Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@aziz aydın Hm, benim anladığım showroom'u muza gelip bakıp deneyip sipariş verebilirsiniz. Ben bunu anladım. Direk alınmıyor diye biliyorum buradan da ? Yanlışmıyım acaba düzeltilirse sevinirim.

Çünkü you can buy it denmemiş, order , sipariş verebilirsinizi anladım ben :)

@Erdal Yılmaz

Ama pick up seçeneği de çelişiyor garip durum :D

Scudo
@Erdal Yılmaz Rica ederim.

@Osman Tuğrul Benim anladığım kadarı ile siparişi internetten veriyoruz doğru.Ürün teslim adresi koblenz fabrika seçeneği var.

Hatta 3 seçenek sunuyor.Hazır kutulu hemen al git seçenekler.2-3 iş günü içinde teslim seçenekler ve 30 gün içinde teslim seçenekler var.

Bu seçeneklerin hepsine express bike demişler.Untitled34.jpg

Bu arada @Erdal Yılmaz benim size ım sizin bisikletiniz de availble ve almaya karar verdiğim bisikletti fakat rüzgar konusundaki yazılarınız aklımı kurcaladı.

Ultimate cf slx 9.0 a baktım daha hafif ve aynı fiyat fakat size yok.Karar vermem zorlaştı yani.

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
@aziz aydın

Bisiklet ile beraber 62 mm profile sahip Reynolds jant seti geliyor. Yan rüzgarlarda ciddi sorunlar yaşadığım için, yarış deneyimi olmayan veya Triathlon yapmayacak olan arkadaşlara kesinlikle bu profilde bir jantı tavsiye etmiyorum.

Jantlar düz yolda muazzam bir keyif veriyor, tırmanışlarda yine sorunsuz, ancak inişlerde yüksek hızlara çıkan bisiklete hakim olmak ve savrulmayı önlemek hiçte kolay değil.

Bisikletten sadece jant konusunda memnun değildim, jantları da 41 mm Reynolds Assault ile değiştirdim. Aeroad alacaksanız eğer jant konusunu mutlaka dikkate alın derim, sonradan pişmanlık fayda etmiyor.

Almanya'da yaşayan, ora doğumlu ama Türk vatandaşı olan akrabalarım var. Onlar bisikleti alsalar getirirken vergi düşürebilirler mi? Yoksa turist mi olmak lazım?

@rkurtcu Orada doğmuş olmaları neyi değiştirir bileme fakat;

Vergiyi geri almak için şart şu; Türk vatandaşı olunup, kalıcı olarak Avrupa Birliği ülkelerinde kalmayan bir kişinin olması gerekli.

Sizin durumunuzda kazanacağınız artı şu 219 Dolar-Euro değerinde ki kargo ücretinden kurtuluyor olmanız.

O zaman taxfree almak için turist olmak şart. O şekilde bir %18-19 daha iniyor. 30 Euro uçak için ekstra bedel ödenir. Aslında kayınvalide gidecek ama, gelirken o evrak işlerini halledebilir mi? Veya o kısma yanında bizden biriyle gidebilir mi bilmiyorum, yani taxfree bürosu havaalanında dış hatlara girmeden mi acaba?

@rkurtcu Bu işlemi yapmadım fakat, siz kayınvalidenizin yanında refakatçi mantığı ile gidebilirsiniz diye düşünüyorum, taxfree bürosu mu? yoksa ismi farklı mı bilmiyorum fakat mantıken her terminalde bir tane olmalı ve bagaj alır gibi yapılacak bir işlem gibi görüyorum ben sadece evrak imzalanıyor.

@Erdal Yılmaz size çok daha yardımcı olur çünkü kendisi bu şekilde getiren kişilerden biri. İyi akşamlar.

selamlar
bu gün itibari ile kargo yoluyla bisiklet siparisinde Türkiye ye girişte sadece %18 lik vergi mi ödeniyor yoksa son düzenleme ile gelen ek vergi de ödeniyor mu ?

yakin zaman da canyon alan olmamış sanırım.

@nizameddin paylan (Bildiğim kadarıyla) Bugün itibariyle 1500 Euro sınırını geçmeden aldığınız ürünlerde sadece %18 vergi uygulanıyor. Son düzenlemede gelen ek vergi, Avrupa birliği ülkeleri, Abd gibi ülkelere değil, uzak doğu ülkelerine uygulanıyor.

• Beğen
Tepkiler: nizameddin
@Osman Tuğrul ben de öyle biliyorum fakat süpriz yaşamamak için konuya vakıf olan birinden bilgi almak istedim.

Merhaba,
Bisikleti Yunanistan'da yaşayan arkadaşıma söyleyip ordan alıp havayolu ile dönmeyi düşünüyorum.

Ürün bu hafta arkadaşıma ulaşsa ama ben 1 ay sonra gidip alsam ve dönsem. Havalimanında yetkili ürün geleli 1 ay olmuş , 1 aydan fazla kalan ürün tax free olamaz gibi bir şey söyler mi ?

Sebepsiz yere böyle bir olay düşündüm :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@G0kay Hatırladığım kadarıyla bir süre sınırlaması vardı, Tahminim 2-3 ay içerisinde Canyon'a ibraz edilmesi gerekiyor. Daha net hatırlayanlar yardımcı olacaktır.

Canyon konusudışında , havalimanı yetkilisi de sıkıntı çıkarabilir mi diye de merak ettim aslında

Merhaba,
Gelen yol bisikletleri içinden standart pedal çıkıyor mu ?

Bu bahsettiğiniz vergiyi geri alma olayı nedir? Yani hangi vergiden bahsediyoruz?

Kız arkadaşım Almanya'ya yüksek lisans için gitti ve tatilde gelirken ondan bir canyon istemeyi düşünüyorum.

Şu an model seçmek anlamsız çünkü önümde uzun bir vakit var fakat örnek olarak şu modeli beğendim.

(link)

1,619 dolar olarak gözüküyor.

@alcest

Veride hata var. TR Fiyatina bakiyorsunuz. Kiz arkadasiniza Almanya fiyati ile satis yapilip fatura fiyati uzerinden %20 vergi iadesini gumruge beyan ettiginde alacaktir. Dolar Euro Paritesi degismiyor olabilir ama TL bazinda veri tutarli olmaz.

%20 vergi Katma Deger Vergisi.

@alcest

Yalnız yüksek lisans yapıyorsa oturma izni vardır, oturma izni varsa da Tax Free'den yararlanamaz. Turist olarak siz ziyarete gittiğinizde alıp getirirseniz (faturanın/tax free formunun da sizin bilgilerinizle kesilmiş olması lazım) havalimanında çıkartırken vergiyi belirli bir oranda geri alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Evet oturma iznini dün aldı hatta :( Ben oraya gidersem yine aynı hesaba gelecek tabii ama durum elverişli olursa gitmeyi düşünüyordum.

Son olarak dolar üzerinden alma şansım hiç yok mu? Tr'den sipariş etsem ve ona gitse?

Geri