Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

Peki adam apaçık fuhuş yapıcağını söylüyormu?Neyse uzatmaya gerek yok.Ben almam niye almam çünkü yarın öbürgün benim bisikletimde çalınabilir benimkini satanada alan adamada kızacağım için o yüzden asla almam.Sanırım fazla yanlış anlaşıldım.Özür Dilerim.Eğer İstanbulda varsa gezip görüp fotoğraflarını çekerdim foruma atardım belki tekirdağdaki bir arkadaşın bisikletidir diye.

Scudo
@c. kırmızı
kardes inandin mi sen ghostu filan aramaya calistini ben inanmadim acikcasi tum calinti bisikletlere mesaj yazmis.ne yapmak istedigi belli adam cannondale den bahsediyor 500 liraya yok diye sahibinden burdan belli.....Yazmiyim yazmiyim dedim sonunda yazditirdi

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
tamam güzel çalıntı mal iyi değildir ahı kalır hayır gelmez falan ama bu işten anlayan birine 2000 tl lik bisikleti 500 e versen çalıntı diye düşünüp almam demez herhalde. buna bende dahilim.

@Abdullah T.

Sen çalıntı olduğunu bilmeden alsaydın hukukta senin mağduriyetin olmaz. Ancak ne fatura ne belge hiç bir şey olmadan ÇALINTI bir bisiklet olduğunu bile bile alıyorsan yargı karşısında seninde suçlu sayılman olası bir durum.

Hiç unutmam ilköğretim 6. sınıftaydım yaz tatilinde bir yerde çalışıyordum işe bisikletimle gidip geliyordum. Bir malzeme lazım oldu bisikletle çıktım ve acelem vardı başka bir dükkana girip malzemeyi alıp çalıştığım iş yerine dönecektim bisikleti kapının önüne park ettim 3 dakikalık alışveriş sonunda çıktığımda bisikletim yoktu. Sağa baktım sola baktım çevredekilere sordum kimse bilmiyordu, sanki başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. Bu üzüntüyle çalıştım ve eve gittim aileme çekinerek durumu anlattım. Ertesi gün sabah işe dolmuşla gittim kahvaltı yapmadan çıktığımdan Adana Çetinkaya mağazasının yan sokağında inip simit poğaça almaya giderken birden karşıma bir şey belirdi o da ne benim "Peugeot Mosaique" üzerinde 25 li yaşlarda bir adam vardı, gördüğüm gibi arkasından koşturmaya başladım ancak yetişemedim dükkana dönüp babamın iş yerinin telefonunu aradım babam arabayla geldi ne tarafa gitti dedi Çetinkaya'dan sağa dönüp hacı bayram kavşağında kaybettim olsa olsa kocavezir iş merkezi yanındaki bit pazarına gideceğini düşünüp bit pazarına doğru yol aldık. Bit pazarını gezerken bisikletimi gördüm koşturduk satıcının yanına benim bisikletim olduğunu geri alacağımızı dediğimizde adam bize geri satmaya çalıştı tabi babam bunu duyunca bağırma çağırma tehdit sayesinde oradaki tekerlekli sandalyedeki satıcı adam bu kez başladı "aman abi yapma etme" demeye ama yinede polisi arayıp şikayetimizi yaptık (gerçi polis gelmemişti) ardından para vermeden bisikleti alıp oradan ayrıldık.

Aradan 2 yıl geçtikten sonra bir gün direğe kilitlediğim yerden kilidi kesip çalmışlardı bir daha da bulamadım.

Bunu neden anlattım bilmiyorum bir sebebi yok ama ne zaman çalınan bisiklet duysam aklıma gelir.

bir hristiyan yeni müslüman olmuş ve kurban bayramında kurban kesmek istemiş.
kurbanı bahçesine bağlamış almış eline bıçağı ama nasıl keseceğini bilmediği için işi bilen müslüman bulması gerektiğini anlamış.
elinde bıçakla camiye gitmiş ve " bana bir tane müslüman lazım " demiş.
elinde bıçak olan adamı görenler ses çıkaramamış.
yaşlı bi amca ben gelirim demiş. peşinden gitmiş. kurbanı keserken amca yaşı itibariyle yarıya bile gelemeden yorulmuş. tabi ikisininde üstü başı hep kan olmuş.
amca demişki. " ben çok yoruldum. git camiden genç birini getir. "
yeni müslüman olan camiye tekrar elinde bıçakla gitmiş üstü başı kan.
içeri girip " bana bir tane daha müslüman lazım " demiş..
cemaat eli bıçaklı ve üstü başı kan olan adamı görünce korkmuşlar tabi hepsi birken imama bakmış..
imam da . " bana niye bakıyorsunuz her cübbe sarık takanı müslüman mı sanıyorsunuz " demiş...
bu bir fıkra ve neden anlattığımı da söyleyeyim.

niyetini söylemessen bizler bilemeyiz. bizler müneccim değiliz...

