Scudo Sports

Canyon vergi iadesi

@:DDD

Posta yolu ile geleceği için siz ürünü teslim alırken ayrıca Türkiye'de vergi ödemek zorunda kalırsınız. Yani hem Almanya'da hem de Türkiye'de vergi ödenmiş olur ki bu da maddi açıdan zararınıza olur. Burada vergi ödememek için bisikletin yolcu ile beraber gelmesi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Scudo
@scottrek

Almanya'da ödenen gümrük vergisi değil KDV dir. Kargo ile gelirse gümrükte bir daha KDV ödenir.

Çifte vergiyi önleme farklı bir şey.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
@muratcolakoglu
Evet karıştırmışım.Teşekkürler...

Bu vergi iadesinde hangi vergiyi iade ediyorlar? Yabancı ülke vergisini mi? Türkiyeye girdiğinde gene vergi ödüyor muyuz? Bilgilendirin beni.

%19 olan Almanya vergisini geri ödüyorlar.

Peki Türkiyeye ne kadar vergi veriyorum?

@mehmet.t
Ciddi misiniz? Çok sevindim.

Son düzenleme:
Peki bisikleti Almanyadan aldık. Fakat arkadaş Lüxembourgdan Türkiyeye uçacak. Vergi iadesini nasıl alabilir?

Avrupa Birliği'ne üye ülkeden, üye olmayan ülkeye çıkış yapılan yerdeki gümrük memuruna canyoun verdiği fatura/form fatura imzalatılacak, daha sonra posta veya başka yolla fatura Canyon'a yollanacak.

Yahu ben uzuunca bir suredir forum a girmedigim icin iki yıl onceki paylasımıma yapılan ve hicbiri dogru anlasılamamıs yorumlara cevap verememisim.

Eh, gec olsun guc olmasın dusuncesi ile, elimden geldigince ortadan kaldırmaya calısayım yanlıs anlasılmaları:

@BF Okuru

Ne milliyetci, ne de tehlikeli biri degilim. Birseyi "savunuyor" degil, "elestiriyor" um.. Neyi elestirdigimi bu iletimin sonunda daha iyi anlayacağınıza eminim ama oraya geimeden once son bir-iki sey: bu ulkede hicbir vergi, gerektigi gibi kullanılmıyor.

Bisiklet yolu yapılması soyle dursun, dunyayı bisikletle gezmeye cikmis adam, ulkemize girer girmez emniyet seridinde seyrettigi halde sofor kurbanı oluyor. Bisiklet mantalitesi, sevdası, bilinci vs.. Konularında Cok cok gerideyiz bisiklet yoluna gelene kadar... Daha Birey bazında erişilememiş bir bilince devlet nezdinde varılabilmesi mumkun mu..

Benim elestirdigim sey suydu: butuuun bu, baslıkların soruların vs. Lerin yegane sebebi "Ne Almanya' ya, ne de Türkiye' ye vergi ödememek" midir? EVET. Yani ben Almanya ya verilmesin, Turkiye ye verilsin gibi birsey hicbir zaman soylemedım. Ama vergi denen bir sacmalık var mı, var. IKISINI DE ODEMEYELIM NIHAHAHA yaklasımını, evet elestiriyorum.

Bakın tekrar soyluyorum verginin "mantıklılıgı" konusunda hemfikiriz. Ama mantıksız olan her kanunu es gecme luksune de sahip olmadıgımız asikar. Bu arada paylasiminiz sayesinde ogrendim ki, bir bisiklet vergiden muaf oluyormus, bu da cok guzel. Zaten benim elestirim bir bisiklet-iki kamyon, veya, %18-muaf konusu değil.

Vergi bindiginde dahi, muadili urunlerden uygun fiyatlı olan bir seyi (1500 altı icin kısıtlayalım bunu) ne oraya ne buraya vergi odemeden alabilmek icin bu kadar strateji neden..

Ama sizin de yazdıgınız gibi zaten bir bisiklet vergiden muaf oluyormuş, yani kanun ile de celisen bir tarafı yok. Burada tek haksızlık Tr de bisiklet satmaya calısanlara oluyor. Vergi muafiyetiyle kim rekabet edebilir ki?!

Sacmalık surada; yolcu yanı 1 adet vergiden muaf oluyor da, kargoyla gelen 1 adet neden olmuyor???

