Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

@Enes Çatal önümüzdeki çarşamba gelicekler, fotoğraf çekmeye çalışacağım ki çektirmiyorlar gizlice video ya almaya çalışacağım.

@olgun şenel Dediğim gibi, lcd led televizyon, motor kaskları, araç motor parçaları, sıfır araç jant ve lastikleri, pantolonlar kısaca tüm giyim ürünleri, elektrik süpürgesi, piyasa değeri 1000 tl nin üstünde olan telefonları ben gördüm sadece 30 dakika içinde :) ben sele borusuna ve bisikletin alt kısmına (görünmeyen yerine) adımı soyadımı telefonumu yazdım. bu da bir nevi güvenlik.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Seri numaraları alınabilse aslında nereden alındığı kime satıldığı ortaya çıkar ama çok zor işte.Keşke bisikleti çalınanları bu forumu takip etse mesela ilk resimdeki trek bisikletin üstünde suluğu bile var oradan sahibi tanıyabilir bisikletini.

@furkancan şahin

satılan bu yerin adı "hırsız pazarı" olarak anılıyor kocaelide :D

@Çetin ŞAHİNÖZ

ben önümüzdeki çarşamba günü gidip tek tek çekeceğim resimleri. umarım burda çalınan arkadaşlar tanır ve seri no suna ulaşmaya çalışırız bisikletlerin.

@toprakakalin1

en mantıklısı zaten, ben çizilmemesi için başkasına dahi kullandırtmıyorum. :) evime geldiğimdede 3 kat merdiven çıkıp odamda tutuyorum.

@Berksan

gördüğüm dizüstü ve masaüstü leri eklemeyi unutmuşum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
bu pazar çarşamba günleri otogarın orda kuruluyor ne ararsan var çarşıda bulamadığın şeyi burda bulursun çalıntı mal satanda var helal satış yapanda var şimdi bunlar çalıntı mı değil mi bilinmez ben şahsen burdan alışveriş yapmam ağlayanın malı gülene hayır olmaz diye bi söz var eğer çalıntı mal ise.

• Beğen
Tepkiler: Taner Eraslan
@Vefasız_Alem41

ben 30 dakika gezdim ve çalıntı olmayan mal göremedim. bir amcam helalinden su satıyordu, ona bişey demiyorum.

• Beğen
@Vefasız_Alem41

Genelde bisiklet satarken üstündeki suluktur bagajdır km saatidir ne bileyim bunun gibi parçalar çıkarılıp satılır dikkat edin kimisinde suluk kimisinde km saati var ama hiçbirinde kilit yok çalıntı olduğu çok yüksek bir ihtimal

@toprakakalin1

Ah be gençler, hayatın size her zaman istediğiniz gibi davranmanıza izin vereceğini sandığınız yaştasınız. Daha neler yaşayacaksınız.

Ya bisikletini dışarıda bırak yada geldiğin gibi geri dön denecek yerlere gitmeniz gerekmedi daha. Bisikleti çaldırmamak sizinle beraber çalmayı kafasına koymuş adama da bağlıdır.

• Beğen
@Gazel Girgin

adamlara sorduğumda nerden temin ettiklerini, ''sen alıcımısın polismisin kardeşim'' diyorlar :) siz gerisini hesap edin.

• Beğen
Resimdeki bisikletler gıcır gıcır zaten hatta whistle 1162 d var bir tane aynısı benim bisikletimin iyi biliyorum yani bu söylediğim bisikletin 1 ayını bile doldurduğundan şüpheliyim yani satıcılar rublesine kadar temizlememişse o ayrı tabi.

• Beğen
@Gazel Girgin

üzerlerindeki aksesuarları dahi sökmeden satıyorlar. temizleme zahmetine girdiklerini sanmıyorum.

• Beğen
@Berksan

hocam neler neler orjinal ayakakbılar(apartman kundura diyede bilinir) bilgisayar parçaları sıfır ayarında, oyun konsolları ,led tvler kaçak sigaralar,dvd filmler vs bunları nerden buluyor bunlar orası meçhul zati oraya gidipte birşey alınmaz

@Vefasız_Alem41

Ben gittiğimde, temiz kıyafetli çok az insan gördüm. Bunlarda üni öğrencileri idi. dizüstü ve televizyonlara bakıyorlardı.

bizde arada gezmeye gideriz ne var ne yok diye çalıntı olduğunu anlıyosun ama elinden bişey gelmiyo kaç senden beri kuruluyor bit pazarı izmitte kimsede bişi demiyor

@Vefasız_Alem41

Polis oraya zaten girmeye tenezzül etmiyor. yukarıda belirttim, adama faturası var mı dedim yok dedi, çalıntımı dedim, alıcımısın polismisin diye cevap aldım. hesabını siz yapın. ayrıyetten fotoğraf çekmeme izin verilmedi, ufak arbede yaşadım.

hocam adı üstünde bit pazarı ne garantisi var nede faturası işine gelirse alırsın diyor adam yarı fiyatına satıyor çakallar

@Vefasız_Alem41

yarı fiyatı değil, misal 800 tl diyorsa 250ye almak mümkün :D

İzmir de de kuruluyor. Bir abimin anlattığına göre sabah 5 te bit pazarında her türlü yol mtb bulunuyormuş. Ama bazı kişiler alıp satışını yapıyormuş. Ama o maldan kimseye hayır gelmez benim bisikletim de çalınmıştı 4 gün sonra çalan kişiyi buldum şikayetçi de olmuştum ama bisikletimi alınca çocuğun da genel toplamda 10 yıla yakın infazı olduğundan , şikayetimi geri çektim. Çekmek zorunda kaldım da diyebilirim. Polisler bile inanamadı benim durumuma sadece Helal malmış dediler. Benim de tecrübe edinmiş biri olarak size tavsiyem ne olursa olsun her zaman HELALinden olsun ...

• Beğen
Tepkiler: furkan k.
bazıları pinti çıkıyor hocam :D genelde dediğiniz gibi şuna 5 lira vereyim diyosun alıp gidiyosun

(link) buda en kısa ve en güzel örneği.

Geri