Çanakkale Bisiklet Turu 2018

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
1.139
Tepki
1.999
Merhaba,

24-25 Mart 2018'de gerçekleşecek olan Çanakkale Bisiklet Turu için kayıtlar açılmış.

(link)

Geçen sene katılmıştım. Mahşer gibi kalabalık olmasına rağmen her şeyiyle kusursuz geçen bir organizasyondu. İnanılmaz keyifli geçmişti benim için. Zaten anne tarafımdan Geliboluluyum, oraları çok severim :) Bu sene bir aksilik olmazsa yine orada olacağım. Bence kaçırılmaması gereken bir etkinlik.
 
Scudo

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Kayıt
4 Temmuz 2017
Mesaj
494
Tepki
1.663
Yaş
33
Şehir
Çanakkale
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
Ücretli seçeneğe 20 tl zam yapmışlar bu yıl. Bir de kayıt seçeneğinde çadır seçeneği yok bende kayıt olurken ekstra çadırımda kalmak isiyorum diye belirttim. Bakalım sonuç ne olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kazım kuru55

Buğra C

Buğra Hoca
Kayıt
15 Mart 2017
Mesaj
189
Tepki
705
Şehir
İstanbul
İsim
Buğra Canata
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Çadırda kalma seçeneği olacaktır, ÇABİP kamplı tur diye duyurdu hesaplardan. Zaten konaklama düğmesinden çadır secebiliyorsunuz.
 

sahbaz061

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesaj
174
Tepki
127
Yaş
33
Şehir
Samsun
İsim
Mehmet Ali Şahbazoğlu
Bisiklet
b'Twin
Bu konaklama olayını biraz açıklayabilir misiniz? Kendi çadırımızı kendimiz mi getireceğiz yoksa organizasyonu düzenleyenler mi çadır kuracaklar? Teşekkürler.
 

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
1.139
Tepki
1.999
@sahbaz061 Geçen sene çadır konaklaması vardı, ÇOMÜ yerleşkesinde bize bir çadır alanı ayrılmıştı orada konakladık. Herkes kendi çadırını kendi getiriyor tabii ki. İsteyenler otelde de konaklayabiliyorlar, galiba organizasyon bu konuda da yardımcı oluyordu ama tam hatırlamıyorum.
 

sahbaz061

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesaj
174
Tepki
127
Yaş
33
Şehir
Samsun
İsim
Mehmet Ali Şahbazoğlu
Bisiklet
b'Twin
@Birhan K. Teşekkür ederim yol bisikletim ile gelmek istiyorum dolayısıyla çadır ve benzeri ağır eşya getiremeyeceğim bu sebeple biraz merak ettim sağolun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Birhan K.

Buğra C

Buğra Hoca
Kayıt
15 Mart 2017
Mesaj
189
Tepki
705
Şehir
İstanbul
İsim
Buğra Canata
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Diğer konuda @Koray Gürel arkadaş geçen seneki sıkıntıları sormuş. Öncelikle ondan başlayayım:

- Biz (link)'ndeki kamp alanında kaldık. Çanakkale merkeze yaklaşık 10-15 km uzaklığında bir bölge. Aslen üniversitenin sosyal tesisi, oradaki bir açıklığa bir çadır attık. Benim ışığım vs. kötüydü, geceleri problem oldu biraz git-gel. Kamp alanına, orada çadırla konaklama yapılacağı ile ilgili önceden bilgilendirme yapılmamış, o gün haberleri olmuş. O yüzden herhangi bir hazırlık yapamamışlar. Elektrik imkanı yoktu. Duş imkanı yoktu. Tuvalet imkanı kısıtlıydı. Restoran, kantin vs. açık değildi biz açtırdık. Ama çok sıkıntı yaratan şeyler olmadı, bu sene de aynı şekilde olsa aynı şekilde kalırım.

- Turda ister istemez, sürüşü sizi rahatsız eden kişiler oluyor. Benim tecrübem az diyen kişinin dikkatli gitmesi lazım. Yollar araç trafiğine kapatılıyor ve 30 km'lik bir parkurda 2000-2500 kişi oluyor, inanılmaz ve bu tarz turlarda zor ulaşılan bir rakam. Mesela beni de, ilk gün etabında çok dik bir yokuşta bisikleti eline alıp yolun ortasından yürüyenler zorladı. İster istemez arkadan bağıra çağıra "sağa geçelim" diye geliyorsun. Burda mıdır bilmem, yaşlı 2 amcamız "çekilemeyiz" diye yolun ortasından yürümeye devam ettiler. Sen yokuşta birden durduğun zaman, birden sen ve arkandaki bir sürü kişi aniden bisikletten inmek, pedal açmak vs. durumunda kalıyor. Ama oluyor yani, bu tarz turlarda bu tarz şeyler normal.

