Scudo Sports

Canyon endurace gümrük sorusu

Canyon iyidir 2.000 tl vardı 2900 yapma kaldı şimdi endurance al 6.0 beni bekle :D

Scudo
@sinobjk
Zaten sitenin altında Koblenz adresi varmış. Ne kadarda aptalmışım. :naslyany:
Mail attık. Umarım istediğim stokta vardır.

@SuatYRDGN
Stoğa bisikletin olduğu sayfadan bakabilirsiniz

@SuatYRDGN ayrıca aradığınız modelin stok durumunu alacağınız modelin sayfasını açtığınızda da görebilirsiniz. renk ve kadro boyuna göre.

@sinobjk konu için öncelikle teşekkürler, Almanyaya gidip almak ciddi ciddi kaça patlıyor...
Bende GRAND CANYON AL SLX 7.9 almak istiyorum (imzada da var :D ) Fiyatı €1,091.60 +€199.00 = €1,304.80 görünüyor .Bu fiyat ülke Tr'de iken çıkıyor. Ülkeyi Germany yaptığım zaman €1299.00 + 17,95 de kargo toplam = €1,333.85 yapıyor.
Bu fiyat farkını anlayamadım almanyadan aldığımızda niçin daha pahalı ödüyoruz.

@Anıl Erdoğan ülkeyi almanya yaptıgınız zaman %19 alman vergisi koyuyor.(bu vergiyi bisikleti getirirken canyondan size verilen formu alman ve türk gümrüklerinde onaylatıp bu parayı geri alabiliyorsunuz) ee bisikleti buraya isteseniz buraya gelincede %18 kdv ödüyosunuz. gidip almakmı yoksa kargolatmakmı daha karlı diye konu var forumda. gidip almaktan yana olan arkadaslar cogunlukta cünkü 1500 euronun üstüne kargoda gümrük sıkıntıları ek maliyetler cıkıyor. 1500 un altında yada üstünde iki türlüde almayayı gezmek koblenz de fabrikayi görmek daha mantıklı geliyor. ama maddi olarak bakacak olursanız 1500 un altı için kargolatmakta makul bir secenek...

@sinobjk

Ben ciddi olarak düşünebilirim...

vize, ucak bileti, en önemlisi alınmak istenen bisikletin stok durumu, yabancı dil (bende cat pat bi ingilizce var) işten izin alma durumu. bunların hepsi bi araya gelince inanılmaz düşündürüyo beni yoksa gidip yerinde görmeyi ordan alıp gelmeyi daha fazla isterim...

Öncelikle konu çok aydınlatıcı olmuş. Konuyu açan ve değerli bilgilerini paylaşmaktan kaçınmayan arkadaşlara teşekkür ederek ben de bir soru sormak istiyorum. Bisikleti Almanya'da yaşayan bir tanıdığımız vasıtası ile alsak, faturayı ve tüm resmi işlemleri onun üzerinden yapsak o da Türkiye'ye gelirken getirse ya da oradan kargolarsa ödeme ve vergilerde bir değişiklik olur mu? Sorumun daha anlaşılır olması için bir örnek verecek olursak; Canyon al 6.0 ( yukarıda 850 Euro olduğu söylenen) bisikleti internetten sipariş vermek ile Almanya'da yaşayan birine aldırmak arasında ciddi fiyat farkı olur mu?

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Abdllh
sizin orda gördüğünüz fiyatlar alman vat %19 (vergisi) düşülmüş fiyatlardır.
canyonun sitesinden lokasyonu türkiye için değilde almanya için seçerseniz fiyatların arttığını göreceksiniz.
tanıdığınız almanyadan bu fiyat üzerinden alır ve gelirken sadece ucakların aldığı 30€ ile 50€ arasında değişsen fiyatlarla kargo parası ödersiniz yada kendi taksisiyle gelecekse oda ödenmez

@Abdllh güzel soru bende aynısı soracaktım. Ordaki bir yakınımız alıp bize faturasız hediyeymiş gibi kargolasa yinede bu gümrüğü ödermiyiz.

Birde;

@sinobjk 1500 altındakiler ne kadar vergi veriyor biliyormusun yani benim istediğim bisikleti internetten alsam bisiklet bana ulaştığında cebimden tam olarak ne kadar çıkar bilgin varsa cevaplayabilirmisin???

