@dnz rica ederim hocam, konum olarak çok yakın değil.Eğer bisiklet almayı düşünüyorsanız şimdiden uyarayım factory outlet ürünleri mağazada satmıyorlar sadece online satış ile alabilirsiniz
Bisikletin teslimat adresi kalacağınız otel, fatura adresi ise Türkiye'de ki adresiniz olacak şekilde satın alırsanız sorun olmaz. Dönüşte hava limanı gümrüğüne evrakları onaylatıp Canyon'a geri postalamanız yeterli olacaktır. Yaklaşık 1-3 ay arası bir süre içerisinde, ödediğiniz vergi iadesi verdiğiniz IBAN numarasına ait hesabınıza geliyor.
Teşekkürler bilgilendirme için. Sipariş verirken Tax Free evraklarını özellikle istemeliyim sanırım.
Ürün şuan stokta var, ortalama kaç günde elinizde oluyor ?
Evet evrakları isterseniz iyi olur. Ürüne ait tahmini sevk tarihi model seçim ekranında yer alıyor. Kesin bir teslimat süresi söylemek zor, ürün konşimento numarası verildikten sonra DHL ile görüşmeniz gerekebilir. 7-15 gün arası değişebiliyor.
@G0kay avrupa içine en geç 7 iş gününde ulaşır diye tahmin ediyorum, sipariş vermeden önce tax free belgelerini isteyin,fatura adresi türkiye teslimat adresi fransa yapın, tax free alıp alamama konusunda ise şuanda sitede bisiklete bakarken konum olarak neresi seçili? eğer türkiye seçili ise o gördüğünüz fiyat vergisiz fiyat yani iade alamazsınız, ama konum olarak avrupa ülkesi seçerseniz fiyatlara vergi eklenecek ve gördüğünüz fiyat artacak bu durumda dönerken o artış kadar olan ücreti geri alacaksınız
@G0kay güvenebilirsiniz hocam siparişten önce otel ile konuşun haberleri olsun @Groims doğru hocam euro olarak görünüyormuş zaten dikkat etmemiştim ona, ancak vergi iadesi alırken almanyanın vergi oranına göre değil fransanın yani bisikletin kargolanacağı ülkenin vergi oranına göre iade alınacak.Ben polonya'ya kargolattım burada %23 iade aldım
@G0kay kaç günde ulaştığına dair yorum yapmam zor hocam çünkü adamlar sağolsun ürettikleri bisikletlerde ne kadar başarılı ise hizmet kısmında o kadar başarısızlar, sipariş adresi polonya,fatura adresi türkiye olmasına rağmen bisikleti de türkiyeye yolladılar hemen bildirdim yanlış yolladınız, kargoyu arayın geri dönsün diye onlarda geri gönderirsek teslimat çok uzayacak en iyisi türkiyedeki adresinize gitsin kimse teslim almasın almanyaya tekrar iade dönsün ardından polonyaya tekrar kargolayalım gibi aptalca bir öneri sundular iyi tamam dedim. sonra 4-5 gün anca geçti bu sefer hiç haber vermeden bisikleti polonyaya yönlendirmişler,adresime kadar gelip bana ulaşamadıkları için kargo firmasının deposuna göndermişler(bunu da bisiklet türkiyeye gidiyor diye bildiğimden ürünün durumunu sormak için mesaj attığımda öğrendim) neyse dedim sizin yapacağınız işin...gittim UPS'in deposundan teslim aldım.İşin özü fatura kesim tarihi 28 şubat(sanıyorum aynı gün kargoya verildi) yanlış gönderim vs. bütün herşey dahil 3 martta bisiklet elimdeydi(1 gün de beni bulamadıkları için UPS deposunda bekledi yani aslen 2 martta ürün adresimdeydi) 1500 euro o tarz bir sınır yok sanırım polonyada, kimse birşey demedi.Burada geçici olarak öğrenciyim kaldığım yurdun adresini vermiştim sipariş için
@G0kay
1) 2016 Temmuz.
2) Evet. Özellikle yazışmalarınızda bu forumda önceden yazılmış kalıp metinleri kullanarak. Tax Refund, Tax Return belgelerini mutlaka içine koymalarını isteyin.
3) 2 defa tax refund alışverişi yaptım. Biri 1.500 € diğeri 700 €'luk ikisinde de belgeler Almanca olarak geldi. Vergi iadesinin Beyan edileceği ülkenin Almanya olacağını düşündüğümden bu sebeple tüm dökümanın Almanca olmasını garipsemedim.
Ama belgenin ingilizce ya da fransızca metinli halleri var mıdır bilmiyorum. Onu da sorun. Var ise isteyin derim.
Kadro seçimi de ayrı dertmiş
179 boyum var.
82 iç bacak, Small kadro veriyor.
83 iç bacak yapınca Medium oluyor.
Şuan şehir bisikletinde Giant Medium kullanıyorum. Acaba yol bisikletinde Small mı tercih etsem bilemedim.
179 boy ile Small kadro size ufak olacaktır. Yaptığınız ölçümleri bir de aşağıdaki siteyi baz alarak yapınız. Hepsini yapamıyorsanız da, en azından bacak iç boyunuzu doğru ölçtüğünüzden emin olursunuz.