Scudo Sports

Cannondale & Corratec & Scott

Hangi marka?

• Toplam katılım
    101
  • Anket kapanışı .

cancaneses

Üye
Tepki
33
Merhaba arkadaşlar;

Şu dönemde çok klasikleşen bir soruyu ben de sormak istiyorum "hangi bisiklet?", daha doğrusu "hangi marka?". Yardımcı olursanız sevinirim ki bu forumda yardımcı olacak bilgi sahibi çok kişi olduğunu biliyorum.

Detaylar:
1000-1500 TL civarında bir bisiklet alacağım. Hergün işe gidip gelirken (10km) şehirde (Ankarada-köyden farksız engebeli yollar:)) kullanıyorum.
Şu anda Bianchi Shape Hibrid bisikletim var, ancak kaldırım iniş çıkışları ve asfalttaki bir takım yerel yöneticilerin bir takım narin yerleri kadar büyük deliklerden geçmek benim için çok büyük problem oluyor (onlar için problem olmuyor, çünkü delikler çooook büyük; hissetmiyorlar bile :mad:). Onun için dağ bisikletine geçmek istiyorum, hem arada sırada dağlara taşlara da vurabilirim.

Cannondale sl 4 (link)
Corratec xvert motion (tektro disk) (link)
Scott aspect 45 (link)

modelleri arasındayım, ama corratec'e daha yakınım sanırım. Çok agresiv kullanmıyorum, ama boyum 1.98, kilom 105 onun için dayanıklı ve sağlam ayrıca da keyifli olsun sitiyorum, sonuçta hergün üzerindeyim. Neden 1.000TL'nin altında almayı düşünmüyorum ya da disk fren alacağım?; onları da bilmiyorum, tavsiyeleriniz neticesinde optimum daha düşük fiaytlı bir ürün de düşünebilirim, yeter ki sağlam olsun, işimi görsün!!!

Sonuçta disk fren ya da ön amörtüsör mü gördük ömrümüzde, göreceksek de işimize ne kadar yarayacak, bilemiyorum, sizin bilgilerinize ihtiyacım var; tamamen satıcının insafına da kalmak istemem!!!! :rolleyes:

Teşekkürler!!!

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
Scudo
3 bisiklette birbirine hemen hemen yakın gibi, bende incelemiştim hepsini, donanım listesinden ziyade bisikleti gidip görmek emin olun işin şeklini değiştiriyor. Ben bu üç bisiklete de baktım ve Cannondale SL4 ün görüntüsü çok hoşuma gitmişti. Cannondale markası zaten tartışılmaz kanaatindeyim. Sende gidip görüp ona göre karar vermelisin bence.

Teşekkürler, sanırım büyük beden bulursam S:L4'ün kırmızı hariç diğer renklerine de bakacağım!!

beyaz çok iyi, resimde görüldüğünden daha güzel emin olabilirsin..

Teşekkürler, bakacağım!!!

Gerçi hala içimden bir ses beni yol-şehir (hybrid) almak konusunda dürtüyor ama bakalım deneyerek göreceğiz!!!!

Sen bisikletinin lastiklerini değiştirdin mi bu arada?

markalar birbirine çok yakın bu nedenle tek yapman gereken donanımına bakıp karar vermek olsun...bu arada mümkünse hidrolik disk fren al yoksa hiç alma V-brake'e geç derim...

@cancaneses

Hayır, orjinal lastikleri.

Corratec markasının hybrid modellerdeçok üstün olduğu kanısındayım

Cannondale varken başka marka düşünülmez :) hee dersen ki Specialized alacam ona da hayır demem hatta şiddetle öneririm :) :) :)

Sanırım Corratecden bile pahalı, donanımı karşılaştırdığında.

Ama değer diyorsun???

Saol...

Son anda mağazadaki personelin tavrı yüzünden cannondale SL2 almaktan vazgeçtim ve çıkıp başka bir mağazaya gidip zaten çok hoşuma giden bisikleti tercih ettim... pişman değilim ama Cannondale'in diğer markalardan ayrı bir yeri olduğunu bilirim saygı duyarım :)

Yok öyle bir zorunluluk :)
ama sanırım diğer markalar ile aynı donanımda bir specialized almaya kalktığınızda fiyat farklı oluyor cannondale'da olduğu gibi...

Arkadaşlar tekrar merhaba;

Konuyu ilk açtığımda dağ bisikleti alacağımı söylemiştim ancak gönlüm hala cyclo cross, hybrid şehir bisikletlerine kayıyordu ve sonuç da öyle oldu zaten.
Scott Sportster 40 (2011 model) aldım. Ve bugün işe gelirken normalde 10dk olan youlumu uzatarak yaklaşık 40dk bindim
-Amörtüsörü sayesinde şehirdeki delikleri umursamadım (Ankara'daki yerel yöneticiler ve yiyicileri sanırım daha az anacağım artık, ama hala aklımdasınız)
- Kadrosu çok hoş, hiçbir şekilde yormuyor,
- Lastikleri asfaltta seri, engebelerde kararlı

Kısaca, az kalsın MTB kurbanı oluyordum direkten döndüm. Ne kadar engebeli ve delikli olsa da şehiriçinde kullanım için en ideal bisiklet amörtüsörlü hybriddir diyorum!!!!

Erdoğanlar Bisiklete de teşekkürler!!!!

bende bugün izmirde 15km şehiriçi kullandım, yol bisikleti almış olsaydım oturur ağlardım heralde. Yola paralel mazgallar, futbol topu büyüklüğünde çukurlar, emniyet şeridi olmayan yollar, sıkışan trafik nedeniyle sürekli kaldırıma çıkmalar inmeler. "Bence", uzun mesafeli asfalt tur vs kullanım haricinde, şehir içi dahi olsa, ya hibrid ya MTB.

Aslında bir tane de MTB almak lazım, atlıya zıplaya (tabi atlayabilene!!) ama hybridin çevikliği ve hızı da bağımlılık yapıyor.

Bugün 50km'yi devirdim ve en yüksek 55km/h'u gördüm, daha önce hiç bisiklet kullanmamışım ben !!!!

Bu arada bana ellerinde kalmış büyük boy her türlü bisikleti binbir takla ile satmak (ya da kakalamak) için ellerinden geleni ardına saklamayan ve bu sayede ERDOĞANLAR dan Scott almama sebep olan Emek Delta'ya da teşekkürlerimi borç bilirim.

ÖNEMLİ NOT: Bu arada Delta da çok iyidir, ancak ticari kaygılardan ötürü beni bir denemek istediler, haklarıdır; ben de eşşeklik yapmayıp aldanmadım. Ne yapsınlar ki Türkiye'de bisiklet satmak zor zanaat. Yanlış anlaşılmasın!!!!!

Geri