Çanakkale'den Çıldırtan Bisikletçi Vakası

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
çanakkale de ismi lazım değil bir bisikletçi yüzünden geçirdiğim sinir krizlerini anlatan uzun bir yazı olacak baştan uyarayım.

şubat ayında bisikletimde köklü değişikliklere gittim. freewheel tabir edilen vidalı rublemi kasete çevirmek için jant göbeğimi değiştirdim. jant ördürdüm. rublemi taktırdım. bir hafta sonra ön jant göbeğimde dağıldığı için yeni göbeği götürüp jant ördürdüm. onunla beraber ses yapan orta göbeğimi de değiştirttim 35tl karşılğı. orta göbeğin olması gereken boyunu mossoyu arayıp öğrendim özellikle shimano 122.5mm lik kare göbek istiyorum dedim.

jant örümünü 2 kere yanlış yaptı gittim düzelttirdim. akordu beceremedi gittim akort anahtarı aldım dikey yatay akort tekniğini öğrendim. jant göbeklerime(flibberın kaçırma yapmasından dolayı) bakım yapmak istemeyen başka bir bisikletçi yüzünden gittim göbeklere bakım yapmayı öğrendim, gres yağı aldım. neyse öbür bisikletçiyi geçelim. orta göbekten gelen ses kesilmedi. pedallarımdan şüphelendiğim için gittim 35tl ye wellgo pedal aldım. ses kesilmeyince gittim 3 kez ses kesilmiyor dedim. işte zamanla oturcak kesilicek bilmem ne. ortagöbeği torklamamakta inat etti her gittiğimde krank kollarının civatalarını sıktı. kullandıkça geçer diyip durdu. orta göbeği açmak için anahtarlara 15+20+24 tl para bayıldım. yağlamak için grese 18tl para bayıldım. toplamda ortagöbekten gelen ses sorunu çözmek, göbeği açmak ve kendim montelemek için harcadığım para 112tl. ve göbeği açtığımda karşıma çıkan manzara ;

IMAG2440.jpg

IMAG2442.jpg


hadi göbek marka bakımından tutmadı ama hadi sağlam gerçekten fakat niye bu göbeği takarken gres yağı kullanmadın kadroda orta yatağı temizlemedin monte ederken niye adam gibi torklamadın sıkmadın bu göbeği be allahsız ?
kendisine hakkımı helal ediyorum ki öbür dünya da karşıma çıkmasın. ismini verip rezil etmekte istemiyorum, çanakkale çapında çoğu insanın dilinde rezilin teki zaten ben güvenmekte hata ettim. ismini beni tanıyanlar iyi bilir. ismini isteyen arkadaşlara da vericem ki gidip kazıklanmasınlar.

bu tip şeylerden tek kurtuluşunuz arkadaşlar ya çok güvenilir firmalara sırtınızı dayamak ya da kendi işinizi kendiniz görmeniz. ben artık ikincisini tercih ediyorum.
 
Scudo

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
İsmini ver kardeşim. Ona göre bilelim aynı hataya düşmeyelim.

@Sinan A.

Ben de birilerini ifşa edeceğim yakında Çanakkale de. Hatta birden fazla kişiyi. Niye? Kin mi güdüyorum öfke mi doluyum. Yo hiç bile. Hatta o insanlar kişilik olarak benden daha iyi olabilirler. Ancak işi bilmek ticaret erbabı olmak ayrı. Peki neden? Başkaları aynı şeyi yaşamasın aynı sıkıntıya düşmesin diye. Yani bencillik yapmayayım başkalarını uyarayım onları da düşünmüş olayım diye.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@ebayusuff
pm attım.
açık açık rezil etmek dalaşmak muhattap olmak istemiyorum. bu yüzden ismini dillendirmek istemiyorum. özelden bilmek isteyene söylerim.
 

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
@Sinan A.

Tamam.ben ifşa ediyorum. Varol bisiklet murat varol.

Yazını okudum. Teknik yönden bisikletten anlamam. Anlaşılan o ki bu kişi ya işi bilmiyor ya da sahtekar. Ya da her ikisi.
Millet bilsin ona göre hareket etsin.

