Çanakkale Bisiklet Turu 2018

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Kayıt
13 Eylül 2016
Mesaj
1.433
Tepki
1.117
Yaş
34
Şehir
Akçaabat
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
@Birhan K. onu görmedim ben o zaman benim gördüğüm yer 2.gün abideye giden yolda 3-5km kala bayır aşağı inip tarladan giden full amortisörü olan bisikletli off road aracının yanından çıkmıştı o da
 
Scudo

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
1.139
Tepki
1.999
@JusTiMe Benim bahsettiğim kişi Abide dönüşü son 10-15 km civarında sert bir virajdan toprak zemine uçmuştu. Biz oradan geçerken 4-5 sağlık görevlisi bez sedyeyle yukarı çıkarmaya çalışıyordu. Geçmiş olsun ne diyelim.
 

Hurol Yoney

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2015
Mesaj
280
Tepki
307
Şehir
Çanakkale
İsim
Hürol
Bisiklet
Diğer
Sanırım o kaza için ambulans sol şeritten gidiş istikametinin tam tersi yönden hızlı bir şekilde ilerliyordu.
 

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Kayıt
13 Eylül 2016
Mesaj
1.433
Tepki
1.117
Yaş
34
Şehir
Akçaabat
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
1 ara ambulans sesi duymuştum siz onu diyorsunuz demek tabi ambulans bize yaklaşmadan geçip gitmişti...
 

alfa780

Üye
Kayıt
9 Aralık 2017
Mesaj
31
Tepki
75
Şehir
adana
İsim
adım
Bisiklet
b'Twin
Eşimle beraber gelme planımız vardı.
3 ay önceden yer ayırttık.
1 ay önceden bisikletimizin tüm bakımlarını yaptık.
yola çıkmaya 2 hafta kala 4 yıl boyu beklediğimiz bir misafirin geleceği haberini aldık:harika::harika::harika::harika:
İnşallah seneye Çanakkale bisiklet turuna bebeğimizle birlikte katılacağız:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
 

aserifoglu

Üye
Kayıt
24 Mayıs 2016
Mesaj
58
Tepki
94
Yaş
35
Şehir
Büyükyoncalı/Saray/Tekirdağ
İsim
Akif ŞERİFOĞLU
Bisiklet
Salcano
@alfa780

Hehe süper :)

Hayırlı evlat olur inşallah, planlarınız hep böyle tatlı süprizlerle bozulur umarım :)
 

Motorola

Daimi Üye
Kayıt
22 Ekim 2017
Mesaj
276
Tepki
271
Şehir
Ist
İsim
Abdullah
Bisiklet
Cube


Hocam cube le gitmemissiniz?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR

Kadir KARADEMİR

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Ağustos 2009
Mesaj
477
Tepki
952
Yaş
41
Şehir
Balıkesir Dursunbey-Akçay
İsim
Kadir KARADEMİR
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@MotorolaAbi kıyamıyorum cubeye [emoji3] yağışta vs binmek istemedin. Zaten whistle'de çok suya çamura maruz kaldı. Dönüşte hemen bakıma aldım. Orta göbeği söküp yeniden gresledim.


MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Motorola

Pabioo

Üye
Kayıt
9 Mart 2017
Mesaj
89
Tepki
170
Yaş
27
Şehir
Çanakkale
Bisiklet
Carraro
Biraz geç oldu fakat ancak sırası geldi. Geçen sene de katıldım bu sene de. Nitekim burada yaşıyorum zaten. Organizasyondan beklediğim çok bir şey yoktu. Benim açımdan önemli olan yaptığım sürüşten keyif almaktı. Nitekim bu keyfide baltalayan gruplara buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle bir grupla sözlü atışmam oldu. PedalOn olması lazım grup isminin. Etap boyunca da başka kişi ve gruplarla bu sözlü münakaşalarım sürdü. Oraya profesyonel bisiklet kullanmayan, benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere bir sürü insan katıldı. Çocuklar, çocuklu kadınlar ve sıradan insanlar vardı. Binlerce insanın içinde sadece kendileri varmış gibi süren ve diğer insanların sürüşlerini tehlikeye atan bu insanları kınıyorum. Soldayım diyen bu gruplara özellikle yol vermedim. Umuyorum ki seneye gelmezler.
 

nonsteril

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Mayıs 2014
Mesaj
503
Tepki
786
Şehir
izmir
Bisiklet
Tern
@Aerocycle
Katılıyorum size. O grup icin konusamam ama genelde vardi boyle yapanlar. Ilk gün ac müziğini falan da ikinci gün ne o öyle yüksek sesle marşlar şarkılar dinlemek. Bence de bu konuda daha hassas davranilmaliydi.
 
