Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

Scudo
Avukatım ve geçen hafta başımdan geçen olayı anlatayım.

Hırsızlık yapan bir çocuk Barodan avukat talebinde bulunmuş ve sıra da bende olduğu için olaya ben gittim.

Sadece hırsızlık diye gittiğim olay; bisiklet hırsızlığı çıktı.

13 yaşında çocuk bisiklet çalarken suç üstü yakalanmış.

Bisikleti çalamamış ama bu 2. Vukuaatı çocuğun.

Neyse; bisikletin sahibi haklı olarak şikayetine devam ediyor.

Savcının karşısına çıktık. Çocuk anlattı; binmek için aldım sahipsizdir diye dedi.

Savcı sordu; bir diyeceğiniz var mıdır avukat bey dedi.

Ben de normalde hırsız için gittim onun avukatı olarak ama hırsızı, yolsuzu savunmak gibi bir huyum yok. Ve çocuk olmasına rağmen "efendim işlediği suçu ikrar etmiş, herhangi bir diyeceğim yoktur" dedim. Yani bu hukuk dilinde bu çocuk bu suçu işlemiş, savunulacak bir tarafı yok; ehh size de iddianameyi düzenleyip mahkemeye sevk etmek kalıyor savcı bey demektir.

Ama savcı ne yapsa iyi; bir daha yaparsan eğer sana ceza veririm diyerek çocuğu serbest bıraktı.

Gel de şimdi adalete guven. O bisikleti çalınma teşebbüsünde bulunan mağdurun başına yeniden böyle bir şey gelirse bu adam nasıl güvensin adalete bir daha?

O yüzden adaletten çok birşey beklemeyin; tedbirinizi elden bırakmayın.

Çünkü bu karşılaştığım kaçıncı hırsızlık vakası. Hepsinde de suçlular salındılar gözlerimin önünde.

Yasada ciddi bir reform gerekiyor. Hatta bana kalırsa hırsızlık yapanın ibreti alem için elini kolunu ayağını keseceksin.

Hırsızlık yapan bir çocuk Barodan avukat talebinde bulunmuş ve sıra da bende olduğu için olaya ben gittim.

Sadece hırsızlık diye gittiğim olay; bisiklet hırsızlığı çıktı.
Hep derim Elma ağacının altında Armut yetişmez.
Biliriz ki suç bireyseldir ama bunları yetiştiren kıçından fışkırtıp sokağa atan soysuzlar yüzünden şu 3 günlük Dünya da huzur bulamıyoruz.
O ahlaksızlar da ise hiç tınlamadan huzur için de hayatlarını sürüyorlar.
Git emniyete salsınlar
Git savcılığa salsınlar
Git hakimliğe salsınlar
Sonra Mahkemede sesini yükselt adamın hayatını karartsınlar ( hakim olana hakaretten )
Büyüklerinize az biraz ses çıkarın bak neler oluyor.
Diyesim o soysuz aileler yok olur inşallah.

Dün Beşiktaş meydanda park arayanlara yöl gösteren 5-6 tinerciye denk geldim. resmen İstanbulun göbeğinde halka açık otoparkta ailelerin paralarını gasp ediyorlar. Çevrede ne Emniyet var ne Emniyetçi.

İşimiz Allah a kalmış:)
@SerhatAtan

@Qonraf
vaay, hollywoodvari çözüm önerisi! çok şık!

• Beğen
Tepkiler: Qonraf
Dün Beşiktaştan gelirken adım başı bir iki emniyete ait resmi araç ve çevrelerinde 4-5 mp5 li polis memurları.
Artık diyorumki biz hiç bir şey değiliz. biz hiçiz. Benim çatı katına hırsız girdi, Kamera kayıtları var memur bize nasihat ediyor. Ulan nasihat dinlemek için hacıya hocaya giderim benin sıkıntım için sen maaş almıyormusun???

Yazılacak çok şey varda bizimki sadece laklak kalır. onlar ise huzurlu yaşar.
@Qonraf

Dün gece karşı komşunun evine hırsız girdi. kamera kayıtlarına bakın hırsız görünüyorsa bir cd ye çekin bize getirin dedi gitti olay yeri inceleme :D

@SerhatAtan
Hocam bir yere kadar haklısınız ama bazı dediklerinize katılmıyorum. Şöyle ki, 13 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz her ne sebeple olursa olsun belki bisikletleri çok seviyor babası almıyor o da bundan ne zarar gelir ki diyerek çalmaya kalkışıyor belki kıskanıyor vbdaha yaptığı işin ne derece büyük bir iş olduğunun farkında bile değildir belki.
İki turlayıp sonra korkup bir kenara atacaktı belki
Demem o ki kesinlikle hırsızları falan savunmuyorum fakat 13 yaşındaki çocuğun kolunu bacağını kesince veya yıllarca hapis yattırınca ne olacak ? Düşünsene bi çocuk büyümüş 30 yaşına gelmiş yıllar önce yaptığı saçma salak 3 kuruşluk bir heves için kolunu bacağını kaybetmiş veya hapis yartmış ne olursa olsun en nihayetinde hayatına kara leke ile devam edecek.
Yani demek istiyorum ki bu sorun yasalarda değişiklikle falan çözülemez 12-13 yaşındaki çocuğu asamazsın kesemezsin bunun çözümü adalet değil Ahlak, Ahlak...
Çocuklarımıza, gençlerimize yeteri ahlak yeteri edep, saygı, korku öğretilmeli çözümü bu. Yoksa hiç bir demokrasi ülkesinde bu yaşlardaki çocuğa öyle cezalar veremezsin.
Okullarda kurbağanın üreme evreleri öğretileceğine toplumda saygı işlenmeli. Sorun eğitim sistemimizde.