Zaten Çanakkale büyük bir köy. Esnaf kaba ukala geri kafalı. Adamlar seni kavga edecekmiş gibi karşılıyor. Alacaksan al almayacaksan çek git karnımız tok havasındalar. Neden? Fazla rekabet ortamı yok. Bir de görgüsüzler, açılmamışlar dünyaya. Medeniyet nedir bilmiyorlar. Her neyse. İyileri tenzih ederim.
 
Kayıt
4 Eylül 2009
Mesaj
545
Tepki
770
Şehir
İzmir - Denizli
İsim
Çağlar ç
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Memlekette( Türkiye dışına çıkmadım ama yurt dışında da öyle olabilir) o kadar çok bilmeyip de iş yapan insan var ki... Bisikletinden tut, en alakasız işine kadar. Yine eğitim sistemine mi b.k atmak lazım yoksa bu insanların terbiyesizliklerinden mi başlamak lazım bilmiyorum. Şu ana kadar ciddi şekilde uğraştığım tek hobim var o da bisiklet sürmek. Ve kesinlikle haklısınız bazı bisikletçiler(!) yüzünden ben de çok şey öğrendim. Kötü mü oldu ? -Hayır, artık çok daha az ihtiyacım oluyor. Tek sıkıntısı belirttiğiniz gibi her malzemeyi cebinizden tek tek ödemek zorunda olmak...
 

Kerim BEŞER

Forum Demirbaşı
Kayıt
2 Ekim 2011
Mesaj
599
Tepki
414
Şehir
İstanbul
Bisikletçilerle ilgili başıma ufak tefek bi kaç olay gelmişti. Kendi işimi kendim görüyorum artık elimden de gelmiyor değil hani aranılan bilgi kolayca bulunuyor bu devirde yeterki araştırmayı bilin...
 

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2013
Mesaj
647
Tepki
324
Yaş
41
Şehir
Çanakkale
Bisiklet
Specialized
@ebayusuff

Şaşırmadım :) Lisedeyken bisikletimi götürmüştüm. jant akortlarının ve orta göbek bakımının yapılmasını istemiştim. Orta göbeği bilmiyorum ama jant akortları bıraktığım şekliyle aynıydı :)

Geçen sene tekrar gitmiştim. Bisikletimin parçalarını yükseltecektim (3*9 deore v-fren). Fiyat araştırması için gitmiştim. Yanında çalışan biri m530 fren-vites kollarına 400tl demişti. Koşarak uzaklaştım :D
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
kendilerinin vites ayarlayamayıp vites kolu bozuk müsait bi zamanda açıp bakalım dediği arkadaşımın bisikletinin vites telini yağlayınca tıkır tıkır çalıştığı vakasıda vardır...
 

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
bende sundu bisiklete aynakol göbeği için gittim. eski kadromdan göbeği çıkarıp yeni kadroya takacaktık. sundu daki genç bir adam çıraklardan birisini çağırdı şu göbeği hallediver dedi. göbek kare milli square. çırak aynakolu çıkardı, ardından göbeği çıkaracaktı sağ taraftan sökmeye çalıştı birtürlü sökemedi. sonra kalfasını çağırdı. kalfası da bir boruyla kuvvet kolunu uzatıp sökmeye çalıştı. bu seferde anahtar kırıldı. sonra dedi ki istersen yeni göbek takalım senin kadroya 25 tl dedi. bende tamam olur dedim. göbeği taktıktan sonra otobüsle uşak a geldim. youtube dan kare milli aynakol sökme videolarına baktım hepsinde ilk önce sol taraftan söküyorlar sonra sağ taraftan söküyorlar. ayrıca aynakol sanki iyi takılmamış gibi, ön vitesi 3 e atamıyorum birtürlü. kadrodan uzak duruyo ayna dişlileri. adamların acemiliği yüzünden boşu boşuna 50tl para verdim. size tavsiyem sundu bisikletin yanından bile geçmeyin. sundu bisikleti kimseye tavsiye etmem
 

karankabul

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2012
Mesaj
111
Tepki
73
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Cube
ankara menşeili bir bisikletçiden internet alışverişimizde yaşadığımız rezaleti ifşa etsem mi ,burada rezil etsem mi diye kararsızım.
1000 alışverişin 1000 inde de bu özensizlik gösterilmez. burada bir de arka çıkmıştım halbuki kendilerine ,eleştiri konusu açıldığında.açıkladığımda eminim herkes yuh diyecek,bakalım.
 

