Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@alcest

Kargo adresini Almanya seçtiğiniz anda %19 vat, (vergi) otomatik olarak ilave edilecek. Yani dediğiniz olay mümkün değil. Siz gidip getirecekseniz eğer. Kargo adı ve adresi kız arkadaşınız olacak, fatura adresi Türkiye, fatura ünvanı siz olacaksınız. Almanya havalimanı gümrüğüne evrakları onaylatıp, firmaya geri gönderirseniz, vergi iadesini alırsınız.

Kız arkadaşınızın oturma izini varsa, evrakları Türkiye’de ki konsolosluktan randevu alarak onaylatmayı deneyebilirsiniz. Düşükte olsa böyle bir ihtimal var. Vergiyi %100 geri alırsınız demiyorum, daha önce benzer şekilde işlem yapanlar oldu. Belki sizinde şansınız yaver gider ve evrakları onaylatırsınız!

Scudo
Merhabalar,
Sıfırdan yeni bir Canyon frame üzerine tüm komponentlerin uygun şekilde montajını yaptırabileceğimiz tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
Karbon kadro tecrübeli..

Teşekkürler,

Günaydın,

Yarın sabah Yunanistan'daki arkadaşımın evine sipariş verdiğim Ultimate CF SL 7.0'ı almaya gideceğim. Bir aksilik olmazsa pazar günü bir Canyon daha İstanbul yollarında olacak :)

Bisikleti getirirken Selanik havalimanında Tax Bürosundan imza kaşe ve Atatürk havalimanından yine Tax Bürosundan imza kaşe alacağım değil mi ?

Bunların dışında yapmam gereken ekstra birşey olduğunu düşünmüyorum.

Eğer bu süreç ile ilgili tavsiyeleriniz varsa belirtmenizi rica ederim.

Teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

önceden yazılmışsa kusuruma bakmayın. benim avusturyada yaşayan bir kuzenim var. bisikleti almanyadan alıp buraya getirse sanırım tax free alabilirim? (fatura benim adıma düzenlenecek) peki alma işini nasıl yapabilirim? yani koblenze gidip ben bunu begendim almak istiyorum şeklinde çalışmıyor diye biliyorum. birde uçakla taşıma da problem oluyor mu?

@srdrmrs

Yanlış bilmiyorsam tax free işlemlerini sizin yapmanız gerekiyor yani Avusturya'dan ya da başka bir ülkeden çıkış yaparken gümrüğe belgeleri sizin imzalatmanız lazım; kuzeniniz sizin yerinize bu işlemi yapamaz. Eğer kuzenim alıp Türkiye'ye getirecek derseniz bu sefer işlemleri yapabilmesi için fatura onun adına olmalı ve kuzeniniz de Avusturya'da oturma izni vb. uzun süreli bir şekilde yaşıyorsa yine bu sebepten dolayı tax free yapamaz. Gidip alma konusu ise siz siparişinizi yine internet sitesi üzerinden geçiyorsunuz orada teslimat seçenekleri arasında fabrikadan teslim almak istiyorum diye bir seçenek var onu seçip, bisikleti Koblenz'den teslim alabilirsiniz. Uçakla taşıma da havayolu şirketine önceden bilgi verip belirli bir ücret karşılığında bisikleti taşıyabilirsiniz, bir sorun çıkmayacaktır. Yanlışım varsa daha tecrübeli arkadaşlar düzeltecekler.

@G0kay

Arada kaynamasın. Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

@G0kay Atatürk havaalanında imza kaşe olayı yok. Onaylanacak evraklar yurtdışı ile alakalı. Havaalanında gümrük ofis var mı yok mu bir bakın derim. Buraya gelirken havayoluna bisiklet taşıyacağınızın bilgisini verin. Bagajınızı beklediğiniz yerde size bisikletinizi getiriyorlar.

@ilberto

Ben Türkiye'de de imza kaşe yaptıracağımı düşünüyordum. Ürünün Türkiye'ye girdiğini kanıtlayacak şekilde.

Tekrar merhaba,

Tax free evrağını aldım bugün. Evrak boş. Sanırım benim doldurmam gerekecek. Daha önce doldurulan evrak görüntüsü olan var mı ?

@G0kay evrağın hiç bir yerini doldurmuyorsunuz. Sadece havaalnında gümrük ofisine gidip bisikletinizi faturanızı ve evrağı gösteriyorsunuz. Onlarda evrağı kaşeleyip onaylıyorlar. Türkiyeye geldiğinizde onaylanmış evrağı canyona posta yoluyla yollayacaksınız. İadeniz 1 ay içinde hesabınızda. Posta yollarken zarfın içine iban-hesap bilgilerinizin olduğu küçük bir kağıt daha koyarsanız iade süreciniz hızlanır.

