Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@srdrmrs

Kuralları bilmende fayda var. Ayakkabı aldın ve giydin. Vergi iadesi için gümrükçünün önüne gittin. Ayakkabıyı göster dediğinde ayağında gösterirsen vergi iadesi alamazsın, kutusunda görmeli.

Scudo
şimdi canyonla konuştum böyle bi durumdan bahsetmiyorlar ama sizin dediğiniz gibi güzelce paketlemesi yapacağım.

Canyon'daki arkadaş kaç defa vergi iadesi almışki? Bir keresinde bir elektronik cihaz almıştım. Küçük bir cihaz. Kutuyu açıp içine haliyle insan bakıyor. Gümrükte gümrükçü kutuyu açılmış görünce kuralı söyledi. Olay budur. Böyle bir kural var. Kimi gümrükçü çok gevşek oluyor kimisi çok sıkı oluyor. Sen kuralı bil ona göre davranırsın.

@G0kay

Sonuç olarak Yunan gümrüğünün imzaladığı evrağı kabul etmediler mi? Aslında Yunanistan da Schengen toprağı?

@clubber 2 Hafta önce vergi iade prosedürler değişmiş. Ben alırken ki tüm yazışmalarımı saklamıştım ve Yunanistan'dan vergi iadesi alabilirsiniz yazılarını da sundum onlara.
Onlarda hatalarını kabul ettiler. Bu seferlik vergi iadesi yapacaklar. Şimdi de şöyle bir durum var Ptt ile kargoladığım gümrük evrakları , fatura vs içeren kargom teslim edilmiş görünüyor fakat Canyon bize gelen birşey yok diyor. DHL Almanya ile görüştüm şimdi kime teslim ettiklerini saat kaçta teslim ettiklerini ilettiler.

Bu bilgiden sonra biraz önce Canyon'a kime ve ne zaman teslim edildiğini ilettim. Bakalım bundan sonra neler olacak :)

Canyon güncel vergi iadesi prosedürü şu şekilde ; (link)

arkadaşlar meraktan soruyorum. kadın kadro ile erkek kadro arasında ne fark var? uzaktan bakınca bir fark görünmüyor da.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
@srdrmrs

Geometri kısmından karşılaştırabilirsiniz. Açılar, uzunluklar biraz farklı. Vaktiyle okuduğuma göre, kadınların bacak/gövde oranı daha farklı oluyormuş, bacakları aynı boydaki erkeklere göre daha uzun oluyormuş.

bende inceledim şimdi açılarını karşılaştırdım bir bir aynı. outlette düşeş bir ürün görürsem alırım diye düşündüm ama sen ne diyorsun? @NKurtuldu

@srdrmrs

Selesi kesin farkeder. Kadınların kalça açıklığı ile erkeklerin kalça açıklığı çok farklı oluyor. Alacağın bisiklette seleye dikkat et. Seleyi değiştiririm dersen o başka...

@srdrmrs bayan modellerinin sadece seleleri farklı. Tüm açılar ölçüler aynı. Bir de pembeli morlu şirin renklere boyuyorlar.

@srdrmrs

@Özcan.

Endurace AL 7.0 ve Endurace WMN AL 7.0 birebir aynı görünüyor, ilginç.

Ama aynı bisikletlerin disk fren versiyonları arasında (Endurace AL 7.0 Disc ile Endurace WMN AL 7.0 Disc) fark var. Hadi sitedeki adreste birinde 2018 yazıyor diğerinde yazmıyor diye biri 2018 model biri değil desek, Canyon ABD sitesinden bakınca da (orada 2018 yazmamışlar) fark görünüyor. O zaman bazı modeller mi farklı sadece? Ölçüleri yanlış girmiş olmaları bir ihtimal mi? Bunu Canyon'a sorayım.

@srdrmrs sele sıkıntı olmaz da. Gidon boğazının değişmesi gerekecek.

Satın almadan 100 veya 110 luk boğaza ihtiyacın olduğunu söylersin. Pakete eklerler.
Bana ekstra 110 luk göndermişlerdi.

