Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

@seker156
Satıcı beyaz Transporter ile dolaşıyor değil mi?
Aynı ekip 1 sene önce Çorum'da üst seviye Sram setli bir bisikleti 700 e satıyordu. Seti söküp satsan o fiyat zaten. Biz Facebook sayfalarında arkadaşları uyardık. Kimse almadı. Sahibi de bulsun diye forumlara foto attık. Aynı ekip birkaç gün sonra Amasya'daki bir pazarda fotolandı.
Dikkatli olup birbirimize destek olalım. Bir şekilde mutlaka foto çekip Facebook'taki çalıntı bisiklet forumlarına atınız. Sahibi hemen bulunuyor öyle. Bir arkadaşımızın bile bisikletini bulabilirsek ne mutlu bize.

Scudo
Konuyu gordum yazmadan olmaz dedim. Bisikletle alakali degil ama. Kiz kardesimin istanbul universitesi onunde gasp etmisler telefonunu calmislar. Ailem bana soylemedi. Kardesim farkli sehirde ailem farkli. Bir de final haftasiymis. Polise gitmis olay yerinde guvenlik kaydi olmasina ragmen polis istememis. Kardesim tekrar soyleyince eline kagit tutsturmuslar bunla al bize getir diye. Kardesime vermemisler polis degil diye haklilar da. Babam telefonla aramis boyle olmaz diye. Bir gun sonra polis donmus geri guvenlik kamera kayitlari silinmis o gun yok demisler. Bir hafta sonra oraya yakin bir yerde sahilde gemi yakilmis. Bin taneye yakin guvenlik kamerasi incelenmis ve o yakn bulunmus. Ayni polisler. Ayni yerin guvenlik kamerasi. Babama da telefonda demisler ki kamera kayitlarinda kisiyi tespit etsek ne olacak. Eposta ile emniyete bunlarin hepsini bildurdim. Dilekce attim bimer cimer vs. Geri donen bile olmadi. O calinan esyalar bit pazari telefoncular let go gibi yerlerde satiliyor. Faturasiz. Alirken sormak gerekiyor. Sanirim en iyi onleme yolu bu. Fatura yoksa almamak lazim. Evet belki gercekten faturayi kabini atmislardir ama hirsizlik olaylari o kadar cok artti ki tesviki bir sekilde onlemek lazim. Bazi hukukla alakali gorevliler islerini duzgun yapmiyor ve bunlardan firsat bulunup bir suru hirsizlik olayi cikiyor. Tanimadiginiz birimden inki el bisiklet alirken fatura cok onemli.

çözüm yolu günün videosunda vermiştim şayet türkiyeye satışı olmadığından bu çözüm şu anlık mümkün değil 2.en iyi çözüm (bisiklet için söylüyorum tabi) gps yerleştirmek. Bu gps olayı hırsızları bisiklet çalmaktan alıkoyabilir.
En basidinden açık alana öyle fıyakalı bisikleti basit zincirle bağlayıp koyacaksın 1 yere hırsız görünce zinciri kesecek alıp gidecek ardından kişi topladığı yere gidecek ki işte burada onları patlatacaksın. Nerede fazla çalınma olayı olacak işte o mekanlara gidip aynı formülle bisikleti koyacaksın adamları patlatacaksın. @kadir karakaya sizin meseleye gelince telefonlarda en basidinden çözüm imei numarasını almak fatura her halükarda şart tabi

Şahsen ve çevredeki birçok yakınımın başına gelen olaylardan benim çıkardığım ders, hırsızlık bu ülkede cezaya tabi değil, zira yaptıkları yanına kâr kalıyor ve adamlar ceza almayacaklarını bildikleri için bu kadar cüretkar. Daha önce forumda çalıntı ilanlarında görüyoruz, adam kameraları umursamadan ağzında sigarası ile icra-i sanat(!) eyliyor. Bu adamı yakalalasınız, dövseniz belki size dava açıp içeri bile attırabilir hani. Özellikle adi suçlara caydırıcı cezalar gelmezse ilerde işimiz daha da zor :(

@seker156

O zaman ekip aynı ekip. Bu sefer hangi şehre götürmüşler makineleri?
Organize hırsızlık çetesi resmen ya...
Şehir şehir bisiklet gezdiriyorlar. Polis olan bir arkadas varsa ne yapmamız gerektiği konusunda bir yol göstersin.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
@seffahcabbar
Şikayetçi olan olmadiktan sonra bu şahislara birsey yapilamaz çünkü suç şikayete bağlı. sonucta bisikletlerin çalinti oldunun kanitlanmasi gerekli. ayni sistemi motorlar icin de yapiyorlar. ama kesinlikle çalinan bisiklet veya motor ayni ilde satilmiyor. satilacak ise de genelde parcalanip satiliyor

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@kamilburak35
Hırsızlık suçunun şikayete bağlı olduğu durumları araştırırsanız bisiklet hırsızlığının şikâyete bağlı olmayan suç olduğunu net olarak görürsünüz.

Şikayete bağlı hırsızlık suçları
  • TCK madde 144 daha az cezayı gerektiren Hırsızlık
  • TCK madde 160 Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf
  • kullanma hırsızlığı
  • Hırsızlık suçunun; Paydaş veya elbirliği ile malik olunan mal üzerinde veya Bir hukuki ilişkiye dayanan alacağı tahsil amacıyla İşlenmesi halinde
  • Kovuşturma şikayete bağlıdır.

@JusTiMe
Bunu yapacak olan yürekli arkadaşıma sesleniyorum! Yapmadan önce bir iyi haberleşelim bisiklet camiasınca :kötü::kötü:

@UPCycling

Hocam biz bu işi yaptık.
2013'de teknogirişim olarak kurduk şirketi. GPS ile çalışan, mobil uygulamadan kontrol edilebilen kilit geliştirdik. Pili, şunu bunu koy derken alet 1.5kg oldu. İTÜ Çekirdek'deki hocalar ve aşırı vizyoner yatırımcılar bize "Türkiye'de böyle şeyler tutmaz" dedi ve bıraktık 3-4 yıllık emek çöpe gitti.
Hatta kullan-bırak bisiklet ağı kuralım dedik, bir tane yatırımcı bile bulamadık. Bedavaya kendi bisikletlerimizi koyalım dedik kimse sallamadı.
Ardından Çin'deki ofo vb. çıkıp bizden 1-2 yıl sonra yüz milyonlarca yatırım aldılar ve hala bu işi yapıyorlar.

Kocaeli bit pazarı, çarşamba günleri.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2018-09-26 at 09.35.31.jpeg
    WhatsApp Image 2018-09-26 at 09.35.31.jpeg
    314,6 KB · Okunma: 680
  • WhatsApp Image 2018-09-26 at 09.35.32.jpeg
    WhatsApp Image 2018-09-26 at 09.35.32.jpeg
    242,6 KB · Okunma: 658
  • WhatsApp Image 2018-09-26 at 09.35.44.jpeg
    WhatsApp Image 2018-09-26 at 09.35.44.jpeg
    167,8 KB · Okunma: 633
@gezerfen

Serefsizlere bak hele ben bile kendi bisikletimi bu kadar detayli temizleyemiyorum.Polisin veya zabitanin artik bit pazarlarinda 2.el bisiklet icin fatura kontrolu yapmasi gerekiyor.Goz gore gore insanlarin cani yaniyor.

@gezerfen selam üstad orada çalıntı değilde eski hurda yol bisikleti bulabilir miyim?

@mrth üstad satılan malların nerden nasıl temin edildiği konusunda bir bilgim yok.

Carraro Cr CX çıkarsa iletişime geçin lütfen :(

Geri