Örnek tax free evrağı;24998026-C023-4D1E-BD3D-24BE6E042571.jpeg

Böyle bir evrağa sahipsiniz değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@ilberto

Evet o evrak.
Tax Free çalışanı sanırım 13-16 bölümünü dolduracak

@G0kay sanırım diğer sayfasında bir yeri kaşeliyorlar ve imzalıyorlar. Hangi bölümü hatırlamıyorum. Onlar muhtemelen bilir. Canyona sormanda fayda var.

@mustafa ç

Ben yazmaktan bıktım artık. Armut piş ağzıma düş diye bekleyenler var ne yazık ki. Sürekli yazılmış olan şeyleri araştırıp okumak, nedense insanlara zor geliyor. :)

bende önceki sayfaları araştırdım ama ilk 10 sayada aradıgımı bulamadım. aslında bu konuyu sabitlemek lazım biyerlere.(135 sayfa var ) şimdi benim şöyle bir amacım var. bisikleti Almanyaya gidip alıp oradan Hollandaya bisikletle geçip oradan da Türkiyeye dönüş yapmak istiyorum. Normalde kredi kartı kullanmıyorum ama sanal kart ile alışveriş yapabiliyorum. ilk olarak siparişi internet üzerinden vermem gerekiyor sanırım? buradan sanal kartımdaki parayı bloke edecekler. şimdi 10-12 günlük bir tatil planı planlıyorum. Ben Almanyaya geldiğimde bisikletin hazır olmasına nasıl güveneceğim? yani ya gittiğimde bisiklet hazır olmaz ise? o zaman biletimi çok geç almam gerekecek sanırım. yada siparişi önceden verip benim sonra gidip alsam mı? aldıktan sonra karayolu ile almanyayı geçeceğim için orada gümrük müdürlüğünü bulup kağıdı imzalatmam gerekiyor. amsterdamdan bineceğim uçak içinde uçak şirkete haber vermem ve uçak şirketinin belirlediği taşıma parasını ödüyorum.

ülkeye ayak basınca da vergi iadesi kağıdını gümrüke gösteriyorum (onlar da imza atıyorlar mı? ) sonra da iade formunu ıban numaramla beraber yolluyorum.

kaçırdıgım birşey var mı?

ee bunlar 2018 ultimate slx lerde sram e tap lı bi model tanıtmadılar asıl o iş nasıl olacak ? he @Erdal Yılmaz ne diyosun bu hususta üstad ? :)

@sinobjk

Sinan’cım disc’li olan modeli mevcut. Ancak dediğin gibi 9.0 SL modeli henüz tanıtılmadı. Her yıl bu modeli biraz geç tanıtıyorlar, o yüzden bir kaç ay daha beklemek gerekecek. :D

@srdrmrs

Siparişinizi internet üzerinden verirken alacağınız modelin ne zaman sevke hazır olacağı görülebiliyor. Yani siz deneme amaçlı istediğiniz modeli sepete ekleyin oradan tarihleri kontrol edin eğer planladığınız tatil tarihinden önce ise zaten siz gittiğinizde hazır olacaktır. Tatil tarihlerinizden sonrasına denk geliyorsa tarihleri değiştirmeniz sıkıntı yaşamamak adına iyi olabilir. Siz tatilinizi ve planınızı buna göre yaparsanız; teslimat şekli olarak fabrikadan teslimi seçtiğinizde Almanya'ya gidip bisikleti hazır şekilde teslim alabilirsiniz. Vergi iadesi işi içinde euro bölgesini terkettiğiniz ülkeye belgeleri imzalatmanız gerekiyor diye biliyorum yani sizin için Hollanda. Tam olarak öyle olmayabilir emin değilim Almanya'dan imzalatmanız da yeterli olabilir @Erdal Yılmaz net bilgi verebilir size. Bunun dışında Türkiye'de bu belge ile ilgili bir şey(imza vb.) yapmanıza gerek yok, belgeleri Canyon'a gönderebilirsiniz. Uçak içinde dedikleriniz doğru.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@ilberto

eb2e714e325ef6b0b6f96be38359b8eb.jpg

Canyon ısrarla , Yunan gümrüğünün hangi bölümü doldurması gerektiğini söylemiyor :)

Geri