- Öğle yemeği vs. biraz kalabalık oldu ama çözülür. Yani bunları yazıyorum ama harbiden ufak tefek 1-2 sorun oldukları için yazıyorum. Muhtemelen o kadar katılım düşünmedikleri için açılan standlar yetersiz geldi. Bu sene daha tedarikli olunacağına inanıyorum.

Geçen sene yeni yeni bisiklete uzun mesafe binmeye başlamıştım. Bu turu görünce katılmaya niyetlendim. İlk kez İstanbul içi 50 km'lik bir tur yaptım kendi başıma. Sevgili Fırat Delan'a danıştım, gider miyim, tamamlayabilir miyim diye. O sağolsun cesaret verdi. Burdan forumdan @Bugraacik ile buluşup beraber otobüsle Çanakkale'ye geçtik. Bisikletimi de yeni almıştım, sırtımda büyük 3 kişilik çadır, 2 tane de biri önümde, biri sırtımda sırt çantasını takıp çıktım yola. Bisikletin kendi selesi yüzünden 2. gün etabında seleye oturamıyordum neredeyse, bindim devam ettim yine, bir şekilde tamamladım. Bisikletle ilgili katıldığım en güzel organizasyonlardan birisi bu şu ana kadar. Bir sıkıntı olmazsa seneye de ordayım.

3 çantayı sırtımda nasıl götürürüm diye düşünürken bir yandan da feribota nasıl yetişirimi hesaplarken, 2. gün etabında eşyaları taksiyle feribota kadar götüren @Atalay ÇELİK'e de tekrar teşekkürler, selamlar :)
 

Doğancan Çetin

Aktif Üye
Kayıt
29 Aralık 2016
Mesaj
147
Tepki
184
Yaş
33
Şehir
Çanakkale
İsim
Doğancan
Bisiklet
Merida
Merhaba arkadaşlar sizlere bu turun planlayıcısı Çanakkale Bisiklet Platformu adına yazıyorum.

Burada ki bir çok şikayetiniz veya önerilerinizi dikkate alıyoruz o yüzden daha çok şikayet, öneri ve tavsiyelerinizi yazabilirseniz planlama kısmında bizlerinde işlerini kolaylaştırmış olursunuz.

Kamp tekrar olacak kampı için ÇABİP olarak farklı planlamalarımız ve düşüncelerimiz mevcut, tur esnasında yaşanan sıkıntılı durumları en aza indirgemek istiyoruz.

Tur ile ilgili bilgi takiplerinizi Çanakkale Bisiklet Turu veya Çanakkale Bisiklet Platformu sosyal medya araçlarından sağlayabilirsiniz.

TUR ETKİNLİK SAYFASI YAYINDA: (link)
 

hayriünal

Daimi Üye
Kayıt
20 Mart 2017
Mesaj
278
Tepki
447
Şehir
istanbul
İsim
hayri ünal
Bisiklet
Lapierre
@BurakLEEilki haric bugune kadarkilerin hepsine katildim.Emegi gecen herkese tesekkurler.Bu sene yine gelecegim,simdiden otel rezervasyonlarina bakmaya basladim.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

F.Yıldırım

Daimi Üye
Kayıt
11 Şubat 2013
Mesaj
261
Tepki
401
Şehir
İstanbul-Kocaeli
Bisiklet
Salcano
Etkinlik rotaları ve gezilen yerler güzeldi. Her türden sürücü vardı. "Tamamlayamama" gibi bir düşünceniz olmasın. Grup o kadar uzun bir şekilde yola yayılıyor ki başı ile sonu arasında kmler oluyor. Dolayısıyla siz de bir şekilde yer alıyorsunuz.

Kalma işine gelirsek; biz üniversiteden arkadaşlar ile gittik. Kendi kamp alanımızı oluşturduk :) Oralardaki bir ilkokul bahçesinin içinde konakladık. Fakat ÇOMÜ'nün içinde çadır konaklaması yapılıyordu.

