Scudo Sports

Carraro 330 vs Sedona 410 ya da 2000 TL ye kadar şehir/tur bisikleti?

Tepki
106
Başlangıç
1950—51
Bisiklet
Bulldog
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 haftadır forumdayım fakat araştır araştır içinden çıkılmaz bir hale geldim,
Bir bisikleti beğeniyorum diğeri daha çok hoşuma gidiyor vs, fakat donanım hakkında hiçbir bilgim yok,
Yani Shimano Altus-Deore-Alvio-XT yada Sram türleri hakkında ne gibi farklar tam olarak bilemiyorum, Bunlar şimdilik sadece isim farklılığından ibaret benim için, teknik olarak ne nedir, ne işe yarar, hangisi benim işime yarar?

Yaşadığım il Zonguldak ve doğal olarak hep yokuş, düz yol yok denecek kadar az, o yüzden yokuşlarda beni en az zorlayacak bisiklet hangisiyse onu tercih etmek istiyorum,istediğim bisiklet şehir/tur bisikleti ,çünkü çoğunlukla asfaltta kullanacağım ve bahar aylarında Karabük/Safranbolu, Bolu/Yedigöller ve Muğla/Fethiye hayallerim var, umarım gerçekleştirebilirim,

Forumlardan okuduğum kadarıyla uzun tur için disk frenin riskli(tamiri,bulunabilirliği açısından) ve gereksiz ağırlık yaptığını anladım, bana da çok mantıklı geldi, fakat yeni modellerde de hep disk fren ağırlıklı,

Boyum 1.70, kilom 69, bana tam olarak hangi kadro uyar onuda kestirebilmiş değilim, çünkü modelden modele, markadan markaya fark ediyor anladığım kadarıyla,

Bu arada servis olayı çok önemli mi, yani bisiklette bir arıza olduğunda normal bisiklet tamircilerini yaptırsak bir sorun olur mu, Zonguldakda bisiklet pek yaygın olmadığı için bayi-servis olayı yok denecek kadar az, Sedona nın ilçede servisi var ilçede 60km, Carraro nun ise merkezde servisi var,

Benim için 2000 TL ye kadar fiyat/performans bisikleti tavsiyeniz ne olur?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın,

Şimdiden konuma zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum,

İyi günler.

http://www.upmatik.com/m/2016/01/13/1.jpg

http://www.upmatik.com/m/2016/01/13/2.jpg

• Beğen
Tepkiler: shielD
Scudo
Bur sorulara verilecek cevaplar beni de aydınlatacaktır. :)

Hafif bi bisiklet secmelisiniz 410 bence işinizi görür

@meiakanze Sedona 410 inceleme başlığında da ön tekerlek sol maşaya daha yakınmış, göbekten ses gelmeye başlıyormuş gibi sorunlar okudum sürüşe etki etmiyor demiş arkadaşlar gerçi, Sedonanın servisi 60km uzakta, biraz o canımı sıkıyor,

@1dost hocam çoğu kişi memnun bu bisikletten neredeyse moda oldu diyebilirim,servis işi dediginiz gibi sıkıntıymış

Bence o bütçe ile içinden kask ,aydınlatma , eldiven gibi ekipman parasını ayırıp seçeneklere kaliteli kadrolu ithalleri scoot merida gibi ekleyebilirsin tabi servis ve bulunduğun bölgedeki servisliğini yapan ustada çok önemli şimdiden hayırlı olsun

@özlemalikaan Teşekkürler, aksesuarlara ne kadar gider bilmiyorum ama onlar için 500 TL gibi bir bütçem duruyor kenarda, Zaten illa 2000 TL olmak zorunda değil yani bu fiyata kadar iyi bir f/p bisikleti hangisiyse onu tercih ederim, Carraro nun tipini çok beğendim ama donanımı nedir/nasıldır bilmiyorum, Sadece disk fren olmasını istemezdim,

Madem fazla maddi sıkıntı yok çevredeki servisleri araştır çünkü sıkıntılı servis adamı bisikletten soğutuyor ben Konya'da 410 dan ve servisi Başaran'dan memnunum.
Kâğıtlara yaz
1 tip
2 özellik
3 servis
4 fiyat
5 kadro vb. bunları modele göre puanla kendince içine sineni al

@oenaj bence carrorayı alın keyfinize bakın hem hidrolik disk ağırlık konusuna gelince sizin şimdilik hissedeceğiniz bi fark olmıcak donanım konusundada iyi

Arkadaşım şunu incelemeni ve imkanın varsa test etmeni tavsiye ederim(ağırlığına dikkat)
(link)

Valla türkiyenin kaldırımlarını bırak alfast yolları bile çukurlu maşalı modelleri tavsiye ederim ben size..

