Scudo Sports

canımızı çıkaran kurtdoğan turu.yoksa rampa turumu desem :D

@Hasan Bahri Toros

Hasancığım sabah yola çıkarken geç kalmamak için ön farı diğer bisikletten çıkarmaya üşendim. Yola çıktıktan sonra arka lambayı yakmak aklıma geldi ama lamba çalışmıyordu. Pendikte pili bitmiştir diye pil aldım ama lamba çalışmadı. Akşam denediğimde lamba çalıştı ama çorbacıdan sonra yine çalışmadı. Bu gün Trek e gidip lambayı değiştirdim. Arabayla giderken lambası olmayan bisikletlilere kızardım ben de aynı duruma düştüm. Allahtan yanımda yeleğim vardı. Hafta içi Aslı bisiklete gidip senin kullandığın ledlerden bir kaç tane alacağım. Hem şık hemde bisikleti görünür kılıyor.
Bülent in bu konuyu yazmadan önce kendisine ön ve arka lamba edinmesi lazım.

Scudo
@Orhan Kılıç

Abi bend eikiside var. Allahım imaj yerlerde sürünüyor. Bari üztüne basıp geçmeyin :D :D :D .. Dediğim gibi akşam karanlıgına kalınmayacagın hesap etmiştima ma kalındı. Bu nedenle bende yanımda bırsey getirmemiştim. :).. Ama şimdi hem şuçlu hemde güçlü gibi gorunuyorum buda olmuyor yani :rolleyes: Yukarı tukur dakal asagı tukur bıyık :p :p :p

@uzaktr

Bülentçiğim bende de 2 ön far ve 2 arka var var. Ama ben ön farları yanıma almadım. Arka far ise bisiklete takılıydı ama ne çareki çalışmadı. Bu durumda arkamda bıraktığı 2 ön far ile 1 arka lambanın bana ne faydası var. Karanlıkta hayaletler gibi yol aldık.
Bu arada Hasan kendisine bir düdük alıp boynuna asmış. Kavşaklarda, Şehir içinde araçların arasında giderken çok işe yarıyor. Bence bizlerinde birer düdük edinmemiz lazım. Zildende kornadanda daha etkili olduğuna şahit oldum. Böyle güzel ve etkili önlemleri birbirimize duyurup uygulayalım ve bu arkadaşlarımızı da onore edelim.

@Orhan Kılıç

Haklsın ve haklısınız benım hatam. Gunlerın kısaldıgı ılk gunun azızlıgıne ugradım. Eger kabul edersenız. ÖZÜR DİLERİM.:( Duduk olayı ben bisiklete ilk basladıgım donemde vardı. Ama o zamandan bu yanada kımsede gormedım ve kullandıgınıda duymadım. Hasan ıle en son turda bır araya gelen kadar durum buydu. :in: .

@Hasan Bahri Toros

hasan işin aslı herkes bilir benim bisikletin arkasındaki çakar sistemini.arkamdan kimse gelemez ışıklar açıkken.fena etkilidir.ama planlarımız ve hesaplarımız tutmayınca karanlığa kaldık.bende gerekli olmaz diye takmadan geldim ama hata ettik.bidahakine ışık cümbüşü ile gelicem. :D fakat ışıkları açınca arkamdaki herkes abi gözümüzü alıyor sen arkadan gelirmisin diyor bende arkada kalıyorum.bu işi çözersem güzel olucak.ama asıl baltalık bülent de :D orası ayrı bir konu :p :p uyraması gerekirdi tabi.farkındaysan turun açıldığı andan itibaren hiç birşeye müdahale etmedim ama kazmalık :D parayla değilki yinede severim bülenti. (ne dedim lan ben :D )