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
Çanakkale Diganlar, bildiğim kadarıyla Çanakkale'de ghost lapierre gibi avrupa bisiklet bulabileceğiniz yada daha doğru ifadeyle getirtebileceğiniz tek yer. Küçük bir dükkan. Abi kardeş çalışıyorlar. Aynı zamanda servisler.

İşten ne kadar anlarlar bilmiyorum. Kişilikleri nasıl bilmiyorum. Sadece yaşadığımı paylaşacağım kısa tutmaya çalışarak.

Avrupa bir bisiklet almaya karar verdim. Daha önce bir iki defa dükkanlarına uğramıştım daha henüz almaya karar vermemişken. Üstteki mesajımda belirttiğim gibi Çanakkale esnafı genelde "Alacaksan al almayacaksan dükkanın önünü kapatma" selamıyla karşılıyor seni. Bunu onlarda da gördüm. Yine de alternatif başka bir dükkan (mağaza değil ) olmadığından içeri girdim. Yine aynı hava. Neyse almaya niyetli olduğuma ikna olunca biraz daha yakından ilgilendi. Tanıştık, ayak üstü muhabbet ettik, nerede çalıştığımdan sözsöz ettim. Ne amaçla kullanacağımdan. Sizden falan hocaya da verdik dedi. Neyse alacağıma baya ikna oldu. lapierre urban shaper 600 önerdi. Bu markayı bilmiyorum netten bakayım iyiyse alırım dedim. Tamam sen bir bak dedi katalog verdi. Bisikleti çok beğenmiştim görünüş olarak. Eve geldim burada sordum soruşturdum. İyi bir marka olduğunu görünce ertesi gün almak üzere tekrar gittim. Başka birine satmışlar. Son işlemleri yapıyorlar. Sağlık olsun dedim. Bana haber etmesini gerektirecek kadar muhabbet etmiştik aslında dün, tanışmıştık. Bir tane o varmış elinde. Getiririz dedi. Yarın ya da ertesi gün. Sağlık olsun dedim tamam dedim. Neyse 5 6 gün bu gün yarın bekledim. İşlerim de var. Alıp işi bitirmek istiyorum.

Bir tane de ghost treking almaya karar verdim. Bunlarda yok. İzmire gittim. Sundu bisiklette buldum. Bizzat sahibi hüsnü bey den aldım. Gözüme lapierre urban shaper ilişti. Bundan da almak istediğimden diganlar ın getireceğinden söz ettim. Verelim onu da al dedi. Dedim getirecekler. Gelmez dedi. Mümkün değil. Teknik olarak açıkladı niye getiremeyeceklerini. Ayıp olmaz mı dedim. Olmaz dedi. Onu da aldık. Diganlar ı aradı. Servis ya aynı zamanda. İki bisiklet gönderiyorum monte ediver dedi. Tamam dedi diganlar. Tabi parasıyla. Tanesi 30 lira. Accell veriyor. Neyse bisikletler geldi doğrudan diganlara. Beni görünce diganlar yapmayız biz dedi. Durumu açıkladım olmaz dedi nerede yaptırırsan yaptır. Kaldık ortada. 4000 liralık bisikletler. Sıradan bir bisikletçiye götürmem. Kendim anlamam. Hüsnü bey i aradım. Star bisiklet Rıdvan abi ona götür o da servis dedi. Götürdüm taksi tutarak.

Star bisiklet zerre anlamıyor. Lapierre i ilk duyuyor. Arada bir soruyor bana Naper (Lapierre diyemiyor) miydi bu neydi diye. Güzel bisiklet miş diyor sağını solunu inceliyor. Ey Accell, adamı sözde servisin yapmışın. Eğitim falan vermeyi geçtim, bisikletin adı nedir diye adama söylesen, bir de bisikleti önceden göstersen de merakını gidersen iyi olmazmıydı.

