Scudo Sports

Çanakkale Bisiklet Turu 2017

Çanakkale Bisiklet Turuna Katılacak Mısınız?

• Toplam katılım
    163
  • Anket kapanışı .
@Atalay ÇELİK

@ceycey84

@ceycey84 henüz kesinleşmemiş. Şimdilik otobüs biletini alma bekle bence.

Scudo
1. Gün yapılacak olan Troia Etabıyla ilgili "Sürüş güzergâhı sahil şeridini takip ederek ana yoldan ayrı doğal sit alanı içerisinde çok özel bir atmosferde gerçekleştirilecektir." şeklinde bir cümle kullanılmış. En son (yaklaşık 1 ay kadar önce) karanlık liman evlerini geçince asfaltın bitip toprak yolun başladığı yerden itibaren bol kar yağışlı geçen kış aylarından sonra biraz sıkıntılı bir hal almıştı. Umarım bu güzergah için gerekli onarım çalışmaları yapılmıştır. Aksi takdirde yol bisikletiyle bu etabı tamamlamak çok da eğlenceli olmayabilir.

@ozdemir1990 önceki mesajları lütfen okuyun, bu soru cevaplanmıştı.

2. Etap yol bisikletiyle yapılırmı ?

Galaxy S7 Edge cihazımdan gönderildi

Esenler otogarından kalkışlı cuma gecesine bilet aldım. Istanbuldan katılacak varsa yol arkadaşı varsa iyi olur :D

Merhaba;

Ben bisikletle ilk kez uzun ve il dışında bir tura katılmayı planlıyorum. Biraz işin acemisiyim, o yüzden kafamdaki şeyleri size sormak istiyorum.

- İstanbul Büyükçekmece'den gitmeyi planlıyorum. Araç ayarlanabileceğini okudum, eğer Büyükçekmece'ye uğrama fırsatı varsa beni de +1 yazabilirsiniz. Ekstra "ben de otobüsle vs. şöyle gidiyorum, şöyle yap beraber gidelim" gibisinden önerileri olan varsa açığım. Truva Turizm Esenler'den kalkıyormuş ama Büyükçekmece'den Esenler'e, toplu taşıma bisiklet alınabilecek saatlere denk getirip gelmek çok sıkıntılı. Silivri'den İstanbul Seyahat araçları kalkıyormuş, şu anki planım 30 km civarı uzaktaki Silivri'ye gidip oradan binmek.

- Decathlon'dan aldığım 3 kişilik çadırım var. Boyutu 77 X 10 cm imiş, ağırlığı da 4 kg. Normalde de şişme yatak kullanıyordum ama ikisi beraber diğer ıvır zıvırla çok mu ağır olur bilemedim. Otogardan kamp alanı çok mu uzak? Çadır alanında çadırı ve böyle ıvır zıvırı bıraksak problem olur mu? İlgilenen şirkete sordum emanet için yer ayarlamaya çalışıyoruz dediler. Hiç taşımayla vs. uğraşmayıp pansiyonda mı kalsam?

- Normalde İstanbul içinde arada bir 60-70 km yaptığım oluyor, yokuş da tırmanıyorum ama ortalama hızım genelde 10-15 km/s arasında oluyor. Turda yavaş mı kalırım?

Cevaplar için teşekkür ederim.

@bcanata Farklı firmayla giderseniz, bisiklet için ekstra bagaj ücreti talep edebilirler. İmkan varsa en azından Kamil Koç'u tercih edin. Bisikletleri ücretsiz taşıyacağını taahhüt eden firmalardan biridir. Ya da ben böyle durumlarda şöyle yapıyorum. Otogara gitmeden önce ilgili firmanın acentesini arayın, "Bisikletim var bagaj ücreti talep ediyor musunuz?" diye sorun. Çoğunlukla hayır derler. Bunun garantisini aldıktan sonra biletinizi alın. Bagaj ücreti bana koymaz diyorsanız hiç uğraşmayın direkt Silivri'den gidin :) 20-30 lira para ister maksimum.

Şişme yatak falan bence gereksiz üstat, hafif bir mat varsa işini görür. Sonuçta 1-2 gece konaklayacaksın. Taşımaya değmez bence. Ben şahsen pansiyon ya da otel konaklamasını önermiyorum. Kamp ortamı güzel olur, kalabalık olur, şenlikli olur. Sosyal bir ortam neticede. Yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar vs. Her şey mümkün.

Turda yavaş mı kalırım demişsin, bunu asla düşünme. Yüzlerce kişinin katıldığı bir turda emin ol kağnı hızıyla hareket edenler, en ufak bir yokuşta dökülenler, bisikleti eline alıp yürüyenler vs. bir sürü şeyle karşılaşacağız. Belki bunları zaman zaman biz de yapacağız çünkü Abide etabında birkaç tane acımasız rampa da olacak yanlış hatırlamıyorsam. Aklına takma bunları, 60-70 km bisiklet sürebilen insanın yaşayacağı bir zorluk yoktur böyle kalabalık turlarda.

Orada görüşmek ümidiyle.

@bcanata otogarla kamp alanı arası uzaklık 15 km düz asfalt yol. Zorlayacak pek bir yükselti yok 15 km boyunca en fazla 500 metre -1km falan tırmanırsınız. İzmir yoluna devam edeceksiniz. Yavaş kalır mıyım olayınıda hiç düşünmeyin bir arkadaş dede bisikleti dediğimiz tek vites bisikletle katılacak :D önemli olan hız değil yarışmıyoruz bol bol keyfini çıkararak süreceğiz

Aranizda Canakkale'ye bisikletiyle gelip, satip otobusle donecek biri varmi? Tercihen merida speeder 200 (50-52 kadro.) Saka yapmiyorum ciddi aliciyim.:hhhhhh:

Mat bulabilirmiyiz canakkalede acaba fiyat nekadardır ordan almayı düşünüyorum

izmirden çanakkale turuna kaltılacak kimler var.

++

V0YLYy.jpg

An itibari ile çanakkale tura 1 hafta kala hava çok güzel herkesi bekleriz :)

9QL5QO.jpg

Ankara'dan gidecek yokmu?

tur tarihinde anzakların günü varmış şimdiden pansiyon,otel vs yerinizi ayırtın biz ayırttık çanakkale merkezde :)

Çok Önemli bir soru kendimce lütfen yardım edin
Babamla gideceğim babamın bisikleti yok babam ben gezerim orada sen tura katılırsın dedi.Sorun çıkmaz değil mi çadırda kalmada vs

@Owlknife Valla babanız gezerken sizden daha çok zevk alacak emin olun kamp yapılacak yer tatil köyü gibi çadırda sıkıntı olmaz biraz büyük tercih edin :)

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@mehmetgacar Allah razı olsun o zaman kesinleşti bizde geliyoruz :)

Geri