Scudo Sports

Carraro bisiklet tercihi ve tavsiyeler

Hocam ilginç bir soru olmuş önden amörtisörlü olduğu için dayanabilir diye düşünüyorum ama şu var hani merdivenden neden bisikletle iniyorsunuz Allah korusun düşersiniz falan big 929 la da inebileceğinizi sanmayın 29 jant bisiklet kullanması kontrolü zor..

Scudo
Aslında doğru söylüyorsunuz. İlginç bir soru oldu evet farkındayım :) Ama Parklarda bazen 10 basamaklı merdivenler falan oluyor onlardan inmesi güzel oluyor :)

bu akşam teslim alacağim ilk sürüşümü yapıcam bakalım nasll olcak

vites geçişleri hızlanması hepsi harika frenler shimano hidrolik disk dicek bişi yok ;) 40 km yol yaptım ilk bisikletimle 7 yıl aradan sonra ve simdi çıkıyo bacaklarımdan acısı :)

Bende carraro CRP 710 var daha dün aldım gidondan kilitleme sistemini bir türlü yapamadım nasıl yapılır veya sorunmu var ben kilit göstermesini istiyorum olmuyor

Gidondan kilitlemeli sanırım bisikletiniz , kilidi öne doğru bastırmanız gerekiyor çıt sesi gelene kadar eğer kilitlenmiyorsa bir sorun vardır varsa yetkili servis servise götürün derim garanti kapsamındaysa değiştirirler servis yoksa içini açıp bakabilirsiniz

Maşa bacağının üstündeki kilitleme parçası (https://i.hizliresim.com/A20ZX0.jpg)'nın alyan vidaları gevşemiş olabilir.Kabloyu genellikle bağlıyorlar fakat vidaları tam sıkmıyorlar.Resimde belirttiğim parçanın üstünde 2 adet alyanlı vida olacak elle bir bakın gevşek mi veya parçayı bastırıp gidondan kapamayı deneyin oluyor mu diye.Eğer oluyor ise parçayı bastırıp vidaları sıkın problem çözülecektir.(Bende de aynı problem olmuştu ordan biliyorum.)Eğer sorununuz bu değil ise vites kolları ile kilidi çok yakın tutmuş olabilirler ve bu yüzden ''çıt'' sesi gelmiyor ve kilitlenmiyor olabilir.Yine birkaç alyan ile kilidi veya vites kollarını biraz aşağı çekebilirsiniz.Hem fren ve vites kollarının bileklerinize uygun olması önemli.İlk baş olarak fren ve vites kollarını gevşetin ve ellerinizin rahatlığına göre ayarlayın sonrasında maşa kilidini kapayıp kapanmadığını mesafesinin uygun olup olmadığına bakın.Her şey tam ayarında olduğunda bütün alyanları sıkın.Daha da olmadıysa ve eğer kendinize güveniyorsanız biraz eliniz yatkın ise içini açıp bakabilirsiniz her iki parçanın da ama servise götürmeniz hem sizin hem de bisikletiniz için daha hayırlı olacaktır.

Bisikletimin bir arızası vardı göbek yalama olmuş ümit bisiklete gönderdim tamir olmadığını ve kadronun sıfırını göndereceklerini söylediler şuanlık ümit nevada ile devam :)

@Cenk Erzinlioğlu

Bisikletimde arıza vardı göbek yapama olmuş ümit bisiklete gönderdim istanbula tamir olamadığını ve kadronun yenisini göndereceklerini söylediler. Kadro sıfırlanıcak aynı bisiklette devam etme kararı aldım :)

bende bu bisikleti almayı planlıyorum, ama haklı sebepler bulamadım henüz tam olarak,

neden bu bisikleti aldınız?
artıları, eksikleri neler di seçim yaparken?
kaça aldınız?
neden 29?
alternatiflerini almamanızın sebebi nedir?

cevap verebilirseniz çok sevinirim. saygılar

Bende big 929 kullanıyorum kontrol etmek için biraz alışmanız gerek gerçekten 29 biraz zorluyor insanı.ama alıştıktan sonra keyifli oluyor.asfaltta kullanacaksanız almayın yada lastikleri değiştirmenizi öneririm amatör bir bisikletçi olarak eleştirilerim bunlar. Saygılar..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@mustafa s

Öncelikle selamlar Mustafa bey.
Bu bisikleti neden aldım ? Hoşuma gitti renk uyumu maşası çok yumuşak frenleri güzel yani güzel bir bisiklet olduğu için almak istedim.
Neden 29 inç aldım açıklayayım kendi düşüncemi. Jantlar büyük olduğu için az enerji ile daha yüksek hızlara çıkabilir ve daha çok yol kat edebilirim diye düşündüm ve o yüzden aldım. Ama diyorum ki keşke 26 inş bir bisiklet mi alsaydım ? Ama çok sıkıntı değil ben memnunum.

Alternatif olarak sedonanın bir bisikleti vardı sedona 920 (link) maşası gidondan kilitli değil maşadan kilitli ve pahalı geldi bana o yüzden alternatiflere yönelmedim pek. Sevgiler Saygılar...

@Ahmettpolatt

Selamlar öncelikle Ahmet bey. Lastiklerin boyu beni sıkıntıya sokmadı pek fazla. Bundan önceki bisikletim 26 inç şehir bisikletiydi ince lastikler falan. İnce lastiğin yol performansını biliyorum lakin 2.10 kalınlıkta lastikler var ben big929 un o lastiklerle yol performansını iyi buluyorum. Sizin lastikleri değiştir demenizdeki neden nedir ? İnceltmek iyi olacaktır lakin bu şekilde de performanslı bir sürüş keyfi sunuyor.

Yol bisikletleriyle arasındaki performans farkı

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Ahmettpolatt

Lastikler eskisin inceltmeyi düşünüyorum. 50.4 km hıza çıktım ama dahası neden olmasın :)

Valla crp 700 güzel bisiklet ben aldım ilk aylık bakımınıda yaptrdm dağ tepede inip çıkıyorum tavsiye ederim

Sevgili arkadaslar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 2 ay once Carraro rc 32 model bir yol bisikleti aldim. Bisiklette genel olarak sorun yoktu. Benden goren bir arkadas daha ayni urunden siparis verdi fakat gelen urun cokkk farkliydi. Uretici Accel bisiklete mail atip bu farki sordugumda seri no kontrolu sonrasi benim bisikletin 2012 arkadasimin 2014 model oldugunu ogrendim.Toptanci elinde 2 yildir bekleyen urunu bana 2014 fiyatiyla satmis. 2014 Model urunde bir cok komponent daha iyi ve farkli.Mesela fren seti bende allogha; 2014 modelde de shimano. 2014 modelde Vites, boya, agirlik, sele vs. hersey daha iyi. Accel bisiklet sucun toptanciya ait oldugunu soyluyor ve onlarla cozmemi belirtiyor. Toptanciya gore ise 2 yil model farki hicccc onemli degilmissss...Bu araba degilmissss Sizce ne yapmaliyim.Kandirildigimi hissediyorum

Geri