Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

Bu tür olaylar için sigorta vb. bir eşy yapılmalı bence. Böylece para döneceği için bu işte sigorta şirketleri de daha üstüne düşer olayın diye düşünüyorum.

Scudo
@Cemil Ceyhun ÖĞÜTMEN bisikleti gidip aldık . aradan zaman geçti. yazamadım... neticede adamın hırsız olmadığına kanaat getirdik. 3 kişi gitmiş, gerekirse çökeriz demiştik, gerek kalmadı... adamın bisiklete yaptığı bakım masrafı ve lastik vb. parasını adama acıdığımız için ödedik.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
DİKKAT : İZMİTTE BU KİŞİLERİ GÖRÜRSENİZ DİKKAT EDİN BİSİKLET HIRSIZLARININ RESİMLERİ GÖRENDE ADAM SANAR GÖRÜRSENİZ TEMİZ Bİ SOPA ÇEKİN NASIL OLSA ADALET YOK ÇAL ÇAL SONRA SALIVERSİNLER !
11866381_1054056634627859_2576885173068556356_n.jpg
11866365_1054056637961192_6639142256375384647_n.jpg
11822675_1054056701294519_1833035138754852876_n.jpg

dün (12 08 2015) bağcılar demirkapı ve yenimahalle civarında beyaz ağırlıklı bir bisikletle deli gibi gezen esmer arkadaş. burada üyemisin ?
bisiklete senelerce özlem duyup ilk defa binmiş gibi sürüyordun. ilgimi çektin

Çok doğru faturasını saklamak gerekiyor eğer kaybederseniz bir tutanakla karşılıklı imzalayarak bisikletinizi satın derim.Satan içinde alan içinde elinde belge olmuş olur.Bu sadece bisiklet için değil her eşya için uygulanabilir.Aklınızda bulunsun ayrıca bit pazarı gibi yerlerden bisiklet almamanızı ve bu tip insanlara prim verip talep yaratmamanızı önemle rica ediyorum...

Aynen bencede çalıntı malı almakta suç zaten kimseye dertlerini anlatamazlar düştükleri durumda cabası...

@Aşkın Şentürk
Hukuken bakıldığında hırsızlık şikayete bağlı olmayan bir suç. Yani siz şikayetçi olsanizda olmasanızda devletin kamu davası açması gerekiyor. Ancak polisimizin tembelliği ve yüce adalet mekanizmasının yavaslığı nedeniyle bu tür olaylar kucumseniyor ancak toplumsal çürüme işte buradan başlayıp yukarı doğru gidiyor. Benim nacizane tavsiyem kesinlikle boyle olaylarda şikayetçi olunmalı ve şikayette israrci olunmalı. Tembel polislere de hırsızlara da prim verilmemeli.

@Murat Saygin
Çalıntı mal almak kanunen suçtur ve ben bu malın çalıntı olduğunu bilmiyordum demek sizi kurtarmaz. Sonuçta her malın bir ederi vardır ve bu ederin altında verilen her mal ve hizmetin altında bir çapanoğlu aranmalıdır. Siz bu gün başkasının malını çalan adama prim verirseniz o küçük hırsız yarın büyüyecek ve daha büyük işler yapacaktır. Ihtimali az olmakla beraber bu gün Alışverişi yaptığınız o küçük hırsız yarım büyüyünce sizin benim onun daha buyuk malına namusuna hatta canına el uzatacaktır.

@Ali Ç.
Peki verdiyse?

Arkadaşlar polisin bisikletin çalıntı olup olmadığını bilmesi mümkün değil. Çünkü üzerinde seri numarası ya da ona benzer bir kimlik kartı bulunmuyor. Genelde müştekiler kendi bisikletlerini kendi buluyor. Olay yerine polis çağırıp yakalatıyor. Bu durumda bisikletin sizin olduğunuza dair belgeniz olmalıdır. Şahit, kamera kaydı, fatura vs.

Yine de sanmıyorum yararı olacağını. Hiç bir polis durup dururken bisikleti durdurup kontrol etmez.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Emre Sertkaya

Telefonun kutusunun üstünde IMEI yazılı etiket yapıştırılmış olur. O etikete bakarak ihbarda bulunabilirsiniz.

Arabanın camını kırıp laptopu çaldılar. Güvenlik kamerası var, adam kabak gibi görünüyor gelin bakın dedik, gelmediler. Çektim cd'ye götürdüm. Adam takıp bakmadı bile. Bir ara bakarız dedi. Çekmeceye koydu. İfade tutanağına baktım sonradan, eklenmemiş bile. Çekmeceden alıp çöpe atmadiysa bir şey bilmiyorum.

@Rip görüntüleri alıp savcılığa suç duyurusunda bulun.Savcılık emir verince mecbur bakarlar.Siyasi davalar yüzünden böyle olaylara pek bakmıyorlar.

@Metin S. Valla uğraşamadım daha fazla, sinir stres sahibi yapıyorlar insanı.
Biri diyor uyuşturucu satanın bacağını kırın, arkanızda ben varım. Diğeri adam bıçaklayıp öldürüp tahliye oluyor. Vatandaş darbeci avına çıkıyor. Bu kolluk kuvvetleri, yargı kurumları ne işe yarar anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Geri