@Abdllh eger arkadasın ordan getireceksen bu en karlısı olur. fatura arkadasınızın adına olacak ve arkadasınız almanyadan çıkarken ve türkiyeye girerken canyondan aldıgı vat (vergi) iade formunu gümrükcülere onaylatırsa alman vergisini (%19) geri alırsınız. bu en karlı yol.

@Anıl Erdoğan 1500 euronun altında kdv yani %18 veriyorsunuz. bazı arkadaslar ab ülkesinden gelen ürünler için %20 diyor. pek fark etmez. kargo ve paketleme hariç bu fiyata. yani bisiklet ve aksesuar için gecerli vergilendirme...

• Beğen
@sinobjk alman vergisini gümrükte geri alır isek %19u cepte kalcak, fakat yinede gümrükten %18 Tr verigisini ödermiyiz. Yoksa kendimize getireceğimiz için %18i almazlar ve bisiklet bize almanya alım fiyatı olan 1121 Euroya oda yaklaşık = 3155 liraya gelecek değilmi. Çok soru sordum kusura bakmayın ya:suspus:
€1,333.85 including
€212.97 VAT (19%)
including €17.95 kargo

@Anıl Erdoğan önemli deil. gidip koblenzden alacaksanız kargo ödemiceksiniz. internet sitesi almanyada bi noktaya kargo yapacakmıs gibi düşünüyo. (17.95 euro için dedim) türkiyeye girerken bedeli ne olursa olsun yanınızda bir bisiklet getirme hakkınız var yani almanyada alıp alman vergisini ödeyip burda alman vergisi geri alınca hiç vergi ödememiş oluyosunuz. umarım acıklayıcı olmustur.

• Beğen
@sinobjk koblenz den alamazlar ama evlerine kargolatırlar o yüzden kargo parasını ilave edip gümrükten %19 vergiyide alınca bize maliyeti 3155 lira oluyor süper oluyor.
Benim para biriktirmeye devam etmem lazım...

Bu arada servis olmadığı için birşey olurda elimizde patlıyor değilmi :)

@Anıl Erdoğan kadronun 6 yıl garantisi var. canyon müşteri memnuniyetine ciddi manada önem veren bir firma. ama donanımda bir arıza olsa zaten kullanım kaynaklı olur onuda parasız yapmaz kimse. hee extra bişe oldu canyon yine yardımcı olur her türlü fakat işte mesafeler engel :D

• Beğen
@sinobjk verdiğin bilgiler için çok çok teşekkürler. Sayen de bu bisiklet hayelden gerçeğe dönüşme ihtimali uzak da olsa oluştu saol...:harika:

• Beğen
Tepkiler: sinobjk
Canyon forumda ne baş ağrıttı :)
Dün sipariş geçtim, bugün ödemeyi aldılar. Sanırım yarın kargoya verilir.
Bisiklet geldikten sonra sizlere de detaylı paylaşım yaparım.
Alt alta yazdığınız ödemelere %2.85 visa/mastercard kullanım bedelini de ekleyin. TR kredi kartları bu miktarı otomatik kesiyor, haberini olsun. Bankayla ilgili bir durum değil, kur dönüşümünden kaynaklı visa/mastercard sisteminin kestiği bir rakam.
Ödenecek olan vergi, kargo ve paketleme hariç kalan miktarın %18'idir. Gerçi herkes anlatmış...
bu donanımda ve bu kadro hafifliğinde bisiklet maalesef alınamıyor. İkinci ellere de içim sinmiyor diyorsanız gidin siparişinizi verin.
vizem olmasına rağmen iş durumu ve yakında eşimin doğum yapacak olmasından dolayı almanya'ya gitmedim. Gitseydim 130 euro filan karım oluyordu, değer mi derseniz? Şahsen ben uğraşamam :)
sağlıcakla..

@feversea tahminim 1500 euronun altında bir sipariş gectiniz. hayırlı olsun şimdiden. bisiklet gelince elinize ulaşana kadarki işlemleri bizimle paylaşırsanız sevinirim. tekrar hayırlı olsun kazasız pedallar :)

@sinobjk endurace al 6.0. Kendi sınıfımda bana yeterli gördüm. Üst seviyeye çıkmadım. Dün ve Bugün birkaç mail geldi. Akşam sırayla paylaşırım.

Geri