Başımdan geçen bir olaya dayanarak küçük bir tavsiye vermek istiyorum. Belki biraz faydası olur...
İş için farklı şehirlere giderken bisikletimi de arabanın arka koltuğuna koyar yanıma alırım genelde. Bir gün gece geç saatte dönünce, bisikleti arabadan alıp ve çıkarmak zor gelince arabada bırakmıştım. Araba da evin hemen önünde.
Bir sonraki gün tanımadığım bir numara aradı ve arabanın kelebek camının kırık olduğunu, kapısının da açık olduğunu söyledi. Aractaki döşemeyi keserek navigasyon cihazını çalmışlar. Aklıma direk bisiklet geldi. Arayana sordum, "ne bisikleti dedi". Aha dedim bisiklet de gitti. Abi dedim, arka koltukta bisiklet olacaktı...
Baktı, o duruyor dedi. Neyse ki ona dokunmamışlar...
Arabanın anahtar evdeydi, kayınpeder yakında olduğu için o gidip bisikleti eve çıkardı. sonra da polise gittik.. Hala hırsız hakkında bir gelişme yok...
Konuyu şuna bağladım kendimce. Ya gece karanlığında arkadaki bisikleti farketmedi. Ya da ön teker olmadığı için almadı. Ön tekerleği olmayan bir bisikleti taşımak çok göze batar ve bu hırsızların "hızlı bir şekilde olay yerinden ayrılma" kısmını sıkıntıya sokacağı için almadı...
Bisikletlerini bir sebepten evine sokamayıp apartman boşluğuna veya bodruma kilitleyen arkadaşlar, en azından ön tekeri çıkarıp evde bir yere koyarsanız, hırsızlara karşı belki biraz daha caydırıcı olabilir. Bisikleti bu şekilde taşımak dikkat çekeceğinden ve taşımada sıkıntı çıkaracağından belki caydırıcı olabilir...