Aslında sacma olan birsey yok cevabı belli de, neyse ben uzatmayım gine kızacak butun ahali :)

Uzun lafın kısası, vergi odememekle devlete karsı bir haksızlık yaptıgımızı hic dusunmuyorum; hele ki yatlara alınan akaryakıt taki vergiyi, ciftcinin aldıgı akaryakıttakinden daha dusuk tutan bir anlayıs hakimken..

Ama Tr den atıyorum Carraro veya distributorunden Giant, Merida vs.. Alan adama karsı yaptıgomızı dusunuyorum. Sahsi dusuncem katılırsınız-katılmazsjnız..

Gunun sonunda iki adam var: birisi bisiklet sahibi olmak icin vergi odemis, digeri odememis. Ustelik odeyen "cogu" durumda, aslında "odememeye" daha fazka "ihtiyac" ı olanken....

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
En son yaptığımız alış verişte % 14 geri iade yaptılar.% 19 hiç bir zaman yapmıyorlar !

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@scottrek

Bu alışveriş; Canyon bisiklet mi, başka bir şey mi?
Ödediğiniz vergi ile aldığınız iade arasında farkın, bu işleme aracılık eden bankaların falan masraf/komisyon/harç olarak kestiği bedeller olmadığına emin misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Canyon için de aynı diğer siteler içinde aynı. %19 kesiliyor, %14 ‘ünü geri alabiliyorsun .Hi bike , bike compenant , bike discount .
İadeyi Aracı kuruluştan alıyorsun ya da firmanın kendisi yapıyor. Fark o firmalara gidiyor olabilir.

@scottrek

2016 yılında verginin tümünü Canyon'dan iade almıştım.

Sizin bahsettiğiniz yeni bir gelişme mi?

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@NKurtuldu
evet bu sene bu şekilde yaptılar bize.

@scottrek
Vergi iadesini aracı firma üzerinden aldığınız için bu kesinti oluyor. Ülkeden çıkışta havaalanındaki gümrüğe vergi iade formu ve fatura ile kendiniz gidip kaşe bastırsaydınız ve ardından elinizdeki bu belgeleri firmaya (aracı firma değil, Canyon, bike components vs.) kendiniz postalasaydınız ödeme yaptığınız karta verginin tamamı iade edilirdi. Aracı firmalara boş yere komisyon vermeyin, yapılan işlemler oldukça basit çünkü. Aracı firma, sizin yapamayacağınız hiçbir şey yapmıyor.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
@berktx

Anlamamakta ısrar edilmis.

Neden kendinize kargoyla gondertmek varken, yolcu yanı getirtmeye ugarasıyorsunuz?

Ben kdv den bahsediyorum, hani su; degil bisiklet, "su" alırken bile verdigimiz vergi.. Hani su, kargoyla geldiginde verceginiz %18..

Ayrıca herhangi bir basvuru yapmıyor, dusuncemi paylasıyorum. Nerde paylasacagıma da ben karar vereyim lutfen..

(link)

Burada tüm sorulara detaylı cevaplar verilmiş. Vergi iade işlemini Canyon'a kaşeli evrakları posta yolu ile göndererek yapmıştım. Gördüğüm kadarıyla yolcu beraberinde Türkiye'ye gelen bisiklet için, %19 vat iadesinde bir farklılık yok. Global blue gibi firmalar ile işlem yaptırmadığınız sürece %19'u geri alıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu ve :DDD
Herkese merhaba,
Canyon, internet üzerinden yapılan alımlarda, AB içerisinde Almanya dışında verilen bir adrese yapılan gönderide faturayla birlikte gerekli vergi iade formlarını gönderiyorumu?

Göndermiyorsa ilgili ülkeden çıkarken gümrük yetkilileri bu evrakları veriyormu?

Yada vergi iadesi için gümrüğe onaylatılmış faturadan baska bir forma ihtiyacımız yokmu?

Son sorum, bisiklet ile havalimanına geldiğimizde, önce bisiklet kutusuyla birlikte gümrukte onay islemlerini halledip, sonramı check-in, bavul ve bisikleti veriyoruz? Yoksa biniş kartını alıp, bisikleti uçağa verip, sonramı gümrük işlerini hallediyoruz? Yada biniş kartını alıp, bisikleti kargoya vermeden gümrüğe gidip, ilgili belgeleri onaylatıp, bisikletison olarak uçağa mi veriyoruz?

Yardimlariniz icin cok tesekkurler.

Geri