@ekranci
Canyon ile konuştum, bana verilen cevap "The geometry is slightly different, but the cockpit is a bit shorter and it has a different saddle.". Yani diyor ki geometri biraz farklı, kokpit de daha kısa. Adam ölçülerin aynı görünmesini garipsedi, araştırılması (belki düzeltilmesi) için ilgili bölüme ileteceğini söyledi.
@ekranci
Canyon sipariş takip sayfasına arada bir girip bakıyordum... Çarşamba öğleden sonra garip birşey oldu ve sayfada "Shipping label created" diye bir yazı gördüm. Takip no da var. Dedim allah allah acaba hazırlık mı yapıyorlar erken mi gönderiyorlar. Takip no henüz bilgi vermiyor. Canyon sitesinde bisikletin sayfası hala 18-23 aralık diyor.
Akşam işten çıkmaya yakın saatlerde siparişi gönderdik diye mail geldi. Gerçekten göndermişler. Sitede de 18-23 aralık gitmiş, In Stock yazısı gelmiş. Ama takipte hareket yok. (Sonra gece boyunca hareket etti...)
Neyse, Perşembe sabah bisiklet İstanbul'a giriş yaptı. Sorun yok. Yetki belgesini istemelerini beklemeden sabah ben aradım. Öğlene doğru arayın dediler. Öğlen olmadan aradım, mailimi bıraktım. Yetki belgesini yolladılar vs. Hedefim haftasonuna yetişmesi çünkü hava haftaya yağmurlu, ıslakken ayar, test sürüşü vs. zor olur ve ayrıca iş de var. Perşembe akşam bir daha konuştum, durum çok iç açıcı gelmedi. Onlara kalsa vergi vb. bilgilerini Cuma 16'dan sonra göndereceklermiş. O saatte ne EFT ne gümrük çalışır. UPS'de çalışmış bir arkadaşı devreye soktum, yardımcı oldu sağolsun, vergi hikayesi (+15tl şaşma ile) öğleden önce çözüldü, dekontu gönderdim. Aldık dediler... Ama takipte hala hareket yok. Akşam 4 gibi gümrüklemedeki çalışanı (dekontu o istemişti) bir daha aradım, onlar çekmiştir ama takip güncellenmemiştir, gece güncellenir dedi. Ses tonu sallıyor gibiydi. Gece ve bu sabah gördüğüm kadarıyla tabi ki sallıyormuş, öyle birşey olmamış.
Neyse, 29 aralıkta beklediğim bisikleti muhtemelen sallana sallana salı ya da çarşamba getirirler.