Her neyse. Rıdvan abi kişiliği iyi biri, efendi. Öyle gördüm. Ama işten anlamıyor zerre. İki bisikletin de affedersiniz içine etti. Düşünün gidonları dengeli, ortalı takmadı. Bana soruyor takarken. Firenler ayarsız. Vitesler düzgün geçmiyor. Diğerinde disk fren tam tutmuyor. Bir defa binmedi ikisine de, ben denedim. Öyle ki tekerin mandalı bile gevşekti. Hiç anlamam, deneme sürüşünde fark ettim de sıktım allahtan. çamurluğı düz takamadı. Bilmiyorum neden olmuyor dedi. Disk frenler bu kadar tutar fazla tutmaz dedi. Daha pek çok şey. Uzatmayayım. Ama 60 lirasını da aldı 30 dk.da

Bisikletten soğudum. Ben alırken Diganlara güvenmiştim servis olarak. Çünkü bir şahin parası verip aldığım bisikletlerin bakımı önemliydi. Ancak satarken o beni arayıp sormadığı halde (istese ulaşabildi ) satalım mı alacak mısın diye, ben o kadar gün bekledikten sonra alınca başka yerden, birden adam u dönüşü yaptı, düşman kesildi.

Her neyse ayrıca Sundu bisiklet Hüsnü bey e bisikletin bir yerinde bir kusurdan söz ettim. Resmini gönder dedi. Gönderdim. Bir daha hiç dönmedi. Ya önemli değil basit bir şey bu. Şöyle olmuştur böyle olmuştur dert etmeyin gibi hiç bir şey demedi. Sadece bende küçük bir alacağı kaldı. Whatsapp tan onu istemek için yazdı. Tekrar ima ettim, sattıktan sonra hiç tanışmamışız gibi yapıyonuz dedim. Yine tık yok.

Servis sorununu Accell'den Muhlis beye bildirdim. Servis müdürü. Çok kızdı göründü. Ben onların servisligini iptal ederdim ancak bizim bisikletleri satıyorlar olmaz dedi. Neyse ben ilgileneceğim dedi. Bir daha ses yok. Bu defa yazdım ne yapayım dedim. Buraya servislerinizin yolu düşmez mi dedim. Diganlar la görüştük yapacaklar dedi.

Ben onlara nasıl giderim tekrar bu yaşattıkları sıkıntıdan sonra. Yapacakları işten hayır gelir mi.

Aynı şeyi bir professore de yapmışlar. Netten bisiklet almış onlara götürmüş. Git nereden aldıysan onlar yapsın demişler.

Her neyse uzattım. Lapierre den soğudum bu nedenle ve sırf bu sebeple bu gün 400 450 lira zararına hiç kullanmadan sattım. Evde salonda duran bisikleti. O kadar hevesle beğenerek almıştım ki.

Şimdi Ghostun akordları falan bozuk. Vitesler ayarsız. Bir usta aradım. Hasan Uslu babası Mehmet Uslu yu tavsiye etti. Bisiklet motor satıyorlar. Çok iyidir işinde babam dedi. Ayak üstü durumu izah ettim. Muhabbet ettik. Babam farklıdır dedi. Bugün onlara götüreceğim.

Demem o ki dikkatli olun. Bu isimler aklınızın bi köşesinde bulunsun. Uzattım wesselam.
 
Kayıt
21 Temmuz 2014
Mesaj
66
Tepki
169
Yaş
42
Şehir
istanbul - sakarya
İsim
Mustafa Z. YILDIZ
Bisiklet
Specialized
@Sinan A. Bu iş biraz pahalıya patlasa da size oldukça önemli bilgiler öğretmiş :)
 

emrehan.

Aktif Üye
Kayıt
12 Aralık 2012
Mesaj
141
Tepki
129
Şehir
Çayeli, Rize
İsim
Emrehan
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Geçen gün arkadaşın bisikletindeki vites arızasını gidermek için benim yaşadığım yerde bulunan bisikletçiye gittik. Adam ön arttırıcıdaki H-L vidalarını matkapla yukarı aşağı çevirmeye kalktı. Dedik "Dur kendi işimizi kendimiz hallederiz.".
 

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
@emrehan.

