@Roadlover
Ben burda bir fanatiklik goruyorsam Canyon fanatikligi degil, Pinarello fanatikligi goruyorum. Burda kimse bombos Canyon guzellemesi yapmiyor. Bombos Canyon gommesi yapan sizsiniz.
Ayrica yazdiginiz sey de kendi icinde celisiyor. Merida'da kendinizi daha iyi hissetmissiniz. E hani Pinarelli "super bike" idi? Ne oldu superligine? Masanin farkini bile hissetmeyen birisi icin ilginc aciklamalar.
Ayrica bilginiz olsun diye soyluyorum, Di2 Pinarello'ya degil Shimano'ya ait bir sistemdir. Araba ornegi verdiginiz icin, ki bu konuya tekrar gelecegim, F10 dogma iyi guzel ama Di2 bataryasi bitiyor demek, Porsche Carrera cok guzel ama Goodyear lastikler yol tutmuyor demek kadar marka model ile ilgisiz bir soylem. Di2'yi Salcano'ya da takarsiniz, birebir ayni islevi yapar, neticede gene pili biter, cok da acayip bir sey degil Pinarello'da olmasi. Sonucta bisiklette marka dediginiz sey kadrodan baska bir sey degil.
Simdi gelelim araba meselesine. O markalari hic bir sey super yapmaz. Super car, cadde kullanimina uygun, yuksek performansli araclara verilen isimdir. Mercedes, super degildir, 6.2 motorlu 580 beygirlik SLS AMG super car'dir evet. Ha keza, Audi super degildir, ama V10 motorlu 600 kusur beygirlik Audi R8 super car'dir. Sebepleri de basit, V8-V10 motorlar, yuksek beygir gucleri, luks donanimlar. Bakin tanimini yapmak cok kolay. Peki, Ford super midir? Hayir. Ama Ford GT super car'dir.
Iste tam da bu verdiginiz araba metaforundan yola cikarsak super "hede" taniminiz taca cikar. Bu konuda hala dogru duzgun bir cevap alamadim. Nedir Pinarello'yu Canyon'a gore super(ior) yapan sey? Ucuncu sorusum.
Gelelim bir de is-maas meselesine. Evet kiytirik. Turkiye gibi bir ucuncu dunya ulkesinin, lokal holdinglerinden birindeki bir grupta (holding de degil yani) ust duzey yoneticilik bisiklet forumunda gayet kiytirik. Cunku sizi daha iyi bir bisikletli yapmaz, bisikletten daha iyi anlamanizi saglamaz, firmanizda yukselmis oldugunuzdan baska hic bir seyi kanitlamaz. Tipki bir baskasinin cv'si gibi. (bisiklet sektorunde calismiyor oldugu surece)
Apple Xiaomi metaforunuz ise aslinda asil hissiyatinizi ortaya koyuyor. Ornegin bana sorarsaniz iPhone kullaniyorum cunku Mac kullaniyorum, iPad, AppleTV gibi Apple habitatini kullanan cihazlarim var ve iPhone kullanmam bu entegrasyon icin gerekli. Ama size sorarsak asil sebep "marka" ve "marka yonetimi". Bu da suna gidiyor. Marka kompleksi. Yanlis anlamayin gayet anlasilir bir durum. Hani deseniz ki kardesim ben markanin kolesiyim, Pinarello markasi sirf daha afilli oldugu icin ovuyorum, anlasilir bir durum. Ama siz bunu demiyorsunuz, size gore Canyon "iyi" ama super bike degil, o para verilmez. Kime gore super, kime gore degil, orasi muamma. Tamamen oznel bir yaklasimla Canyon iyi ama bunlar daha iyi dediginiz zaman, hele de bunu kel alaka yaptiginiz is, calistiginiz ulke, yasadiginiz sehir vs gibi argumanlarla desteklemeye calistiginiz zaman bir anlami olmuyor.
Not: Demeyim etmeyim dedim, ama abuk subuk fanboy, ders veririm hezeyanlariniz biter belki diye mecbur kaldigimdan soyluyorum: Canyon fanboyu degilim, Pinarello sahibi olmadim ama muhtemelen sizden cok once Dogma kullandim, calistigim firmadaki Avrupa sorumluluklarim geregi Avrupa'ya (bilhassa Almanya) cok gittigimden Canyon veya herhangi bir bisiklet icin donerci akrabaya ihtiyacim hic olmuyor, isbu firmanin cirosu da yukarida bahsettiginiz iki holding'in toplam cirolarindan fazladir. Ama bunlarin hic birinin benim bisiklet hobimle bir alakasi yok.