Scudo Sports

Çanakkale Bisiklet Turu 2018

Scudo
24-25 MArt hava parçalı bulutlu. Pek yağmur olasılığı yok. Ancak Kuvvetli rüzgar gösteriyor :krsn:

@Doğancan Çetin

Organisazyona KALE dahil oldu sanırım.

@Velespitli Seyyah

Kuşlar bile KALE den habersiz Çanakkale hava sahasına giriş yapamıyorlar.

Hava durumlarına güven olmaz hele ki 10 günden fazla olanı tamamıyla yalan oluyor sonuçta @mtb_rider

@JusTiMe

25 günlük Çanakkale hava tahmini yazıyordu bir göz attım. Rüzgar olmasın yeter bana. Rüzgar diğer tüm hava koşullarından daha bela bir durum.

10-15 gün arasındayken normal hava durumu gözlemlenebilir 22günde nereden çıktı

@Buğra C Allah şifa versin en kısa surede iyileşirsin inşallah. Geçmiş olsun.

@cool mehmet daha önce böyle bir tura katılmadım ancak yaptım liste şöyle otel konaklamalı.
Çanakkale turu
Bisiklet ekipman ve malzemeleri.
Türk bayrağı.
Bisiklet bakımı tam ve eksiksiz olmalı.
Kask eldiven aydinlatma iki adet iç lastik
Pompa ince sibop için gerekli aparat
Yama seti soğuk olur ise iyi olur
Alyan seti tekerlek sokmek için gereken ekstra anahtar.
Giyim günlük tur giyimi hava durumu ve kişi ye göre degisir. Yedekli.
Konaklama
Eşofman takımı
Iç giyim takımı
Havlu şampuan dış fırça macun.
Terlik.

Atlas dergisi Mart sayısında Troia antik kentiyle ilgili çok güzel bir ek hediye ediyor: (link)

Geçen sene Troia'yı tam bir cahil gibi gezmiştim. Tarihçesi, içerdiği yapılar, eserler vd. hakkında hiçbir fikrim yoktu. Oradaki rehber amca da olmasa herhalde etrafa boş boş bakıp geri dönecektik, neyse ki çok iyi bir rehbere denk gelmiştik de bilgilendirmişti bizi.

Bu yıl daha hazırlıklı gidiyorum. Atlas'ın verdiği bu mini rehber de çok iyi denk geldi. Gitmeden evvel bunu da okuyacağım. Ufak ama dolu dolu bir rehber gibi duruyor. Tura katılacaklar tavsiye ederim.

@Buğra C Bende 6 yıl önce atlattım çok şükür. Özelden merak ettiğin olursa yardımcı olmaya çalışırım. Acil şifalar dilerim.

@Buğra C Çok geçmiş olsun Allah şifa versin İnşallah kısa sürede atlatırsın ...

22Mart günü Bandırma dan yollara düşen olursa haber versin. Biga’ ya yol alacağız feribottan inip

@Koray Gürel Ben oradan Jeep Renegade ile geçeceğim :D Arabanın arkasında bisiklet tabi :D Gördün mü benim olduğumdan kesin olacağın plaka (61) :D

@Koray Gürel Annem abim eşi çocuğu diyorum :D bana kalsa sizle bandırmadan süre süre gelirdim :D

Arkadaşlar tura eşofman ile mi geleyim? Aksesuar olarak gözlük kaşkol ve kask muhtemelen yeterli olacaktır herhalde bizim buradaki soğuk havası varsa pekte endişelenmem gerekmez.
Bu arada şu araç gereçlerden eksiklerim varsa söylerseniz sevinirim.
60ltlik çantaya:
1- Şambrel 2 adet
2- Yama seti
3- Pompa
4- 3-4-5 numaralı alyansı
5- Düz ve yıldız tornavida
6- Balata 7 çift b01s modelinde (satılır) 10tl
7- Vites ve fren teli tabi bunları ihtiyacı olana veririm
Balatalar normal b01s gibi pekte farkları yok. Muhtemelen 6 ayda falan biterler gibime geliyor. İdare etsin yeter zaten bolca olacağından dert olmaz ya bana zaten başka gence de verdim o da sürmeye başlasın bisiklete geri bildirimlerine bakarım artık. Arkadaşlar siyah çanta, siyah eşofman, siyah bisiklet, kara baş emre tipinde gelsem nasıl olur acaba? :D

Merhaba,
2 etap olarak düzenlenecek turun toplam KM si ne kadar? Çok zorlu bir parkur mu?

@excelus düz hesap söylersek 120km galiba 2 günlük turun tek olarak düşünürsek 60km de geç :D

Bu etkinlik için bayağı heyecanlıyım. İnşallah herkes için güzel bir tur olur.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@JusTiMe Bilgi için teşekkürler, ben haritadan ölçüyorum toplamı 65-70 km gibi birşey çıkıyor. Sitede verilen haritaya göre bakıyorum. Resmi ekledim. Ben mi mesafeyi yanlış hesaplıyorum acaba..

Dosyalar

• Canakkale.jpg
    Canakkale.jpg
    149,6 KB · Okunma: 32
  • Beğen
Tepkiler: Seyha07
Geri