Katılımcı profili ise her türden insanın bulunduğu yelpazesi geniş bir kitleydi. Bu durum güzellikler getirdiği gibi olumsuz özellikleri de vardı. Yukarıda bahsedilen bilinçsiz insanlar az da olsa önünüze çıkıyordu. Yolun ortasında lastik değiştireninden tutun da kız arkadaşıyla gelip yokuşlu dar yolda bisikleti eline alıp çift sıra yürüyen de vardı. Haliyle bunlar trafik oluşturuyordu. Amacımız eğlenmek olduğu için bazı şeyleri görmezden geldik.

Organizatörler gayet güzel bir iş çıkardı. Ülkemin dört bir tarafındaki bisiklet festivallerine elimden geldiğince katılırım. İllaki aksaklıklar olur. Zaten insanlar kendi kendilerine bu işleri halledebilselerdi organizatörlere ihtiyaç kalmazdı. Önemli olan aksaklık veya olumsuzluk değil, bunu en kısa sürede çözüme kavuşturmak. Burada çalışan insanlar da bu işi anlayan kişilerdi. Kendi adıma konuşmak gerekirse lastik patlaması haricinde bir sıkıntı yaşamadım ki buna da sıkıntı denemez.

Kısacası gidin :harika:
 

Koray Gürel

caylakpedal
Kayıt
28 Ekim 2009
Mesaj
169
Tepki
237
Yaş
42
Şehir
İstanbul-Anadolu
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
Maratona katılan bisikletliler, bisiklet turuna katılan yarış meraklıları, yollardan çıkanlar kaldırımlarda hoplayıp zıplayıp yayaları tehlikeye atanlar yıllardır aynı sıkıntılar. Kurallara uymamak bisikletli için de geçerli, yayasında da motorlu taşıt kullananda da. Düzelir miyiz? maalesef!
 

Buğra C

Buğra Hoca
Kayıt
15 Mart 2017
Mesaj
189
Tepki
705
Şehir
İstanbul
İsim
Buğra Canata
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Konaklama bölümünden kamp olarak kayıt yaptırmıştım. Bugün organizasyon şirketinden 25 TL konaklama ücreti olacak diye aradılar. Yine Dardanos kampüsü olacakmış, görüşüyorlarmış. Kamp alanıyla ilgili geçen seneki sıkıntıları çözerseniz, 25 TL edecek bir hizmet alırsak neden olmasın dedim. Geçen seneki sıkıntılardan haberdar değilmiş, onu sordu. Elektrik-Duş-WC üçlüsünü söyledim. Kampüs görevlileri, geçen sene uygulama otelinin içindeki WC ve duş vs. kullanabildiğimizi söylemiş. Doğru olmadığını, durumu anlattım.
 

Doğancan Çetin

Aktif Üye
Kayıt
29 Aralık 2016
Mesaj
147
Tepki
184
Yaş
33
Şehir
Çanakkale
İsim
Doğancan
Bisiklet
Merida
@Buğra C Şikayetinizi göz önünde bulunduracağız bizlerde büyük ihtimal Çanakkale Bisiklet Platformu olarak kamp alanında kalacağız. Eğlenme adına düşüncelerimiz mevcut. :)
 

Melih Çolak

Cyclist ♥
Kayıt
10 Ağustos 2013
Mesaj
2.541
Tepki
3.073
Şehir
Kocaeli-Kartepe
Bisiklet
Scott
işten izin alabilirsem geleceğim geçen sene gitmiştim manevi değeri çok yüksek çok duygusal bir yer yeniden gelmek çok istiyorum
geçen seneden bazı olumsuz yönleri yazayım
ilk gün avmde kayıt çilesi bu sene olmaz umarım :)
yemek sırası en az 1 saat ve aynı şekilde Wc
yol bisikletli arkadaşlar için ilk turun rotası özellikle karanlık limandı sanırım o bölge çok kötüydü mıcırlı ve bozuk yol birde üstüne sert bi tırmanış vardı tırmanış sorun değil de yol kötü :)
özellikle sürüş sırasında oluşan kargaşa benim önerim serbest bırakılması yani rampalarda ve kapatılan yollarda herkes serbest şekilde gitmesi
şimdilik aklıma gelen bunlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Doğancan Çetin