Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

@Rip hangi ildesin bilmiyorum ancak normal şartlar altında polisin gelip kamera kayıtlarına bakması gerekiyor ama genelde senin gibi yapıyorlar insanlar kendisi götürüyor. Yoğunluk o kadar çok ki karakollara her gün 3-5 tane sizin gibi insan gidiyor. Ayrıca cd nizin ifadeye eklenmesi gibi bir durum olmaz teknik olarak. Şimdi o görüntüler izlenecek hırsızlar genelde bilinen şahıslar ve onlar da bunu bildikleri için bölge değiştirirler. Eğer bir polis tanırsa hırsıza ulaşılır. Bir kaç hırsızlık vakası daha yapmıştır o bölgede dosyasına eklenir ama telefona ulaşamazsınız büyük ihtimalle. Bir gün bakarsınız karakoldan sizi ararlar gelin telefonunuzu alın ama ne zaman bilinmez imei numarasını değiştirip satmazlarsa o telefon mutlaka bulunur

• Beğen
Tepkiler: Rip
Scudo
@Bisikletreis laptop hocam, telefon değil.
Teşekkürler iyi niyetiniz için gene de. İnşallah diyelim, ne diyelim.

• Beğen
Tepkiler: Mura7Mac1t
Şu ülkede en çok korktuğum şey polise işimin düşmesi. Dilerim çalınan eşyanızı bulursunuz.

Bisiklet hırsızlığıyla ilgili olarak da.. "Polis yoldan geçen adamı çevirip bisikletin seri numarasına bakmaz," lafı büyük oranda doğru fakat birebir yaşanmış bir olay da aktarabilirim size. Bir arkadaşımın bisikleti çalındı. Üstelik öyle çok pahalı bir bisiklet de değil, Decathlon'un 300-500 lira fiyat aralığında başlangıç seviyesi bisikletlerinden biriydi. Yani sokaklarda yüzlercesi olan, oldukça sık rastlanan bir model. Neyse arkadaşım gitmiş polise şikayette bulunmuş. Polis, bisikletin faturasını ve seri numarasını istemiş. Bu da vermiş. Kayda geçmişler. Şans eseri, ertesi gün polisler devriye gezerken bir adam görüyorlar. Elinde 3 tane bisikletle yolda zar zor yürüyor adam. Şüpheleniyorlar. Gidip kimlik kontrolü yapıyorlar ve bisikletleri nereden aldığını soruyorlar. Adam bir şeyler uyduruyor ama polisler inanmıyor. Seri numaralarına bakıyorlar bisikletin. Karakolu arayıp sorguluyorlar böyle bir çalıntı var mı diye.. ve hemen o an anlaşılıyor ki bisikletlerden en az biri (arkadaşımınki) çalıntı. Adamı ve bisikletleri karakola getiriyorlar. Arkadaşımı da çağırıyorlar. Bisikleti teslim ediyorlar. Şikayetçi misin vd. gibi prosedürler işliyor ve mutlu son..

Olay Kadıköy rıhtımdaki karakolda geçiyor bu arada. Yani yoğunluğun had safhada olduğu bir yer. Bence kesinlikle şans eseri bulunmuş bir bisiklet ama işte belli de olmuyor.. O yüzden herkes, çalınan bisikletini mutlaka karakola bildirsin ve seri numarasını kayda geçirtsin. Az da olsa, umut her zaman vardır.

seri numarasının fotoğrafı bence çoğu polis için yeterli kanıttır. çoğu polis diyorum çünkü insiyatif almaları gerekebilir.

@FarukB58

farkına varılıp sökülmediyse tabii

@Bisikletreis
ifade veren "bahse konu suç ile ilgili elimdeki deliller ektedir" dediğinde nasıl eklenmez?? yüzlerce suç dosyası hazırladım, söyledikleriniz dayanaktan yoksun gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
@UPCycling
(link)
Peki bunu kullansam yine bulurlar mı çalmanın bir yolunu? İstanbul'da caydırıcı değil, bitirici çözümler almak gerektiğini geç anladım biraz:kötü::kötü:

@UPCycling btwin'inde böyle bir kilidi var.Biraz ağır lakin bunların kırılması zaman alır.Spiralle vs kesip anca çalınır.
Hırsıza kilit dayanmaz lakin bu tür kilitlerin kırılması uğraştırıcı.Diğerlerine göre zor.
Almanı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@Metin S.

bahsi geçen B'twin bisiklet kilidi. oldukça kuvvetli ve ağırdır.
-kadroya sabitleyerek taşıyabileceğiniz parçası da mevcut

(link)

@Metin S. hocam bende içi çelik dışı plastik bir kilit var güvenle muhafaza ediyorum ancak çarşıda felan gözüm arkada kalıyor btwinn kilitlerini biliyorum ancak kilitlemek için kilit çok kısa kalıyor ondan almıyorum söyle uzun ve dayanaklı bir şey önerebilir misin?

