Scudo Sports

Canyon vergi iadesi

aldığım bisiklet arkadaşımın evine gitti stuttgarta.
kutuyu kontrol ettirdim, sadece benim adıma düzenlenen fatura var içinde.
ekim ayında gidip kendim alıp getireceğim buraya bisikleti.
kafama takılan tek konu Tax Reimbursement Form. eklememişler içine.
sorun teşkil eder mi?

kendim doldurarak da onaylatabilirim bildiğim kadarıyla, değil mi?

Scudo
@Burak A. forma gerek yok onu havalimanındaki gümrük temin ediyor. fatura olması yeterli.

merhabalar, yurtdışından canyon marka bisiklet getirirken vergi iadesi almak icin kafama takılan bir nokta var. Bisikleti fabrikadan değilde Viyana’dan teslim alacağım. Fatura benim adıma olacak. Canyon bize fatura veya fatura yanında verdigi o evrağa yurtdışından dönerken havalimanında gümrüğe mühürletiyoruz sanırım. Ayni işlemi Türkiye girişinde de gümrüğe yaptiracakmiyiz? Ben Türkiye’de bunu kime nasıl yaptırırız açıkcası bilemedim. Son durumda da ilgili evrağa canyona geri göndereceğiz sanırım. Teşekkürler.

@Roadlite

Hayır Türkiye'de yapılacak bir işlem yok. Sadece Almanya'dan çıkarken gümrük memuru işlem yapacak. Avusturya gümrüğünün vuracağı damgayı Almanya kabul ediyor mu Canyon'a sorun. Kabul edilen ülkelerin bir listesi var. Her Schengen ülkesini artık kabul etmiyorlar.

Son zamanlarda bir degisiklik olmadiysa Turkiye gumrugunde islem yapmana gerek yok. Fatura adresi Turkiye adresi olacak ve son cikis yaptigin ulkede muhurleteceksin faturayi. Sanirim Canyon personelinin bilgi eksigi var bu konuda.

@Roadlite Yuksek ihtimal yanlis bilgi verdiler.

Vergi iadesi onayi tamamen cikis yapilan ulkenin insiyatifindedir. EU ulkesi bir ulkeden VAT geri almak icin, EU dan cikmam yeterlidir. Nereye gittigimin onemi yok.

2016 Mayis’ta Almanya’ dan cikis yaparak vergi iadesini Canyon’ dan almistim.

Subat 2018’ de de Almanya’dan alisveris yaptim. Donusum Cek Cumhuriyeti uzerindendi. Vergi iade belgesini Prag havalimaninda onaylatip, orjinalini hemen havalimanindan Bike24 Almanya’ya
postaladim.

Bike24 parami yolladi.

@Roadlite

Yanlış bilgi. Türk gümrük memuru yabancı bir dilde yazılmış evrağı damgalamaz.

Söylediklerinize istinaden tekrar mail attım canyona, cevapları dediğiniz gibi sadece EU çıkışında onaylatmanin yeterli olduğu fakat bazı durumlarda girilen ülkeden de onay istenebildigini yazmışlar. Sanırım siz haklısınız, biraz ortaya konuşuyorlar. Zaten Türkiye girişinde böyle bir işlem yaptırmak istersem, vergi alinmasi gerekiyormuş. Teşekkürler.

Herkese Mrb;
Tax free formu fatura ile birliktemi geliyor, fatura adresi Turkiyedeki adresi verdim, tax free formu icin ayri bir basvuru yapmam gerekiyormu?

Şuan benim bacanak Almanyada.Canyondan biizat gidip biiskletini aldı.Bike discount i Hi bike , Bike Compenent gibi mağazlardan da baya bir alış veriş
yaptık.Hepsinin alım süreci ve tax free olayları nasıl oluyor ile ilgili olarak Türkiyeye döndüğünde bana anlattıklarını sizlere buradan yazarım.Ürünlerin taşınması,
Almanya gümrük işleri , Türkiye ye geldiğinde gümrükteki işleri tax free lerin iade süreci hepsi nasıl oluyor sizlere buradan bilgi vereceğim.

@yasin1322

Siz bisikleti nasıl alıyorsunuz? Türkiye'deki adresinize kargo ile mi gelecek?

Hayir almanyada bir adrese gelicek, arkadasim getirecek

@yasin1322

Öncelikle bilmeniz gereken şey, bisikleti getirecek olan kişinin Almanya vatandaşı veya oturma izini olan birisi olmaması yani turist olarak gitmiş olması gerekiyor. Diğer konuya gelince, Canyon'a mail atıp tax free evrakını fatura ile birlikte kutu içerisine koymalarını isteyin. Arkadaşınızın bu evrakı kutu içerisinden alıp doldurduktan sonra, çıkış yaptığı hava limanı gümrüğüne onaylatması ve taşıma ücretini vererek uçağa bisikleti teslim etmesi gerekiyor. Şayet uçağın kalkmasına vakit varsa, gümrük tarafından onaylanan bu evrakları bulunduğu hava limanından canyon'un adresine postalayabilir, vakit yoksa Türkiye'ye döndüğünde posta yolu ile gönderebilir veya siz gönderirsiniz.

Posta süresinin ulaşma zamanına göre evrakın gönderilme fiyatı artıyor. Ben 1,5 yıl önce Atatürk hava limanı ptt şubesinden 60tl ödeyerek evrakları geri yollamıştım. 1 ay sonra ancak firmaya ulaşmıştı. Tax free evrakında belirtilen IBAN numarasına evraklar ulaştıktan 1-2 hafta sonra vergi iadesi geri ödeniyor.

Bisiklet Türkiye'ye geldiğinde ayrıca vergi ödenmiyor. Yolcu beraberinde 1 adet bisiklet getirme hakkı var.

@yasin1322

Satın almayı arkadaşınız adına mı yaptınız? Fatura arkadaşınızın adına düzenlenirse ancak vergi iadesi alabilir. Sizin adınıza düzenlenmiş faturayı arkadaşınız gümrüğe onaylatamaz.

• Beğen
Tepkiler: yasin1322
Vergi iadesi konusu başka başlıklarda çok detaylı olarak yazıldı/tartışıldı. O başlıkları bulup okuyun derim.

• Beğen
Tepkiler: yasin1322
Gonderdigim tax free formu istegine dair mailime gelem cevabin cevirisi, ayrica bugun bisikletim kargoya verilmis...

Maalesef, İngiltere'deki yasalar son zamanlarda değiştiği için KDV formlarını sağlayamıyoruz, böylece KDV, posta sipariş şirketlerinden geri ödenemez. Rahatsızlık için özür dilerim!

Saygılarımla,

Bir sorum var çok doğru yerde değilim biliyorum. Şimdi benim akrabam Canyon'u alsa Almanyaya vergisini verse ( zaten Alamanya vatandaşı) kargoya yollasa gümrük vergisi gelir mi?

@yasin1322

İngiltere'ye gönderttiğinizi yazsanız daha açık olurdu. Brexit'den dolayıdır.

@:DDD
Gümrük vergisi bir kere alınıyor.Oda zaten Almanyadaki akrabanız tarafından ödenmiş oluyor.O yüzden siz bir gümrük vergisi daha ödemiyorsunuz.Bildiğim
kadarı ile çifte verigiyi önleme anlaşması diye bir şey var.Ekte de iki ülke arasındaki vergilendirme esasları bulunmaktadır.İsterseniz bir inceleyiniz.

Dosyalar

• almanya_rehber.pdf
    176,1 KB · Okunma: 10
Geri