@NKurtuldu çok saol dostum , ön araştırmaları bitirdim bir sorun olursa yaza doğru sizleri gene rahatsız edeceğim.

@ekranci

Canyon ile konuştum, bana verilen cevap "The geometry is slightly different, but the cockpit is a bit shorter and it has a different saddle.". Yani diyor ki geometri biraz farklı, kokpit de daha kısa. Adam ölçülerin aynı görünmesini garipsedi, araştırılması (belki düzeltilmesi) için ilgili bölüme ileteceğini söyledi.

@ekranci

Canyon sipariş takip sayfasına arada bir girip bakıyordum... Çarşamba öğleden sonra garip birşey oldu ve sayfada "Shipping label created" diye bir yazı gördüm. Takip no da var. Dedim allah allah acaba hazırlık mı yapıyorlar erken mi gönderiyorlar. Takip no henüz bilgi vermiyor. Canyon sitesinde bisikletin sayfası hala 18-23 aralık diyor.

Akşam işten çıkmaya yakın saatlerde siparişi gönderdik diye mail geldi. Gerçekten göndermişler. Sitede de 18-23 aralık gitmiş, In Stock yazısı gelmiş. Ama takipte hareket yok. (Sonra gece boyunca hareket etti...)

Neyse, Perşembe sabah bisiklet İstanbul'a giriş yaptı. Sorun yok. Yetki belgesini istemelerini beklemeden sabah ben aradım. Öğlene doğru arayın dediler. Öğlen olmadan aradım, mailimi bıraktım. Yetki belgesini yolladılar vs. Hedefim haftasonuna yetişmesi çünkü hava haftaya yağmurlu, ıslakken ayar, test sürüşü vs. zor olur ve ayrıca iş de var. Perşembe akşam bir daha konuştum, durum çok iç açıcı gelmedi. Onlara kalsa vergi vb. bilgilerini Cuma 16'dan sonra göndereceklermiş. O saatte ne EFT ne gümrük çalışır. UPS'de çalışmış bir arkadaşı devreye soktum, yardımcı oldu sağolsun, vergi hikayesi (+15tl şaşma ile) öğleden önce çözüldü, dekontu gönderdim. Aldık dediler... Ama takipte hala hareket yok. Akşam 4 gibi gümrüklemedeki çalışanı (dekontu o istemişti) bir daha aradım, onlar çekmiştir ama takip güncellenmemiştir, gece güncellenir dedi. Ses tonu sallıyor gibiydi. Gece ve bu sabah gördüğüm kadarıyla tabi ki sallıyormuş, öyle birşey olmamış.

Neyse, 29 aralıkta beklediğim bisikleti muhtemelen sallana sallana salı ya da çarşamba getirirler.

Arkadaşlar (link) almanya'daki bi arkadaşın evine sipariş verdim, turkiye'ye gelirken bana getirecek. Sadece kadro getireceği için uçakta sıkıntı çıkar mı?

@rodya

Çıkmaz. Kutusuyla getirirse bir şey olmaz. Bende iki kadro getirdim sorun olmadı.

Canyon cf sl ultimate 7.0
Kadro ve Maşa Karbon
6700 ultrgra grup set(6800 ayna kol ve fren)
Campagnole 35 mm jant seti continal lastik
Gidon ve gidon boğazı (fabrika çıkışı)alimilyum
Sele borusu canyon karbon
Sele fizik
Bu özelliklerde 2.el Bir bisiklete 6-7 bin verilirmi? Resimlerinden gördüğüm kadarı ile temiz gibi

@Adrenalin26 Bana kalırsa verilmez. 2018 endurace cf 7.0 tr ye vergi dahil 7300 tl ye geliyor
2018 ultimate cf 7.0 tr ye 8000 tl ye geliyor. hatta outletten yakalayabilirseniz 6000 küsürlere bile geliyordu ama black friday ekstra yüzde 10 indirim yaptılar, bişey kalmadı

Geri