Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@Erdal YILMAZ endurace cf 8.0 kadro boyu L

şu an gölcük teyim. marttan sonra istanbuldayım (anadolu yakası). canyon da martta gelecek. ya da ben gidip alacağım.

ben istanbula geldiğimde halen gelmemiş olursa trek şehir bisikletimle de olsa katılırım turlara.

Su videolari bizim bisikletcilere izletmek lazım nasıl bakım yapıldıgını gorsunler aldıktan sonra 2 ay dolunca gel bakım yapalım dıyıp bırak gıt yaglama yapmadan geri gonder :D bizde bole.

Ya bu aleti ben almanyada bir adrese kargolatsam sonra giden birine getirsem kdv iadesi olurmu gene mantiken gidicek olan kisinin adina alip belgeleri ona gore duzenletmek gerekiyor gibi geliyor :-D bu canyon da almanyanin diger ucunda kim gitcek oraya alcak surda bin tl kar etcez diye millete eziyette vermek istemiyorum. 4 500 gozden cikardim ama giden birini bulursam daha kaliteli bisi aldirir getirtirim.

@ElcaSeJawS

Fatura adresi Türkiye, fatura ünvanı getirecek olan kişiye ait olacak diye biliyorum. Yalnız getiren kişi turist değilse, Almanya'da oturma izini varsa, vergi iadesini unutun diyorlar.

Teslimat adresini Almanya içerisinde herhangi bir yer yazıp gönderebilirsiniz. Ben bu şekilde satın almıştım. Yalnız getiren kişi Alman vatandaşı olduğu için, iade almak vergi kaçırmak gibi düşündüm ve iade ile uğraşmadım.

Tax Free
(link)

Bu Uygulamadan kimler faydalanabilir?

Bu uygulamadan yalnızca turistler faydalanabilir. Eklemek gerekirse gittiğiniz ülkede oturma izniniz varsa ( örnek vermek gerekirse özellikle Avrupa'da yüksek lisans okumaya (erasmus dahil ) giden arkadaşlar için ya da Avrupa' da yaşayan vatandaşlarımız için Avrupa Birliği içeresinde ) bu uygulamadan faydalanamıyorlar.

@ElcaSeJawS faturadaki ismin ve adresin getirecek kisiye agit olmasi gerekiyor. Ve tabiki Alman vatandasi olmamasi gerekiyor.

Ucakla getirilecekse, ucak bileti ve fatura gosterilip(faturadaki isim ile ucak biletindeki isim ayni olacak) Canyon export belgesinin Alman yetkiliye onaylatilmasi gerekiyor.

Onaylanan belge de Canyon a yollanacak.

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
@NKurtuldu
O zaman ben siparis verdim zaten o islem isleye dursun giden birini bulursam ona gore plan yapicam giden kisiye veririm parayi kendine aliyomus gibi alir gelir. Gitmeden oncede arayip bisiklet le ilgili bilgi almak şart bunlarin bu aralar sagi solu belli olmuyor gibi.

@ElcaSeJawS oyle olabilir. Giden kisi kendi adina almis gibi gosterebilir.

Gecen bi ingiliz sitesinde okumustum, Canyon un bu tutarsizliklarindan tum dunyadaki musterilaei bikmis. Bunun uzerine CEO aciklama yapmis, 6 ile 8 hafta icerisinde tum sistem oturacakmis. Bu da Subat basi falan demek oluyor.

Bilgisayar sistemlerini yenilemisler; iyi guzel de. Bir it ci olarak bu konuda cok amator olduklarini soyleyebilirim. Boyle bir gecis olmaz yani. Gerekirse eski sistemini ayakta tutar, yenisini sifirdan kurar, tamamlaninca da eskisini kapatirsin. Paraya kiyamamislar anlasilan.

• Beğen
Abi tamam işe giriyorum. Aylık 500 kenara koysam birazda destekle yaza girişte bende sizin aranızdayım inşallah. Aklımda ki model Endurace AL 6.0 vaziyete bağlı olarak da AL 7.0 . Birde sorum olacak size göre Endurace cf ile Ultimate cf farkı nedir? AL modellerine göre çok bariz fark var mıdır? Çok olmadığını ama akıcılık denen hissin etkili olduğunu duydum.

@Muaz Ş.
canyon konuyla ilgili mailime dönüş yaparak 8.0 modelinin VCLS 2.0 sele borusundan dolayı bana uymayacağını doğruladı ve 7.0 SL versiyonuna geçiş yapmak istemediğimi sormuş. ama geçeyim desem gene bisikleti göndermez bunlar bu geri zekalılıkla, bisiklet atıyorum bir aya gelecekse diğer türlü kesin gene gecikir. ben gene olduğum gibi kalacam sanırım artık sele borusunu değiştiririm.

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
@NKurtuldu
bu utanmaz arlanmazlar nerde yapmışlar açıklamayı?, biz bu adamın beklettiği müşterisiyiz hani açıklama? yok mail falan?

madem gecikecek, taa en baştan sorun çıktığı gün mail atar anlatırsın böyle böyle diye, sizi gönderemeyeceğiz ürünleri dersin, alıcı da ona göre kendi yolunu çizer.

bu utanmaz arlanmaz hertiflerin yaptıkları şu: müşteriyi görmezlikten gelmek, hiçbir bilgi vermemek. bu ceo ya mal bi geri zekalı, ya da kötü niyetli bi yalancının teki.

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
@Osman Tuğrul alumunyum modellerde kadronun sertliği olarak, akıcılık hissi olarak, konfor olarak ne kadar fark vardır bilemiyorum.
eğer karbon olanlar için konuşmak gerekirse, endurace olanlar konfor amaçlı olduğu için kadro daha esnek diye biliyorum.

geometri olarak net fark olur genelde. aslında endurace-ultimate kadrolarının geometrileri çok benzerdir ama ultimate modeller daha geriye doğru kavisli dönen sele boruları ile geliyorlar ve dolayısıyla her ne kadar kadrolar benzer olsa da selenin daha geride olmasından dolayı ultimate modellerde biraz daha eğilebiliyorsun.

kadrolar arasındaki en net farklar ise, stack denilen yükseklik değeri ve arka-ön tekerlerin göbekleri arasındaki uzaklık. ultimate serilerde stack yüksekliği daha düşük geliyor, ve biraz daha eğiliyorsun. ayrıca ultimate'lerde ön-arka teker birbirine daha yakın olur ve manevra kabiliyeti artar, kontrol nispeten daha zor olur, yani konfor biraz daha az olur endurace'e göre. olay bundan ibaret.

@Muaz Ş. Anladım, ben ilk yol kullanacağım için, iyi güzel gerçekten binme hissi bende oluşturacak ve boyuma uygun bisiklet arayışınday - dım. Endurace o zaman benlik. Karbon mu? Aliminyum mu? artık o konuya cüzdan beyefendi cevap verecek ;) Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Şöyle bir durum da mevcut, açıkcası ben Canyon markasına pek bakmıyorum değil, hiç bakmıyordum. Yol arayışına girince TR fiyatlarını başka markalarla karşılaştırınca beynimden vuruldum. Canyonlar benim için hayaldi, şimdi fiyat karşılaştırması yapınca böyle bir ürün görünce dedim tamam budur. Ama sizinde bahsettiğiniz teslimat süreci, stok sorunu vs. bile göze alacağım :D

• Beğen
@ElcaSeJawS Cüzdan el verse şimdi hemen :) Ama haziran başına getirmeyi planlıyorum inşallah, diyorum sadece şuan :D Ama hedefimden eminim.

• Beğen
Geri