valla arkadaslar. ben polisimize güveniyorum. ama onceden basıma bi olay geldi. ve ben çok sasırdım ve üzüldüm. güvenim biraz sarsıldı. olay hirsizlik vs degil. araç tescil ile alakalı bir durumdu. şöyle ki; aracı satanlar benim aracın şasi numarasının 1 harfini hatalı yazmışlar ruhsata. araç muayenesi sırasında da muayene eden kisi bunu gordu ve araç muayeneden gecmedi. ne yapmam geektigini öğrendim. gerekli evrakları aracın satıldığı yerden topladım ve araç tescile gittim. gorevli memur arkadas araç dosyasını buldu plakadan. sonra dosyaya baktı, evet şasi numarası uyumsuz dedi. ama bu evraklarla olmaz bu is dedi. bunun icin iTÜ ye gideceksin, şasi tespit vs vs yapılacak, sonra o tespit tutanagini getireceksin vs bir sürü iş ve masraf yani. 500 TL ilk masrafı geçtim bi ton ugraşacagim yani. oysaki elimde araç satılırken bunun sehven yapildigina dair araç satan firmanın mühürlü belgesi vardi. ve bununla çözülecegini söylemişlerdi. memurla 2 saat konustum izah ettim. ama yok dedi. bunla olmaz dedi. müdürün yanina çıktım. oda durumu dinledi. memura, olmuyor mu bununla, yapamiyormuyuz bu belgeyle dedi. memur yok dedi. tabi benimde canim sıkıldı. sonra o civarda bi trafik müşavirine gideyim bir de ona sorayım dedim. adam evraklara baktı. tamam hallederim ben 200 TL ni de alırım. evrakları ver , yarin düzeltilmiş ruhsatını gel al dedi. ben sok oldum. nasıl olur ya dedim. ben okadar gittim, dil döktüm, evraklarla beraber. olmaz dedi memur dedim. trafik müşaviri evrakları gösterdin mi dedi, evet dedim. tüh ya dedi. neyse simdi biraz zor olacak bi de ben ayni evrakı götürecem keske ilk bana gelseydin. ama neyse yine yaparız ya dedi. bu nasıl oluyor ya dedim. senin yapacağın seyi ben yaptım, evraklarımı götürdüm, olmaz dediler, yapmadılar dedim. bide şimdi bunun icin sana 200 TL mi verecem dedim. Eee bu da bizim isimiz dedi. ve ben çok sinirlendim. yarin gittiğimde eleman bana düzeltilmiş ruhsatımı vermişti.

velhasilkelam, ben şok oldum. yani vatandaşın işini görmeyip aracılara para kazandırıyorlar. madem oluyordu bu, ben tüm evraklarımı getirmişim, neden vatandaşın işini yapmiyorsun. çok zoruma gitmişti. tabiki butun polislerimiz boyle degil. her meslek grubunda boyle seyler olabilir ama hayal kırıklığına ugramistim. ic isleri bakanligina şikayet dilekçesi yazmayı bile düşündüm ama neyse boşver dedim. uğraşmadım.

çalınan şeylere gelince, bence direkt savciya gidin. internetten bi dolandiricilik olayı geldi yine basıma , maalesef. direkt savcıya gittim. elimde arama kayıtları internet adresi vs falan vardi. okkalı bi dilekçe de yazmistim tabi. savcı baktı. tamam dedi. sonra üstyazı yazdı emniyete. bunu ver emniyete dedi. bi göz gezdirdim, hesap hareketleri, para çektiği atm kamera kayıtları vs ne var ne yok istemiş. tabi hayatımda ilk defa boyle seylerle ugrastigim icin bilmiyorum. 2 ay gecti aradan, ben dedim herhalde bişey cikmadi. sonra bi baktım bi telefon. emniyetten arıyorlar. hesap bilgisi teyidi icin. prosedür geç isliyor kusura bakmayın ama pesindeyiz dedi. siz merak etmeyin dedi. bende para gitti yeterki ceza alsın dedim. bunun icin ugrasiyoruz merak etmeyin siz dedi. gecmis olsun dedi kapattı. boyle polislerimiz de var iste. bu arada savcilikta da savcı dahil 1-2 kisi daha gecmis olsun demisti, kendimi hastanede gibi hissetmiştim. :)

herneyse, insallah bir daha basımıza boyle seyler gelmez. allah iyi insanları korusun.

@Bisikletreis bisikletin garantisinde seri no su yazar. Polis çok rahat eşleştirme yapabilir. Aynı otomobillerdeki şase no gibi . Bu yüzden garanti belgesini kaybetmeyin

@Gökhan Selçuk
Yurdumuzda hukuk devletinin tanımı:Kişiden kişiye değişebilen,herkese farklı uygulanabilen normlar (kanun ,yönetmelik vb) bütünlüğü.Size hayırsa ona da hayır;size evetse ona da evet olmalıydı.
@Gökhan Selçuk
Bunu da görünce herşey kanunla da ilgili değilmiş diyoruz.Ne kadar kanun çıkarılırsa çıkarılsın uygulaycıların görevini hakkıyla yapması,iyi niyetli olması,hak,hukuk kavramını kendi içinde özümlemesi gerekiyor.Bu da biraz eğitim biraz da kişinin zihniyeti ile ilgili galiba diye düşünüyorum
Geçmiş olsun.

@UPCycling

- bu da yetersiz gelebilir. Firmada kendi ürününe 10 üzerinden 4 puan vermiş dikkat ettiyseniz :hhhhhh:
ayrıca dışa doğru çıkıntısı çekiç vb. şeylerle bu kilidin kolay patlamasını sağlayabilir

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Yanlış yere yazıyorsam, özür dilerim. Bursa hurda pazarında Canyon MTB gördüm, Deore xt setli. Fotoğrafını çekmeye çalıştığımda, "hop hop sen ne yapıyorsun, fotoğraf çekemezsin" gibi bir tepkiyle karşılaştım. Eğer, bisikleti çalınan varsa, bir baksın. Yanında orda olmasını beklemediğim bir kaç bisiklet daha vardı. Birisi Bıanchı speed 3000 idi . Canyon u görünce diğerlerinin markasına dikkat etmedim. :( Zaten böyle bir tepkiyle karşılaşınca, sinirden ne yapacağımı bilemedim.

Geri