@oenaj Merhaba, ben de Karabük'te yaşıyorum, İnşallah bisikletinizi aldığınızda birlikte turlarız bu civarlarda. Bu iki model arasında ben de çok gidip geldim, en sonunda Sedona 410 aldım. Malumunuz Karabük'te arazi yapısı olarak Zonguldak'a benzer. Carraroyu inceledim gerçekten üzerindeki donanımlar kaliteli ve güzel bir bisiklet, neden Sedona aldın dersen sanki biraz daha oturaklı ve sağlam geldi gözüme, İstanbul Bikeandoutdoor'dan 1.150 TL'ye aldım, internetten aldım, kargoyla geldi zaten %90 kurulu geliyor. Ben buradaki bir bisikletçinin adresini verdim onlar kurup teslim ettiler ancak sanırım kendiniz bile yapabilirsiniz. Gelelim neticeye, biz iki arkadaş aldık, önceki bisikletim salcano ng650 ile arasında çok fark var, rahat, akıcı bir bisiklet, vites geçişleri çok iyi ve hafif. Ben kendim kullandığım için Sedona diyorum ancak Carraro da alsanız sanırım pişman olmazsınız. Bir de araştırdıkça içinden çıkılmaz bir hale geliyor, bunlar birbirine çok yakın bisikletler, rengi şekli şemali zevkinize uyan birini alın gitsin, sonra da bu taraflara gelin sizi misafir edelim birlikte turlayalım.

• Beğen
Tepkiler: black_mirror
@kaydogdu Teşekkür ederim,

Ben de 2010-2012 arası Ziraat Bankası Karabük Şubesinde çalışmıştım.

Kesinlikle araştırdıkça işin içinden çıkılamıyor, carraro disk olmasaydı ona daha çok yatkındım çünkü zonguldak merkezde servisi var,bakalım araştırmaya ve kafamı karıştırmaya devam ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@oenaj En güzel bisiklet en basit olanıdır. Disk fren gerçekten çok gerekli mi bilemiyorum. Hele bir ötme sesi var kendinden soğuttu beni (Tabi ki hepsi her zaman ötmüyor :)) Ayrıca Sedona 410 disk fren takmaya uygun bir kadro yapısına sahip, isterseniz ileride disk frene geçebilirsiniz. Servis konusuna çok takılmayın derim zaten bir süre sonra kendi servisiniz kendiniz oluyorsunuz :))

Yazmışlar sitede birsürü konuda zaten. Bakmayacaksan illa tavsiye istiyosan sedona 410 al.

@T. Tezcan evet illa tavsiye istiyorum illaaa. Neyse konuyu tartışmaya çevirmek istemiyorum.

Size önerim ORBİS PLUS VIALE 9.0 700C DEORE Hydraulic DB. Ful deore setli. Şehir MTB melezi. Tur için her türlü ekleme için yerler hazır.
kadro Aluminium 6061.T6
maşa SR Suntour NEX RL DS 28” Maşadan Kilitlemeli
vites takımı Shimano FC-T611 / SL-M6 10 / RD-M610 SGS 3x10SPEED DEORE / FD-M611 /
Shimano CN-HG54
fren takımı Shimano BL-M615 HYDRAULIC DISC / SM-RT54 160MM
jant seti Orbisplus Double Aluminium 36H / Shimano HB&FH-615 Deore Hubs
sele Selle Italia X-Race Gel Flow
lastikler Rubena Shield 700x38C
sele borusu Easton EA50
gidon & gidon boğazı Easton EA50
pedal Wellgo
renkler Mat Siyah / Turuncu, Petrol Mavisi / Sarı, Mat Siyah / Altın
kadro boyu S (15.5”), M(17.5”), L(19”)
upload_2016-1-13_20-4-14.png

• Beğen