kötü ya da muadili xrs 030 un jant seti r501 den nasil bir farki var bunu ogrenmek istedim zaten bir sure sonra jant setini degistirececegim. Aklima takilan bir nokta ise 13 yasindayim :p ve bu yaşta bir çocugun bu bisikleti kullanmasi nasil olur yol bisikleti kullanabilir miyim çünkü yasitlarim arasinda yol bisikleti kullanan pek gormedim

• Beğen
Tepkiler: Literary
@YunusXL
Kullanabilirsin yeterki kadro boyunu kendine uygun olanından seç ve boyunun uzayacağınıda göz önüne al :)

@YunusXL 052 nin maşası karbondur konunun başında özelliklerinde de yazılı aynı şekilde internetten de bakarsanız görebilirsiniz 2015 modelini kullanıyorum bendeki de karbon
-Jant setini bilemiyorum araştırmak lazım
-Boyunuza uygun bulabilirseniz kullanılır.

-Ancak tam olarak nasıl bir bisiklete ihtiyacın olduğunu zaman içinde belirleyip bu tip bir bisiklet almak daha mantıklı. 2 gün sonra sıkılıp değiştirmek isteyebilirsin. Bu yaşlar bence erken. Kıyafetiydi, lastiğiydi bir sürü masraf çıkar. İnce lastikli olması huzursuz eder, dönüş çapı geniştir dağ bisikleti gibi değil, selesi sert gelir.

Kısacası nasıl bir bisiklete ihtiyacın var? Görünüşü güzel havam olur diye herhangi bir bisikleti sakın alma. Önemli olan bisikletinden zevk alabilmek; lastiği patlayınca değişebilmek, fren ayarını vites ayarını bozulduğunda yapabilmek.

Geri