Scudo Sports

Canyon Ultimate CF SLX 8.0 2016

İyi dilekler için çok teşekkür ederim. Umarım herkes gönlünde yatan aslana tez zamanda kavuşur.

@Bahadır S. Hocam haklısınız, düzelttim.

@Anonim Ç @Buğra Ünalan @furkan.zaman . @Fırat Y.

Boyum 178, bacak içi boyum 82cm. Kadro boyunu Canyon tool'una hesaplattım. Program S beden önerdi ve Canyon'daki danışman arkadaşa da onaylattım.
S ve M arasında çok kalmıştım. Bu kadroyu kullanan pro ların boy ölçülerine kadar araştırdım.:D. Sonunda S bedende karar kıldım.

Kadro boyu tam oturdu, bikefit yaptırsam bu kadar olurdu. Canyon'un boy hesaplamasına güvenebilirsiniz.

Taşıma kolay olsun diye özellikle THY' yi seçtim. Köln havalimanındaki THY çalışanları Türk.
Kutu için 30€ istediler. Ancak sadece kabin bagajım olduğunu ve 30 kilo luk bagaj hakkım olduğunu söyledim. Kutuyu, içinde bisiklet olmayan hassas bagaj olarak taşımayı kabul ettiler, 30€ ödemedim. Biletinize bisiklet var diye işlerlerse 30€ ödemek gerekiyor.

Çifte vatandaşlığım var, Almanya' ya yabancı pasaportumla gitmiştim. Yaşadağım yerin Türkiye ve biletim Istanbul' a gidiş olmasına rağmen AB vatandaşı sayıldığımdan export belgesini onaylamadılar. Pasaportumun üzerinde TR'de yaşıyor yazması gerekiyormuş. İlk defa duydum bunu da.

Alman Konsolosluğu'ndan randevu alarak orada onaylatacağım. Bu şekilde onay alabilmiş arkadaşlarımız var.

Türk pasaportu ile vergi iade formunu hiç problemsiz onaylatabilirsiniz. Havalimanında Zoll(Customs) ofisinde onaylatıyorsunuz.

Scudo
@NKurtuldu

bilgiler için çok teşekkürler. Kadro olayı aklımda soru işaretiydi. Sizinle aynı ölçülere sahibiz. Tekrardan iyi günlerde kullanmanızı dilerim...

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
konu belkide çok önceden sorulmuştur ama gene de sormak istiyorum..

şimdi almanyadan akrabalarım var. ben bisikleti alır kargoyu almanyaya akrabalarıma yollar isem ben gidip aldıgımda tax free alabiliyor muyum? (TC Vatandaşıyım)
ben bisikleti alır kargoyu almanyaya yönlendirir akrabalarım bisikleti istanbula getirir ise bi sorun yaşarlar mı? tax free alamazlar herhalde ?

önceden sorulduysa tekrar kusuruma bakmayın. birde canyonun kutusu uçak yolculugu için güvenli mi? yoksa bisiklet için yani koruyucu kılıf almak gerekli mi ?

@srdrmrs
Akrabalarına yollatıp(Fatura adresi sizin adınıza, teslimat adresi akrabalarınızın olacak), gidip alırsanız, Tax free alırsınız.
Akrabalarınız getirirse Tax Free alamazlar.

Kutu güvenli diyebilirim. Tüm parçalar kumaş bantlarlda tutturulmuş geliyor. Ben ekstradan bisikleti havluya sarıp öyle kutuya koydum. Sıkıntı çıkmadı.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
@srdrmrs

Kargo adresi akrabanız adına, fatura ismi ve adresi Almanya'dan bisikleti getirecek Avrupa birliği vatandaşı olmayan kişi adına olursa TAX Free alınabiliyor.

Aynı duyguları ben de yaşıyorum, güzel günlerde kullanın :)

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
@İbrahim A. yanlız bu sefer gümrük kontrolune takılırsa , bisikletin getiren kişi adına faturası olamadıgında sorun çıkmaz mı?

@srdrmrs fatura ismi ve adresi Almanya'dan bisikleti getirecek Avrupa birliği vatandaşı olmayan kişi adınaolursa TAX Free alınabiliyor.

ben de aynı şeyi yazmışım :)

@srdrmrs

%19 vat'ı alacak olan kişi kimse, pasaport sahibi o kişi olmak zorunda. Arkadaşlarında dediği gibi, iade alacak olan kişinin, yurt dışında oturma izini olmamalı. Turist olacak yani. Benim bisikletimi Almanya'dan getiren kişi, Alman vatandaşı olduğu için, %19 iade'yi alamadım.

@NKurtuldu bu stack/reach oranı icin ne düşünüyorsun. Benim kullandigim bisiklet eski model (1970) bir celik . onun stack reach oranı 1.42 . bisiklet kadrosu bana buyuk geldigi halde rahat sayilirim. Mossonun stack/reach orani neydi ? Simdiki canyonda pozisyon alırken durum nasil ? Birde eklem hareket açıklığın nasıl , dizlerini bukmeden yere ellerinle yetisebiliyor musun ?

@NKurtuldu teşekkürler, hayırlı olsun bisikletiniz. bende ultimate cf sl 9.0 düşünüyorum. bende oturum izni var ama bi şekilde vergiyi geri alsam güzel olur(aileden biriyle yada tanıdıkla). ama bisikleti almanya'dan türkiye'ye, türkiye'den viyanaya getirmek uğraştıracak gibi. değer mi bilemiyorum.

Rengi çok hoş :harika: Hayırlı olsun güle güle kullanın :)

@furkan.zaman Stack to Reach oranı 1.418. Sport-Pro geometri diye geçiyor.
Mosso'nun değerini tam bilmiyorum. Ancak Canyon'da daha aero pozisyon alınabiliyor. Mosso biraz daha endurance diyebilirim.

@Can E. Oturma izni varsa zor.
Birlikte seyahat edecek bir arkadaş bulup, fatura da onun adına olursa tax free alınır.

@NKurtuldu hocam bisikletiniz de rengi de efsaneee bence mer mi füze ateşle beni der gibi ☺

Geri