• Beğen
Tepkiler: Hasan Bahri Toros
Sabah 05:30 a kurduğum telefonun alarmı ile uyandım. Hava zifiri karanlık ve canım hiç kalkmak istemiyor. Sen misin Bülent e gaz veren dedim kendi kendime. Şimdi gitmesem adam beni topa tutar. saate baktım 06:30 bir anda panikledim. Bu saatte Karaköyde gemide olmam gerekiyordu. Kısa süren bir şaşkınlıktan sonra kendime gelip saati geri almadığımı hatırladım. Bu spora başladığımdan beri ilk kez uzun kollu giysi ve uzun tayt giyip yola çıktım. Yolda arka ışığım aklıma geldi çalıştırmak için durdum ama o ne lamba çalışmıyor. Allahtan yeleğim var da biraz olsun görünüyorum. 15 dakikada Karaköye geldim gemiye bindim. Biraz sonra Yalovaya tura giden sevgili Gökhan geldi.
(link)
Bu da ben.
(link)
Gökhan ile beraber Bostancıya pedallarken bir ara durup Kınalıadayı görüntüledim. Adalar bu kıyıya çok yakın. Bizim o taraftan sisten dolayı genellikle görünmezler.
(link)
Saat 8:15 te buluşma noktasına 2. olarak geldim. Bülentte az sonra geldi. Enver 09:30 a az kala gelince bizde titreyerek gelmelerini bekledik. Enverin frenlerindeki problemin giderilmesi için uğraşıldı. Bu arada yola çıkmamız 10 u buldu.
(link)
(link)
(link)
Ama bu tamirat yetersiz gelmiş olacak ki bu işlem 2 kez daha tekrarlandı.
(link)
Orhanlıya doğru ilk rampa ile tanıştık. Bu rampayı Tuzla köpek barınağı gezimizden biliyorum.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
İlk kavşakta durup bekledik. Bu bekleyişler gurubun dağılmaması için tur boyunca devam etti.
(link)
(link)
(link)
Bir kavşakta daha toplanıp fotoğraf çktirdik. Bülent ben çekeeceğim yoksa turu bitiririm diye tehdit edince mecburen ellerimizdeki bütün makineleri ona verip çerçevenin içinde yerimizi aldık.
(link)
(link)
(link)
Hazır gurup toplanmışken birde şöyle yandan çekelim.
(link)
(link)
Güzel asfalt yolda tatlı rampalarla güle oynaya yol alıyoruz. Araç trafiği yok denecek kadar az. oksijeni derin derin ciğerlerimize çekiyoruz.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Pikniğe veya arsa aramaya çıkmış İslami bir aile. İmanın kimde olduğu bilinmez ama paranın kimde olduğu belli.
(link)
(link)
(link)
formula 1 pistinin kavşağında Bülenti yolu göstermesi için bekledik. Formula 1 pistine sürat denemesi yapmak için uçup giden 3 arkadaşımızı Enver telefon ile çağırdı. Yoksa Bülent miydi çağıran? Neme lazım ben Bülent ve Enver diyeyimde Bülent üzerime çemkirmesin.
(link)
(link)
(link)
Tekrar yola koyulduk.
(link)
(link)
Binanın dış kaplaması sanki sarmaşıkla kaplanmış gübü.
(link)
(link)
(link)
Şen şakrak ilerlerken bir kavşakta daha toplandık. Yol güzel, hava güzel, keyfimiz yerinde gidiyoruz.
(link)
(link)
Kurtdoğmuş girişindeki kavşakta tekrar durduk. Bülentin dediği Kurtdoğmuş turu bumuymuş? Ha sahilde gezmişiz ha buraya gelmişiz. Buranın tek avantajı İnsan ve araç kalabalığının olmaması ve çıktığımız bir kaç küçük, tatlı rampa. Bu arada sağ taraftaki stabilize yolu iş olsun diye çekmiş bulundum. Önümüzde uzayıp giden asfalt yol varken bu yola girecek kadar deli değiliz herhalde.
(link)
(link)
(link)
Bülent çok neşeli. çeşitli figürler yaparak geliyor. Nasıl tur ama dedi. 10 üzerinden kaç verirsin diye sordu. Eh işte idare eder ama pek bir şey göremedim deyip az önce fotoğrafını çektiğim yolu gösterip bunun gibi yola girsek biraz daha puan verirdim deyince zaten o yola gireceğiz, köye gidip alışverişinizi yapın uzun bir süre alışveriş yapacağımız yer yok dedi. Bu adam bana inat bizi o yola sokmadıysa ne olayım. Yoksa adam gibi asfalttan Bıçkıdereye ulaşacaktık.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Köye doğru yola koyulduk.
(link)
(link)
Devamı var.......