Not: yanlış anlaşılmasın tüm bu söylediklerim yaşı küçük çocuklar için. Akıl bali olan hırsızlar için diyebilirim ki o hırsız mağdur kişinin eline verilmeli

@ahmtayd "kolunu bacağını kesince veya yıllarca hapis yattırınca .. " kol bacak kesilmiyor Türkiye'de. Çok şükür o günlere gelmedik henüz. Dediklerinize ek olarak şunu da ekleyeyim, belki de abileri ceza almayacağını bildiği için çocuğa bisiklet çaldırıp o bisikletleri 1/3 fiyatına satıyorlardır kim bilir. Bir önlem alınmalı, evet 20 yıl olmamalı bisiklet hırsızlığı cezası (günümüzde çok daha büyük hırsızlıklar ödüllendiriliyor.) ama bu çocuk bu işe kalkıştığında ceza alacağını bilmeli. Zaten kararın kendi lehine olduğunu bildiğinden 2. kez belkide 7. kez kalkışmamış mı hırsızlığa.. Selamlar.

Bisiklet çalan çocukla ilk kez karşılaştım ama 2. Dosyasiydi bu.

Ayrıca yine çocuk şubede hatırı sayılır çocuk hırsızlar gördüm ve emin olun sizin alın terinizle aldığınız şeyler onların umurunda değil.

Zaten yasayla çözüm yolu bulunsun diye bu hâldeyiz. Yasa neredeyse teşvik ediyor.

Fikrime katilmayabilirsiniz ama maalesef durum bu.

Başlarda çocuk diye acıyordum ben de ama namuslu vatandaşın emeğini gasp ettikleri için o düşünceden vazgeçtim.

Saygılarımla.

Arkadaşlar, bazı şeyler kanunla çözülür örneğin uzun bir süre İstanbul da kapkaç modaydı kadınların ellerinden çantaları zorla alınıp kaçarlardı, bir çok ölüm tehlikesi yaşandı. Bunun sebebi kapkaçın cezası hafifti, sonra baktılar iş büyüdü kanunu değiştirip kapkaçı gasp olarak değerlendiren kanun çıkardılar ve cezası otomatik olarak yükseldi, hırsızlar kanunları bizden iyi bildiklerinden kapkaç işi bitti...

GPS takibi ve alarm Şart. Kullanan var mı böyle sistemleri?

Bazen bisiklete elektrik veresim geliyor gece , dokunan carpilsin ama olmesin

@Özgür Atılgan
Saygı duyarım fikrinize.

İnsanların alın teriyle aldıkları bisikletleri, arabaları ya da plazma televizyonları çalanların vurdumduymazlığını ve gamsızlıklarını görme şansına erişir iseniz belki fikriniz değişir.

Bunun okumuş olmakla vs alakası yok.

Kanunda açık var işte ve yıllardır düzelmiyor.

Adam yakalanıyor ön kapıdan mağdurla birlikte giriyor; mağdur ifadesini tamamlamadan çıkıp gidiyor elini kolunu sallaya sallaya.

Ben buradaki arkadaşlara başımdan geçeni anlattım sırf bisikletle alakalı diye ki; sizin 1000-10000 TL arasında değeri olan bisikletleriniz; ya da plazma tv'niz ya da arabanız savcının gözünde basit birşey olarak görüldüğü için çoğu zaman takipsizlik kararı çıkmakta dosyalara. O yüzden önlemlerinizi alın kendinizce dedim.

Fazla hümanist olmaya gerek yok. Ülkemiz şartları budur.

Bir Alman atasözü,
Savaştan geriye üç ordu kalır;

-Sakatlar ordusu,
-Yas tutanlar ordusu,
ve
-Hırsızlar ordusu.

Bir emniyet görevlisinin ağzından: "Osmaniye'den Antalya ya, her yıl öncüler gider ve keşif yapar, sonra en az üç otobüs dolusu hırsız gider çalacağını çalıp hırsız pazarına teslim edip döner".

Suçun önlenmesi konusunda yukarıdaki tartışma ve öneriler ise her on gencin üçünün hem işsiz, hem de eğitimsiz olduğu bir yerde çok anlamsız kalıyor. Daha zor günlere hazırlıklı olalım. Uzun süren diktatörlükler ve savaşlar sonucu uyuşturucunun, çetelerin kol gezdiği Güney Amerika ülkelerinde insanların altından bisikletlerin, motosikletlerin gasp edildikleri videoları izlemedik mi?

Barış demiş, Ata'mız; "Yurtta sulh, cihanda sulh". Ne güzel demiş. Keşke sözünü dinleyebilsek.

Zevkten dört köşe oldum. insanlığın içine karıştırılmış tortular.aJGFKŞgfkGTF.şugf

@Melih Çolak

Geri