Bence gider 300e 500e iyi bir bisiklet alir bu arkadas sonra forumada konu acar yeni cannondale blabla.. bebegim sari cicegim falan diye :) demedi demeyin ;)

Alayınız ön yargılı insanlarsınız ne olduğunu ne olacağını bilemezsiniz.Belki almıyacağım belki alacağım.Ahmet T. ikinci çalıntıda geçmiş olsun.O milyarlık bisikletleri çalınanlar bi halt yemişsinizde Allah size bir ders vermiştir.Ve merak etmeyin bilmeden bi ton yorum yazdınız yarın öbürgün şu an altınızdakide çalınırsa şaşmayın ;)

@Abdullah T.

Bu nasıl bir mesaj dır anlamadım ? Sürekli belli şeyleri soran kişilere karşı insanların ön yargı ile yaklaşmaları doğaldır. Ancak senin kalkıp insanları yargılaman ?? anlıyamadım kaldı ki ALLAH 'ın neyi niçin yaptığını bilme gibi bi ( HAŞA ) durumun mu var ?

yaş kaç çok merak etim.

@Abdullah T.
Bir kasanin etrafinda gezip
Abi lazer korumasi var mi
Kac katman
Ne tar alaşim
Kilit sistemi ne
Diye aorular sorucan sonra sana napican soycan mi hayirdir dediklerinde yoo bende de varda soydular dicen
Millette canim kardesim dicek

Evet mantikli

Şurayı okumanı rica ederim..

Cenab-ı Hak sevdiği bir kulunu bela ve musibetlerle imtihan eder. Bazen de bir dert ve keder onun geçmiş günahlarının affına vesile olur. Bazı musibetler de kulu kurb-u ilahiye mazhar eder. yani sadece bir suç veya günah işlendi diye ALLAH insana dert vermez

bu şey gibi ya, 99 depremi için 6.7 ( tam olarak hatırlayamadım şiddeti ) yetmedi mi ? diye pankart açan tipler gibi sanki. aklıma direk bu geldi.

Arkadaslar konu basligi amacini aşiyor devam ederseniz konu kilitlenecek.lutfen gereksiz tartismaya artik son verelim.

ÇALINTI DUYURUSU
" Alper Hatinoğlu'nun Schwinn Corvette Cruiser Model bisikleti İzmit- Otogar civarından çalınmıştır.
Arka stop lambası özel, selesinde beyaz bir boya izi var.
Sibopları bordo renklidir.
Orijinalinde siboplar bordo değildir.
Görenlerin haber vermelerini rica ediyoruz. 0 555 294 44 65 "
(link)

resimdeki bisiklet çalınmıştır acaba hangi bit pazarında satılcak gören yada duyan varsa yukarıdaki numarayı lütfen arasın

benim bisikletimde geçen hafta salı günü çalındı..bit pazarına bende gittim baktım yok.markası Bianchi nero.. çalıntı bildirimi yaptım polise,olay yeri bile geldi.şerefsizler binanın içine girip zinciri testere ya başka bir aletle kesip zinciriyle beraber bisikleti aldı gitti..bina yeni olduğu için henüz kamera ve cevrede mobese yok..fotograf1.JPG

Benimde geçen sene bisikletim apartmanda kilidi kesilerek 2 çocuk tarafından çalınmıştı. Baya bi üzülmüştüm.. Yarınası dükkana gittim. öğle yemeğini yemek için ekmek almaya bakkala giderken bisikletim 2 çocuk tarafından kullanılıyordu.Birden dükkaı olduğu sokağa hamle yaptı dükkandaki abiler de sigara içiyolardı şansa direk çocukları paket etmişlerdi dükkanın içine almışlardı niçin çaldıın diye falan.Polise verelim mi diye tehdit etmiştik sonra salmıştık. Helal mal işte bulundu yarınası.

Birazdan başlıyor tartışma helalmi,harammı kapanacak bir başlık daha:D:D

Arkadaş aşırı heyecan ve sevinç yaşamış belli nede olsa helal mal geri gelmiş:D:D

Geri