Scudo Sports

Cannondale taurine mükemmel test çekiç + mengene ile dayanım testi

KALBİ OLAN İZLEMESİN!

ilk videoda resmen kalbim yerinden cıkacaktı yahu.. ben böyle vahşet görmedim.. bu videoyu sonunu göstermeden 5-6 kere izletsen bir bisikletçiye orada komaya girer =)

Ama saygılar diyorum ya...

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Scudo
demekki bazen markaya verilen para küçümsenemeyecek kadar kaliteye sahip olmamızda etkili olabiliyormuşş...

Yok aynı paraya xt lisi var yok rebalısı var diye düşünmemeniz gerektiğini unutmayın.
Durum o ki paranın %50 den fazlası kadroya gidiyor...

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Karbonun tabiki dayanımı alüminyuma göre daha yüksek sonuçta bu fiyatlarından da belli zaten ama benim yorumlardan anladığım markaya verilen paranın boşa gitmediği konusunda bir görüş oluşmuş.
Bunu bu videolardan anlayamayız ki, sonuçta belki "x" markanın karbon kadrosu cannondaleden daha iyi olabilir ve hatta o "x" markasının da donanımı daha üst seviye olabilir aynı fiyat aralığında.

@Tech. Türk

Aslında fasondan fasonada fark var :) Mesela alu. kadroları ele alırsak çoğu büyük firma alu. kadrolarını uzakdoğu firmalarına yaptırıyor, hatta top modellerini bile. Mesela Taiwan'lı Kinesis bu firmaların önde geleni.
Adamlar büyük markalara üretim yaptıkları için ister istemez edindikleri dizayn ve mühendislik bilgisini hiç duymadığımız bir A firmasına veya direk kendi üretimlerine kullanabiliyorlar. Carbon kadro üretiminde mesela Merida aklıma geldi. Ne derece doğru bilmiyorum ama Merida ile Scott'un bazı karbon kadrolarının aynı fabrikada üretildiğini duymuştum. Zaten görüntü ve işçilik olarak Merida güzel karbon kadrolar üretir, belkide bu yüzden.

Bir not, şu karbon kadroların dayanımı üzerine. Ben halen en baba karbon kadroyu dayanım konusunda iyi bir aluminyum kadrodan daha iyi göremiyorum. Bu tabi tamamıyla benim düşünce ve hislerim :)

@Güney Tuncer

Kesinlikle katılıyorum ama o son cümle birebir benim düşüncemle aynı.Herkesin hayalidir bir karbon kadro ama verdiği o plastik hissi olayı bitiriyor bende...

o adamlar çok zengin galiba kadroya işkence ediolar bana verseler çiçek gibi bakarım valla:) :) :)

• Beğen
Tepkiler: nergisveerhan
aklım fikrim almadi. sanıyodum ki "bakın ancak bu kadar güç uygularsak çatlar,kırılır" diyo ama adam mengeneyi gevsetip tık tık vurunca kadroya karbonun nelere kadir oldugunu öğrendim.
tüm bisikletler karbon olsun :)

merhaba bende bişeyler ekleyim öncelikle evet Specialized ve Scott ın tüm üst düzey karbon kadroları Merida taraından üretilmektedir. Merida Giant tan sonraki en büyük alüminyum bisiklet üretim hattına sahiptir. (Bunu görmüş araştırmış bir kişi olarak söydeğimi belirtmekte isterim)
bazı yazılarda kullanılan ifadelerde düzeltme yapmak istiyorum hiç bir bisiklet üreticisi karbon fiber i kendisi üretmez bisiklet firmalarına yönelik karbon üreten tedarikcilerden en önemlileri ünlü japon firması TAHO sonra uzay ve uçak teknolojisinde kullanılan yine japon firması JCMA adlı firmalar vardır.
karbonun kalitesine göre son teknoloji ürünleri nano high modulus,...... ultra nano high modulus diye gider.
mesela colnago yol bisikletleri ultra high modul carbon kullanır. falan filan işte...

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
inanılmaz bir malzeme hayretler içerisinde izledim

Siz bana verin o kadroyu ben kendi bisikletimi size vereyim isterseniz toz haline getirin benimkini :D

Mükemmel :D sanki kadro plastik yada balon :D eski halini alması mükemmel bu gibi test aşamalı denemeler insanın içini yakabilir ama bu bir deneme amaclı ve kadronun ne kadar işlevi olduğunu gösteriyor ki bunu görenler ileride işte bu ileride sahip olmam gereken bir kadro diyebilir.Ah keşke Türk üreticilerde artık iyi gelişen makine sanayisini güzel bir şekilde kullanabilse neden bir gelişim yok herkez bir ah çeker böyle kadrolara daha ucuz şekilde bütün vatan sınırları içerisinde yaşayan herkez kullanabilse umarım bu gibi güzel kadroları yapabilen yeni bir marka veya kendi üreticilerimizden olan ... marka üreticiler bir gelişimde bulunurda en azından göğüsümüz kabarır "Disiplinli bir çalışma ile ileride ümid ediyorum ki olucak inş."

@hasan öner değerli

Ordaki mengeneye takılan kadrolar zaten bir taraflarından hasarlı oldukları için garantiden değiştirilmiş yada hurdaya ayrılmış kadrolar... Video yu dikkatli izlersiniz bunu görebilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Bana pekde sağlam gibi gelmedi plastik bir boruyuda mengenede sıkıştır gene eski halini alır ama sert bir cisimle salam bir darbe alırsa kırılır vidyodaki ilk kadro karbon diğeri metal bir alaşım sanırım ilk kadroyu çekiçle çatlattıktan sonra kağıt gibi büküyor hadi birde diğer metal olan kadroyu kağıt gibi büksün onuda görelim. Karbon olan kadroda çekiçle yaptığı gibi bir çatlak yolda giderken olsa ya sakat kalınır ya ölünür gibi geldi bana ama metalde o eğilmeyi fark edene kadar zamanın olur sanıyorum.

Geri