  • Beğen
Tepkiler: alfa780

Eroseros

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Aralık 2015
Mesaj
613
Tepki
1.300
Yaş
51
Şehir
İzmir
İsim
Eray Yumuşaker
Bisiklet
Sedona
Tura katılamadım ama yazılanları okudum.
Kumanyanın zayıflığından ve yemek yetersizliğinden söz edilmiş.
Çanakkale'de vatan için mermilere göğüs geren kuzular ne bisiklet sürme keyfi yaşadılar ne de yiyecek sandviç ya da makarnaları vardı.
Bir öğün ekmek ve şekersiz hoşaf.
Belki turda aç kalınca bunu hatırlayanlar olmuştur.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Çanakkale'ye 18 mart ve 25 nisan haftaları haricinde gidip HUZUR ve EDEP çerçevesi içinde gezmek tavsiye olunur. Müzik, gürültü ve hız yapma histerileri ilginç olmuş.

Mümkün ise ailecek gidilip burada yaşananlar çocuklara aktarılır.

İmkanlar el vermediği için gidemiyorum. En son 6 yıl önce gittiğimizde oğlum 6 yaşındaydı. İki yıldır söyleniyor, Çanakkale'ye ne zaman gideceğiz, diye.
 

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
1.139
Tepki
1.999
"Soldayım"cılar arasında benim en uyuz olduğum kesim, düz yolda ya da inişlerde "soldayım" diye böğürerek ve sürüş güvenliğimi tehlikeye atarak beni geçen, fakat 100-200 metre sonraki rampada eşek gibi tıkanarak bisikleti eline alan tipler. Bunların amacı nedir, neyin yarışı içerisindeler anlamıyorum.
 

ulsbyrm

Aktif Üye
Kayıt
1 Şubat 2018
Mesaj
123
Tepki
142
Yaş
46
Şehir
izmir
İsim
ulaş bayram
Bisiklet
Cube
@Eroseros

sevigili kardeşim
evet turda aç kaldık doğru ve bunun için de şikayette bulunduk.ancak bu bizim bahsettiğin duyarlılığa sahip olmadığımız anlamına gelmez.biz sadece bilgilendirme yapılmasını isterdik.bize turdan önce deselerdi ki bu turda size sadece hoşaf ve ekmek vereceğiz.amenna.yine gelir ve yine sürerdik.ancak her molada su verildi neredeyse ve bu da bisikletçi sağlığını pek olumlu etkilemedi.umarım derdimi anlatabilmişimdir.sen de tura katılsaydın belki bu kadar rencide edici bir yorum yazmazdın değerli arkadaşım.
 

hayriünal

Daimi Üye
Kayıt
20 Mart 2017
Mesaj
278
Tepki
447
Şehir
istanbul
İsim
hayri ünal
Bisiklet
Lapierre
bir de bunlarin "sağdayımcı" tayfasıvar.
cumartesi gunu truva etabında yagmurun en yogun oldugu bolumde genc bir mtb ci arkadas sagdayım diye bagırıp yolun bittigi bozuk camurlu alana dalıp arkadasıyla carpısıp 15-20 mt onumde dustu.durduk bir sey var mı diye..kalktilar aynı sekil ve arkadas 100-200 mt sonra "sagda" iken bir daha dustu..
bu etkinligin bir saygi turu oldugunu, hala anlayamadi malesef bizim gruplar ve bisiklet grulari..
pazar gunu sehitlik etabında arkadaslardan kacmak icin tek basima ters taraftan kabatepe-alcitepe duzergahını tercih ettim boylece sagda solda kimse olmadan bir basima bazen dualar ederek bazen icimdem marslar soyleyerek bolca ruzgar yiyerek alternatif bir tur yaptim.donus yolunda suyum bittigi icin karsidan gelen uc bisikletciyi gordugumdeki mutlulugumu anlatamam.canakkale li uc yol bisikletcisi kendi turunu yapiyordu onlar da.burayi okuyorsaniz tekrar saolun abiler..

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

excelus

Üye
Kayıt
11 Mart 2018
Mesaj
9
Tepki
18
Yaş
42
Şehir
istanbul
İsim
mehmet
Bisiklet
Sedona
Bizimde anilarla dolu bir turu daha bitirdik. Blogumuzda yaptigimiz etkinliklerin hikayesini bulabilirsiniz.
(link)

@Birhan K.

