Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Siz siparis verirken 200$ kargo parasini kestiler mi? Eger kesmedilerse TRye gelmesi daha iyi. Gumruge vergiyi odersiniz Canyon'dan da TRye gonderdikleri icin siparis sirasinda aldigi vergiyi geri odemelerini istersiniz. Boylece tanidiginiz da bisikleti tasimak zorunda kalmamis olur

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Scudo
@reed Aynı şeyi ben de düşündüm ancak 1407$ provizyon kesildi karttan. yani imkanı yok kargo ücretinin Avusturya tarifesinden kesilmiş olmasının...

@Yusuf Ziya Aktaş Avusturya'ya kargo parası tutsa tutsa 20-30 € arası tutar. Romanya, Bulgaristan 35-36 €.

@Kerem Groims 34 € idi hatırladığım kadarıyla.. aslında bilsem ki ilk sipariş verdiğim şekilde kesilecek para o zaman eyvallah ama zaten breakaway sales yapıldı indirim geldi e adres tanıdık filan da bulundu ancak bütçeye uygun hale geldi.

Düzenleme: Şimdi bi kontrol ettim. Avusturya adresine sipariş verince 1265,94 € oluyo. Vergi iadesi 2210,99€. Aşağı yukarı 1055€'ya halloluyordu...

@Yusuf Ziya Aktaş Order confirmations maili atmış olmaları lazım, kontrol ettiyseniz burada yazandan farklı bir şey yaptılarsa iade almayı kabul ederler veya bu durumdan doğan zararınızı karşılarlar.

• Beğen
@İbrahim A. Zararı karşılamaları konusunu biraz açmanızı rica etsem?.. Çünkü bahsettiğim gibi 1055€ üzerindeki her kuruş benim için zarar. Ancak şu an 1407$ zaten karttan kesildi. Buna ilaveten vergi, PTT'nin gümrük işlemleri için vekalet ücreti de eklenecek. onların ne kadar olacağı hakkında bi fikrim yok henüz...

@Yusuf Ziya Aktaş söylediklerinizden anladığım, mail order confirmations üzerinde sevk adresi Avrupa, Fatura adresi Türkiye ve Tax free yapacağınızı daha önce Canyon'a bildirip Taxfree belgesini isteyip kartona koyulmasını talep ettiniz. %19 vat kesildi ve avrupa teslim kargo bedeli size gelen mailde yazıldı. Buna rağmen koli Türkiye adresine yola çıktı.

Order confirmation'dan farklı olarak kartınızdan çekilen provizyon bisklet + %19 vat + 200 dolar kargo parası. Doğru anlamış mıyım?

Eğer durum buysa yapacağınız şey basit: size gönderilen order confirmations ı göstermek ve yanlış işlem yapıldığını, bu sebeple ürün maliyetinin falanca kadar arttığını ve mağduriyetinizin girelimesini talep ettiğinizi yazılı olarak belirtmek.

• Beğen
@İbrahim A. doğru anlamışsınız ancak kargo parasının 200$ kesildiğine dair bi açıklama göremiyorum kredi kartı dökümünde. Order Confirmation'ı ekliyorum fotoğraf olarak mesajın altına. Delivery adress filan herşey benim istediğim şekilde görünüyor orada. Diyelim burada vergi kesilmedi.. Peki kargoyla gelen üründe ben Almanyada ödenen vergiyi geri alabilecek miyim acep? 79584 dosyayı görüntüle

Düzenleme: İlk başta fotoğraf çok bozuk çıkmış. Düzgün bi tanesini yükledim.

Dosyalar

• 20160726_115655.jpg
    20160726_115655.jpg
    50,1 KB · Okunma: 47
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
@Yusuf Ziya Aktaş vat 0 gözüküyor. Haklısınız her türlü. Durumu acilen yetkililerle paylaşın. 1'den fazla hata yapmışlar. 1- Orderconfirmations u bariz yanlış düzenlemişler. vat dahil avrupa teslim fiyatı vat hariç gibi yazmışlar, 2- yanlış yere göndermişler.

Acilen canyon ile iletişime geçin, durumu anlatın merak etmeyin zararınızı karşılayacaklardır.. Yalnız müşteri hizmetlerinde çalışan elemanlarının anlayışı çok kuvvetli gibi gelmedi, kısa ve olumsuz cevap verirlerse anlayın ki durumu kavrayamamışlar, ısrar edin.

@Doğan_Öztürk
Sanırım Amerika pazarına açıldıklarını ilan edecekler

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@İbrahim A. Aslında bu şekliyle hesabımdan fazladan alınan bi kargo bedeli yok gibi?? Doğru mu anladım? Bu durumda burada ödeyeceğim vergi vs masrafları yani zararımı karşılarlarsa aynı hesaba gelecek. bunu mail yoluyla mı bildirmek gerek yoksa facebook üzerinden mi bildirmeliyim sizce? Facebook'ta Fabian faturasını bana gönderin düzelteyim dedi en son ancak henüz bisiklet gelmediği için fatura da yok ortada.

• Beğen
@Doğan_Öztürk @Sayhan Çatal biraz kalın gibi geldi. En son Endurace tanıttılar, sıra MTB'de sanırım. Bu tarz forsforlu açık renkleri tercih ediyorlar gibi geldi.

@Yusuf Ziya Aktaş evet canyon ile anlaştığınızda aynı hesaba gelmesi lazım. Belgeler geldiğinde kaybetmeyin, gümrük masfrafınızı kanıtlayan belgelerin orjinallerini isteyebilirler.

sizin kendi yönteminizle bisikleti aldığınızda kaça patlayacaktı, adım adım, ayrıntılı bir şekilde açıklayın, şimdi kaça geldiğini aynı şekilde belirtin ve aradaki farkı isteyin, mecburen kabul edecekler.

Eğer işinizi Facebook üzerinden görebiliyorsanız mail atmanıza gerek yok, ama garanti olsun diye mail atabilirsiniz. Daha resmi olur.

• Beğen
Çok teşekkür ederim @İbrahim A. :) Bi yandan Facebook'tan Fabian ile görüşüyorum. Kargo geldiğinde kargoyu almayıp geri göndereceğim. Onlar da Avusturya adresine gönderecekler. Ama öncelikle yeni bi order confirmation hazırlamalarını söyledim. Vat görünmediği için.

• Beğen
@Doğan_Öztürk Doğrudur. Nette gezince maşalara baktım. MTB olması imkansız gibi :) İnfilite, Aeroad gibi duruyor. Aeroad'dur dediğiniz gibi :) Renk çok güzel, Rio Olimpiyatları öncesi güzel lansman stratejisi gibi duruyor.

upload_2016-7-26_14-6-9.png upload_2016-7-26_14-6-36.png

@İbrahim A. Facebook üzerinden görüştüm. İlk siparişi iptal ettiler. Kargoyu alma dedi Fabian. İkinci bi sipariş oluşturup onu doğru adrese gönderecekler. Ancak şu an iki ödeme yapılmış olarak duruyo kredi kartı. Bisiklet fabrikaya ulaşmadan da maalesef ücreti iade edemeyeceklerini söyledi. Bu sefer vergi iadesi almak da mümkün olacak inşaallah...

Geri