Scudo Sports

Canyon maşam oynuyor

Sorun düzelmedi. Bu headset olayı Canyonun bir hatasıymış. Yukardab çektirme olmadığı için geçici şekilde olup maşayı patlatabiliyormuş. Shimanocularla konuştuk. Canyon Almanyaya gidiyor. Ya özel çektirme aletini Canyondan isteyeceğim, ya da bunu Canyona iade edip daha iyi bir Canyon alacağım. Gene mossoya kaldık.

Scudo
Bisikletprodan hiç memnun kalmadım. Esnaflık resmen 0. Adama gidiyorsun adam yarım saat bilgisayarda geziyor. Bir daha gitmem. İnsan bir söker maşayı bakar. Rulmanları kontrol eder gevşek mi vs . diye. Bakalım dedim gerek yok dedi. Bir de Specialized'dan gelmiş Shimanoya. Aletleri alıp evde yapacağım artık. Canyon belki o parçayı gönderirse hallederim. Bakalım yarını bekleyeceğiz. Boşuna gitmeyin. Esnaflık 0. Bisikletçiye gitçekseniz iyisine gidin.

@:DDD

Bostancı bisikletsepeti'ne gitmenizi önermiştim. Kendiniz uğraşmayın, çünkü tork anahtarı ile sıkılması gereken vidalar var. İstemeden zarar verebilirsiniz. Tecrübe ile sabit, bu yüzden yeniden yazmak istedim.

(link)
Giderseniz eğer Serkan Bey ile görüşün mutlaka.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
"Bostancı Bisiklet Sepeti" en dogru adres.

Serkan ve Halil bey'ler bu işin ehli insanlar.

Hem teknik anlamda hem de insanlık anlamında.

Şansınızı yanlış adreslere giderek daha fazla zorlamayın derim.

Saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Tork anahtarı sıkıntı değil. Bende var fakat bunun niye böyle kompleksleştirildiğini anlamıyorum bir Shimano servisi tarafından. Adamların iş yapası yok. Haftaya bisiklet sepetine bir bakayım Canyondan gelecek yanıta göre.

Ben bu Canyonun sistemini anladım gibi. Çözeceğim. Merak etmeyin. :D

Ben bu Canyonun sistemini anladım gibi. Çözeceğim. Merak etmeyin. :D

Gidon boğazının şaftaki vidalarını gevşettikten sonra çektirmeyi yaparsanız boşluk gidecektir. Çektirme vidasının torku 4nm olması lazım.

Boğaz vidalarını sıkıp sabitleyince çektirmeyi gevşetin ki gidon rahat dönsün.

İşte o çektirme vidası aşağıda ve ben yaptığımda çalışmadı. Aklımda başka bir fikir var Acros headseti ile ilgili. Bu kadar zor olmamalı.

Şöyle bir video buldum.

Bisiklet Sepeti Serkan çözebilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Bunu buraya koyuyorum. En yakın zamanda çevirip foruma yararı olsun diye koyacağım. Bu işi Canyonla çözeceğim. O plastik parçanın hasar görme olasılığı yüksek. Kötü yollar bu duruma sebebiyet veriyor malum Türkiyedeyiz. Canyondan yeni çift rulmanları isteyeceğim. Bakalım yarın veya salı bu iş çözülür gibime geliyor. Eğer yeni Canyon alacak varsa bu durumu göze alarak almalı ve dikkatli sürmeli. Çok sağlam bir sistem değil. Aynı sistemi Specialized de kullandı fakat 3 ay sonra durdurdu. Canyon 4 senedir böyle gidiyor. Şaşırtıcı. Canyon alacaksanız adam gibi şöyle Aerocockpitlisini alacaksın.

Bu Canyona nasıl güvenecem şimdi ben? Hep olursa nolacak?

Ultimate CF SLX ve Aeroad CF SLX im var. Toplamda 25k civarı yol yaptım. Bu tarz problemle karşılaşmadım. Endurace' e özgü bir durum galiba. Tabi bu bir bahane değil.

Eski Ultimate kadromu incecik bir boya çatlağı nedeniyle yenisi ile değiştirmeşlerdi mesela. 1 haftada karar verilip hiç br masraf ödemeden yeni kadroyu bana ulaştırdılar. Hatta komponentleri yeni kadroya aktarabilmek için servis parası bile yolladır. Müşteri memnuniyeti konusunda iyi firmadır.

ben 12kdır kullanıyorum. yol dışında delmece yaylası gibi adı yol gibi geçen ama yol olmayan yerlerde de kullandım. benim endurace de böyle bir problem yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: :DDD ve NKurtuldu
Büyük ihtimal yeni rulman seti ve headset gönderirler. Canyonu biz boşuna almadık. :D

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@:DDD

Çektirme vidası aşağıda demişsiniz, vidanın olduğu yeri fotoğraf çekip paylaşabilir misiniz?

İ.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    914,8 KB · Okunma: 81
Ben son resimdeki o küçük alyan civatanın ne iş yaptığını anlayamadım. Alın borusu üstteki alyan ile maşaya sıkıştırılmıyor mu?

Geri