Yemeginizi azaltirsaniz genellikle metabolizma yavaslar ve beyin, yemek gelmeyecegini dusunerek herseyi depolamaya baslar. Az yiyip cok yiyin demelerinin sebebi de budur. Surekli az az yiyecek geldiginden vucut yag yakimina baslar.
Arkadaşlar ben kardiyoloji uzmanıyım. Canan hocanın dediklerinde bir sürü doğru var. Ancak statinlerle ilgili söyledikleri -ki bu sayede duyuldu- tamamen literatüre, kılavuzlara aykırı. Bizim dernek adı daha çok öne çıkmasın diye resmi cevap vermiyor, artık..
@ismail.yüksel öyle diyorsunuz ama Karatayda da tam tersi ben 2 öğünle kilo verdim veriyorum benim gibi binlerce insan var sizin dediğiniz gibi olsaydı canan hoca sevilmezdi.Hastanelerdeki diyetisyenlerin o abidik gubidik listelerinden kurtuldu bu millet.
Spor yaparak zayiflamak icin kitap tavsiyesi olan varmi. D&R'da bircok kitap var hagisini alacagimi bilemedim. Spor ve beslenme uzerin sadece karen & tony hill in 8 haftada yeni sen diye kitabi var. Egzersiz hareketleri ile beslenme programi veriyor.
Çok sevdiğim "yağ yakma bilimi" isimli yazıdan alıntı:
İnsülin ve karbonhidratlar ruh eşidirler ve birbirleri için yaratılmışlardır, kan şekeri arttığı zaman insülin de yükselir. Bir dilim pizza veya havuçlu kek yediğinizde insülin hemen ortama gelir. Ve insülin bir şeyi çok iyi yapar: Yağ depolamak.
Bu önemli hormon yağ ve protein yendiği zaman yükselmez, buna karşılık karbonhidratlar insülin yükselmesine neden olur. Karbonhidrat ne kadar çok işlenmiş ise kan şekerinizi o kadar hızlı yükseltir ve sonuç olarak, insülin de çok yükselir. Oysa proteinin insülinle pek arası yoktur ve insülinin kızkardeşi olan ve yağ yakmayı kolaylaştıran Glukagon’un düzeyini arttırır. Karbonhidratı kısıtlayan ve hayvansal proteine ağırlık veren diyetler (ör. Atkins, Dukan, South beach, Karatay) karbonhidratı azaltmada aşırı uç noktalara giderek beslenmenin çok büyük bir kısmını hayvansal gıdalar ve doymuş yağlarla doldururlar...
Yazının tamamı için (link)
@Emrah Özşahin Önder Akgün'ün Sağlığa Adım At isimli kitabını öneririm.
Kılavuzlar ve literatürler âyet değil hadis değil sonuçta.
Yeni bilimsel verilerle değişebilecek şeyler.
Canan Hoca'ya karşı olanlar ilaç şirketlerinin ve büyük kapitalist firmaların reprezantlarıdır. Ya da sağlık alanından cukkayı götüren ilaç kartelleri hesabına kamuoyu oluşturmaya çalışan "kullanışlı aptal"lardır.
Canan Hoca gibi düşünen fakat bunları kamuoyuna ilan ederlerse linç yemekten korkan onlarca doktor tanıyorum. Hepsi aynı şeyi söylüyor.
Not: Kullanışlı aptal bir hakaret değil sosyolojik bir kavramdır.