Bakkaldaki ekmek stoğu bitince Berk fırından bakkala ekmek servisi yaptı. Bu arada daha buraya kadar ter kıçımızdan çıkmış. Bundan sonra bakalım ne olacak?
(link)
Yanımıza gelip siz ne yapıyorsunuz diye soran yaşlı nine ile sohbet ettim biraz. Yaşı 86 ama oldukça dinç bu işin formülü de çalışmakmış. Allah nazardan saklasın.
(link)
Bülentin önderliğinde bozuk yola saptık. Enver her rampa bitişinde açım diyor. Bülentse biraz daha gidelim sonra yersiniz diyor. nede olsa kendisi bizi beklerken poğaçalarla mandalinaları götürmüş. Sabah kalkınca yediği 1 tepsi börekten hiç söz etmiyorum.
(link)
Sonunda Enverin isyan bayrağını çekmesi ile peynir ekmeklerimize yumulduk. Bu arada yoldan geçen 3 avcının köpeklerinden birisi arkadaşlarımızın ekmeklerini onunla paylaşması neticesi sahibini terk edip bize sığındı. sahibi tekmeleyin canını yakın dedi ama bizdede can yakacak göz var ya. Enver hoşt diyor gitmiyor. Sahibi komik vur, canını yak, tekmele diyor gülerek. Enver olmaz deyincede onlara araba çarpıyor bir şey olmuyor diyor. Sonunda Enver hadi bakayım deyip köpeğe bağırınca köper sırt üstü yere yatıp Envere sırnaşınca sahibi dahil hepimiz koptuk.
(link)
Yemekten sonra Bülentin sözünü ettiği o rampalar başladı.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Bu kavşakta tekrar asfalta kavuştuk.
(link)
(link)
Hasan, Özkan ve ben su dolum tesisine mola için girdiğimizde arkamızdan gelen gurubun yokuş aşağı inişlerini böyle görüntüledim.
(link)
Bıçkıderede çay molasının ardından halk meclisi toplanıp bir ihtilal yaparak saatin kaç olduğuna bakmadan hala geldiğimiz yoldan gelelim diyen Bülenti devirdi ve yetkilerini elinden aldı. Oy birliği ile köylülerden varlığını öğrendiğimiz Şile otobanından dönmeye karar verdik. Eğer o yoldan dönseydik karanlıkta ya düşüp kendi kendimizi sakatlayacaktık yada başıboş köpekler tarafından paralanacaktık. Muhtemeldir ki Avrupa yakasından gelen bizler Üsküdardan kalkan son motora bile yetişemeyecektik.
(link)
Nerede olduğumuzu bilmeden giderken bir yerleşim yerine gelince Enver çorba içiyoruz diye gurubu yine durdurdu. Ersoy işi olduğundan burada bizden ayrıldı.
(link)
Çorbacıdan sonra kavşaklara dikkat ederek yolumuza devam ettik. Sonunda gurubun bir kısmı Kadıköy yönüne devam ederken ben, Özkan, Hasan ve yeğeni Üsküdara devam ettik. Bu yol bize yaradı. Bülenti dinleseydik birde Pendikten Kadıköye gelmeye çabalayacaktık. 20:10 da kalkan gemi ile evimize doğru yola devam ettik.
(link)
Çok güzel bir gün geçirdik. Yeni arkadaşlarla tanıştım, yeni yerler gördüm. Bu arada Hasanla nerede ise komşu çıkacaktık. Bu turu düzenleyen Bülente ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Bülent beni ya çamur turuna götürüyorsunuz yada dağ bayır turuna. Sende iş yok. Bu hafta mangal turuna gitmeye karar verdim.

fotoğraflar için teşekkürler orhan&enver abi, dönüşte otobanı kullanmamız iyi oldu yoksa ben biraz zor yetişecektim eve :) günün sonunda km saati 154 ü gösteriyodu :).. yolun toprak kısmına bayıldım en kısa zamanda insallah yine yolumuz düşer o taraflara..