Aslinda soldayim ortadayim vaya sagdayim diye uyaran arkadaslarin cogunun bir yaris icinde olmadigini tahmin ediyorum. Cunku bazi suruculer arkalarina dikkat etmeden fevri hareketler yapabiliyor. Bana göre pozisyonunu belli etmen gerekiyor. Cok kalabalik kimse kazaya karismak istemiyor. Hatta bircokkez gececegini bildirmeyenlere diger suruculerin tepki gosterdigini bile gordum. Gercekten cogu sagduyulu. Yolun kenarinda donlenirken bile bircok kisi bir ihtiyacim olup olmadigini sordular.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Kayıt
4 Temmuz 2017
Mesaj
494
Tepki
1.663
Yaş
33
Şehir
Çanakkale
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
Öncelikle Tura geçen yıl olduğu gibi bu yılda katıldım; İlk olarak bu yıl 1. Gün sağanak yağmur, 2 gün buz gibi esen sert rüzgarlar vardı. Geçen yıl hava sıcak ve güzeldi.

Geçen yıl yarı pişmiş makarna, tatlı, soda, çay, redbull, 2. Gün tur sonunda tavuklu pilav gibi yiyecek ve icecekler varken bu yıl soğuk sandviç, soda, cay, redbull, elma, hoşbeş, ve çikolatalı gofret vardı. 2. Gün tur sonunda makarna vardı. Geçen yılki katılım sayısını bilmiyorum ama bu yıl 5000 diyorlardı. Bu kadar insana yemek hizmeti sağlamak gerçekten büyük bir iş arkadaşlar. Büyük sponsorlar var elbet ama bu kadar insana yiyecek ve içecek sponsoru olacak bir firma Türkiye de yok daha bu bir gerçek. O yüzden soğuk havada ıslak ıslak bizi bekletmeden kumpanyanızı dağıtan herkese teşekkürler. Yeterli olup olmadığı konusu tartışılır. Bana yetti açıkçası, hedefi büyük tutmamakla alakalı bir durum.

Turda büyük sorunlardan birisi kendini bilmez bisiklet sürücüleri ve grup sürüsü yapmaya çalışan bisiklet sürücüleri. Bu tur her bisiklet çeşidine hitap ediyor, bu bisikletlerin bazıları yavaş bazıları hızlı gidiyor bu gayet normal. Ama bu bisikleti kullanan arkadaşlar sanki bir maratona katılmış gibi jet hızıyla diğer bisikletliler arasında zigzag çizenler mi dersin, sağdan sollayanlar mı, sürekli soldayım soldayım diye böğürenler mi. Bir bisiklet turuna yakışmayacak görüntüler vardı. Grup sürüsü yapanlar da en az bu kişiler gibi tehlike yaratıyordu. Grubun dinamiği arkadaki kişiye göre belirleniyor, arkadaki kişi bayırda yada rampada kalıyor hop grup birden duruyor. Ya da grup dağılmaya başlıyor, geri dönmeler derken sürüş tehlikeye giriyor.

Sonuç olarak Ülkemiz de bu tarz büyük çoğunluğun katıldığı organizasyonlarda böyle durumlar hep olacak arkadaşlar. Siz dikkatli sürmeye ve sadece turun keyfini çıkartmaya yoğunlaşın yeter.

Saygılarımla.
 

Buğra C

Buğra Hoca
Kayıt
15 Mart 2017
Mesaj
189
Tepki
705
Şehir
İstanbul
İsim
Buğra Canata
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Soldayım deyip geçmek isteyene niye kızılıyor anlamıyorum. Dediğiniz gibi herkesin bir temposu var ve ona göre ayarlıyor kendini. Ben dik bir yokuşta durduğum zaman bütün enerjim sıfırlanıyor.

Medeni bir toplumda, yürüyen merdivende, kaldırımda, taşıt yolunda; sağ taraf boşsa sağa geçip beklersiniz. "Ya geçip ne yapacaksın", hızlı gideceğim kardeşim, bunu sana açıklamak durumunda değilim.

Bu sene sağlık sorunlarım sebebiyle katılamadım, geçen sene katılmıştım. İki tane yaşlı dayı, ilk gün etabında %10 ortalama eğim olan bir yokuşta bisikletten inmişler, yürüyorlar, yolun yarısını kaplamışlar, kol kola atmışlar, ben sağa geçseniz deyince "geçemeyiz" diyorlar. Herkes bunların solundan geçmek durumunda kalıyor. Birisi bunların solundan geçerken çıkamadı, pat diye durdu. Arkada bin tane adam pedal açmak zorunda kaldı, birbirimizin üzerine düşüyorduk.

Çanakkale Bisiklet Turu'nun iyi yönü de öncü, artçı falan olaylarının olmaması. Bu çoluk çocuk, yeni bisiklete başlayan tayfasını geçip, yarış yapayım tayfasının da arkasında mis gibi bisiklete bindim.

Asıl kızılması gereken sağı boşken "kasten" sağa geçmeyip solu kapatan trafik bilmezler ve "soldayım" deyip yol istemeden "sağlayan" bisiklet terörü yaratanlardır.