Kardeş sen hala konunun özünü anlamamışın
Yaşadığın yer neresi, kim bu densiz açık et ki bilinsin. Bencil olmayın.

Kendinize zarar gelmesini nasıl istemiyorsanız başkalarını da düşünün.
 

emrehan.

Aktif Üye
Kayıt
12 Aralık 2012
Mesaj
141
Tepki
129
Şehir
Çayeli, Rize
İsim
Emrehan
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@ebayusuff Ben Çanakkale'de yaşamıyorum. Ordu'nun Korgan ilçesindeyim. Market bisikletleri satan bir esnaf. Burada tek bisikletçi o. Zaten en sonunda "Ben bunu yapamam" dedi bitirdi. Mesele de şu ki: Yaparım edasıyla aldı bisikleti evirdi çevirdi, matkapladı kaldı öyle.
 
  • Beğen
Tepkiler: ebayusuff

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
2.206
Tepki
11.749
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
Mevcut bisikletim olan Salcano CYC02'yi salt duygusal nedenlerden dolayı Focus Mares AX3.0'a yeğleyip Konya YK bisikletten aldım.

Gayet hızlı bir şekilde kargoya verilen bisikleti gidip kargo şubesinde kendim teslim aldım. Aslında kurulumunu kendim yapmaya niyetliydim, ancak işin içinde Salcano olunca muhtemel fabrikasyon hataları ve garanti mevzusu yüzünden servise götürmeye karar verdim.

Arabaya atıp yaşadığım yere en yakın Salcano servisi olan Pendik Merkez Bisiklet'e götürdüm. Park yeri sorunu olduğu için arabayı 500m uzağa parketmek zorunda kaldım.

Çamurlu yollarda elimde kocaman kutuyla gidip kapının önünde durdum. Sahibi Cevdet Bey (di galiba) garip garip bakıp ne bu? diye sordu. Aklıma gelen şeyi kendime saklayıp kurulum için getirdiğimi söyledim. Tepkisi, iyi şuraya bırak yarın alırsın oldu. Dedim elinde iş yok, içerde müşteri yok kur işte.

Benden almamışsın ne uğraşayım, git nereye istiyorsan oraya kurdur cevabını verdi. Bildiğim bütün küfürleri ederek tekrar o çamurlu yollardan kocaman kutuyla geçip arabaya yükledim. Götürüp Kartal bayisi Şirin Bisiklet'te kurulumunu yaptırdım.

Pendik civarındaysanız Merkez Bisiklet'ten uzak durun. Şirin Bisiklet iyi niyetli ama parçalarda pahalı. İnternet var, forum var, youtube var gidin kendi işinizi kendiniz görün.
 

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
@Sadettin Z.

İyi güzel de şu kendi işini kendin gör lafı baymaya başladı. Bu herkes için tavsiye edilesi bi şey değil. Tamam eli boştur, ayıracak vakti vardır, zevk alıyordur, eli yatkındır anlarım.

Ya kardeşim benim işim var meşgalem var çoluğum çocuğum var. Yaş olmuş 40. Bisikketçiliğe mi soyunalım. Tamir bakıma ilgi duymuyor da olabilirim. Ama en iyi bisikleti alıp zevkle süren biri olabilirim.

Kaldı ki nereye kadar kendi işini kendin yapacaksın. Araba aldık haydi oto tamirciliğe soyun, bilgisayar aldık hadi bilgisayarcılığa soyun, ev aldık hadi boya badanacı ol. Çözüm değil. Mesele bütün işleri kendin yapman değil, herkesin kendi işini adam gibi yapması.

Türkiye liyakatsız, işinin ehli olmayan, bi şekilde dükkan açıp orada bulunan, paranı alana kadar seni tanıyan, çoğu sahtekar, yalancı, beceriksiz, bilgi ve donanımsız en önemlisi denetimsiz insan müsveddeleri ile dolu. İyileri tenzih ederim.
 
Kayıt
22 Haziran 2009
Mesaj
11
Tepki
12
Şehir
Çanakkale
@ebayusuff sevgili hocam burada keşke daha doğru olan şeyleri yazsaydınız. neyse önemli değil sizinle bir tartışmaya girmeye niyetim yok. iyi günler diliyorum.