Yahu ben uzuunca bir suredir forum a girmedigim icin iki yıl onceki paylasımıma yapılan ve hicbiri dogru anlasılamamıs yorumlara cevap verememisim.
Eh, gec olsun guc olmasın dusuncesi ile, elimden geldigince ortadan kaldırmaya calısayım yanlıs anlasılmaları:
@BF Okuru
Ne milliyetci, ne de tehlikeli biri degilim. Birseyi "savunuyor" degil, "elestiriyor" um.. Neyi elestirdigimi bu iletimin sonunda daha iyi anlayacağınıza eminim ama oraya geimeden once son bir-iki sey: bu ulkede hicbir vergi, gerektigi gibi kullanılmıyor.
Bisiklet yolu yapılması soyle dursun, dunyayı bisikletle gezmeye cikmis adam, ulkemize girer girmez emniyet seridinde seyrettigi halde sofor kurbanı oluyor. Bisiklet mantalitesi, sevdası, bilinci vs.. Konularında Cok cok gerideyiz bisiklet yoluna gelene kadar... Daha Birey bazında erişilememiş bir bilince devlet nezdinde varılabilmesi mumkun mu..
Benim elestirdigim sey suydu: butuuun bu, baslıkların soruların vs. Lerin yegane sebebi "Ne Almanya' ya, ne de Türkiye' ye vergi ödememek" midir? EVET. Yani ben Almanya ya verilmesin, Turkiye ye verilsin gibi birsey hicbir zaman soylemedım. Ama vergi denen bir sacmalık var mı, var. IKISINI DE ODEMEYELIM NIHAHAHA yaklasımını, evet elestiriyorum.
Bakın tekrar soyluyorum verginin "mantıklılıgı" konusunda hemfikiriz. Ama mantıksız olan her kanunu es gecme luksune de sahip olmadıgımız asikar. Bu arada paylasiminiz sayesinde ogrendim ki, bir bisiklet vergiden muaf oluyormus, bu da cok guzel. Zaten benim elestirim bir bisiklet-iki kamyon, veya, %18-muaf konusu değil.
Vergi bindiginde dahi, muadili urunlerden uygun fiyatlı olan bir seyi (1500 altı icin kısıtlayalım bunu) ne oraya ne buraya vergi odemeden alabilmek icin bu kadar strateji neden..
Ama sizin de yazdıgınız gibi zaten bir bisiklet vergiden muaf oluyormuş, yani kanun ile de celisen bir tarafı yok. Burada tek haksızlık Tr de bisiklet satmaya calısanlara oluyor. Vergi muafiyetiyle kim rekabet edebilir ki?!
Sacmalık surada; yolcu yanı 1 adet vergiden muaf oluyor da, kargoyla gelen 1 adet neden olmuyor???
Aslında sacma olan birsey yok cevabı belli de, neyse ben uzatmayım gine kızacak butun ahali
Uzun lafın kısası, vergi odememekle devlete karsı bir haksızlık yaptıgımızı hic dusunmuyorum; hele ki yatlara alınan akaryakıt taki vergiyi, ciftcinin aldıgı akaryakıttakinden daha dusuk tutan bir anlayıs hakimken..
Ama Tr den atıyorum Carraro veya distributorunden Giant, Merida vs.. Alan adama karsı yaptıgomızı dusunuyorum. Sahsi dusuncem katılırsınız-katılmazsjnız..
Gunun sonunda iki adam var: birisi bisiklet sahibi olmak icin vergi odemis, digeri odememis. Ustelik odeyen "cogu" durumda, aslında "odememeye" daha fazka "ihtiyac" ı olanken....