Güzel bir tur olmuş. Şile otobanından dönmüşseniz Bıçkıdere-Kervansaray-Kömürlük yolunu kullanmanız en doğrusu olur. Böylece size 4 km'lik rampayı çıkarak Ömerli'nin 9 km ilerisinde (Çekmeköy'ün bitip Şile'nin başladığı noktadır) otobana çıkmak kalır. Diğer alternatif olan Kömürlük'ten Üvezli'ye sapmışsanız fazladan 6 km yapmış olursunuz. Tahminen yemeği Ömerli'de yediniz.

@Cem Şentin

Çetin Bey Haritaya baktım Kömürlükten otobana çıkmışız. Çorba içtiğimiz yer ise ömerli değil, Alemdağ veya daha sonrasıydı.

@Orhan Kılıç
Pardon ama adım Cem, Orhan Abi. Otobandan ayrıldıysanız 4 olasılık var:

1) Nişantepe (1997'ye kadar Kartal'a bağlıydı, önce Ümraniye'ye, 2009'da Çekmeköy'e geçti): Ömerli'den dönerken bir yerde ada çıkar. Sola sapsanız Paşaköy ve Pendik'e dönersiniz. O adadan sağa saparsanız varacağınız mahalledir ve eski İstanbul-Şile yolunun üzerindedir)
2) Alemdar (Eskiden Alemdağ)
3) Sarıgazi
4) Dudullu (En olası çorba içme durağınız. Çünkü burada yol ikiye bölünür. Sola dönen yol İmes-Kayışdağı-Küçükbakkalköy üzerinden Kadıköy'e gider, düz giden yolsa Ümraniye-Çamlıca-Altunizade üzerinden Üsküdar'a iner)

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
@serkan ertan

Teşekkür ederim Serkan. Geçte olsa mola verdiğimiz yeri öğrendik. Yeniden görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: serkan ertan
@serkan ertan
Merhaba Serkan bu mahallenin Maden değil, Madenler ve Ümraniye'ye bağlı. O mahalle Esenşehir ve bugün Sancaktepe'ye bağlı olan Emek mahallelerinin bir bölümünden 2004'te oluşturulmuş. Orası daha çok atölyelerin yoğun olduğu bir mahalle. Ama turunuz çok güzelmiş. Sonbaharın her tonu var.

• Beğen
Tepkiler: serkan ertan
Kışın gelmesi hiç iyi olmadı. Herkes siyah veya koyu renk giysiler giydiği için fotoğraflarda kendimi bile tanıyamıyorum. Bu haftaki fotoğraflara bakana kadar bu ayrıntı dikkatimi çekmemişti.

Ben seni çok kolay ayıklıyorumo kadar kişi arasından orhan dede.. Yaşlılık mı ? :D:D:D ..( Sen bana çemkirirmisin.:) )Bende şunu sormak istiyorum. Neden fotografların orjınal boyutları da kucuk? (Ben bu sorunun cevabını biliyorum ama siz bir cevaplayın bakalım makine sahipleri.)..Yada benım mı monitorum çok buyuk. :p..

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@uzaktr

Bisiklet foruma fotoğraf yüklerken boyutunu küçültmek gerekiyor. Bu işlem için bisiklet forum 480*640 boyutunu önermesine rağmen ben 600*800 boyutunu kullandım. Bu fotoğrafları bloğumda kullansaydım daha büyük görünürdü (bkz. blogdaki son konular) resimlerin orijinallerini mail olarakta yollayamıyorum. Geriye 2 secenek kalıyor. 1 herhangi bir siteye yükleyip linki bildirmemki bu iş için zamanım yok. 2 CD ye basıp sana ulaştırmak. Bu daha kolay bir yöntem olmakla beraber adresini bilen bir posta güvercini bulmam lazım.
Hem bu turdaki fotoğrafları beğenmedim. Hepimiz yas evine gidenler gibi kap kara giyinmişiz. Bundan sonra tüm katılımcılardan renkli kıyafetler bekliyorum. Gördüğüm kadarı ile bu konuda en hazırımız Hasan. Hele sen giysilerin siyah, kaskın siyah, kılların siyah. Işıklar desen yok. Tam kamuflaj kıyafeti. :)

Geri