@Abdullah T.
Sen çalıntı olduğunu bilmeden alsaydın hukukta senin mağduriyetin olmaz. Ancak ne fatura ne belge hiç bir şey olmadan ÇALINTI bir bisiklet olduğunu bile bile alıyorsan yargı karşısında seninde suçlu sayılman olası bir durum.
Hiç unutmam ilköğretim 6. sınıftaydım yaz tatilinde bir yerde çalışıyordum işe bisikletimle gidip geliyordum. Bir malzeme lazım oldu bisikletle çıktım ve acelem vardı başka bir dükkana girip malzemeyi alıp çalıştığım iş yerine dönecektim bisikleti kapının önüne park ettim 3 dakikalık alışveriş sonunda çıktığımda bisikletim yoktu. Sağa baktım sola baktım çevredekilere sordum kimse bilmiyordu, sanki başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. Bu üzüntüyle çalıştım ve eve gittim aileme çekinerek durumu anlattım. Ertesi gün sabah işe dolmuşla gittim kahvaltı yapmadan çıktığımdan Adana Çetinkaya mağazasının yan sokağında inip simit poğaça almaya giderken birden karşıma bir şey belirdi o da ne benim "Peugeot Mosaique" üzerinde 25 li yaşlarda bir adam vardı, gördüğüm gibi arkasından koşturmaya başladım ancak yetişemedim dükkana dönüp babamın iş yerinin telefonunu aradım babam arabayla geldi ne tarafa gitti dedi Çetinkaya'dan sağa dönüp hacı bayram kavşağında kaybettim olsa olsa kocavezir iş merkezi yanındaki bit pazarına gideceğini düşünüp bit pazarına doğru yol aldık. Bit pazarını gezerken bisikletimi gördüm koşturduk satıcının yanına benim bisikletim olduğunu geri alacağımızı dediğimizde adam bize geri satmaya çalıştı tabi babam bunu duyunca bağırma çağırma tehdit sayesinde oradaki tekerlekli sandalyedeki satıcı adam bu kez başladı "aman abi yapma etme" demeye ama yinede polisi arayıp şikayetimizi yaptık (gerçi polis gelmemişti) ardından para vermeden bisikleti alıp oradan ayrıldık.
Aradan 2 yıl geçtikten sonra bir gün direğe kilitlediğim yerden kilidi kesip çalmışlardı bir daha da bulamadım.
Bunu neden anlattım bilmiyorum bir sebebi yok ama ne zaman çalınan bisiklet duysam aklıma gelir.