Son gelişmeleri size aktarmak istiyorum. Savcılığa gittim ve şikayetçi olduğum konu hakkında bilgi verdim. Sayın Cömert'inde dediği gibi polisin bilinçsiz olarak şahsi davranmış olabileceğini, bu şikayet sonunda ceza alacağını yada görevinden olabileceğini ilettiler. Satış sözleşmesi ile karakoldan tekrar teyit almamızı istediler. (Israrlı Rica sonucu) Tekrar karakola gittim. O gün ifade alan ve yazan memurların olmadığını öğrendik. İfade tutanağında 2011/-1 olay numarasını görünce polis memuru böyle bir numara olamayacağını iletti. Polis kayıtlarında da ifademizle ilgili bir kayıt bulamadı. Biraz restleşme, bağırış çağırıştan sonra bisikleti çalınan şahıs hakkında kayıt araştırmasına ikna oldu memur. Ancak çok garip bir olaylar karşılaştım. Şahıs çalındığı iddia edilen bisikletini sanki kendisi bulmuş ve eliyle teslim almış ve karşılıklı sulh olmuş gibi gösterip dosyayı kapattırmış görünüyordu. Konuya muhatap diğer bana satan ve yanımdaki şahidi mi haberdar ettim. Pazartesi Sayın Cömert'inde dediği gibi bir dilekçe ile şikayetçi olacağız.
Sayın Cömert öncelikle alakanıza minnettar olduğumu ileterek başlıyorum.
ŞÜPHELİ İFADE TUTANAĞI
(CMK Madde 147) diye başlıyor ifade başlığı. Olay açıktan hırsızlık olarak belirtilmiş.
Olay no : 2011/-1
altında kanuni hakların ardından ifademiz yer alıyor.
Bu gün öğrendiğim tek şaşırtıcı olayda bu değil tabii ki; Bisikletinin çalındığını söyleyen şahıs, bu bisikletin başkasının bisikleti olduğunu söylemiş, Bisikleti de gidonundaki yalama vidasından tanımış. Oysa aldığım şahıs bisikletçi ve kesinlikle yalama vidasının olmadığını iddia ediyor.
Şahıs kendisini polislere eski federasyon başkanı olarak tanıtmış

Oysa adam resmen görevinden yıllar önce atılan bir ezik. Görevini kötüye kullanıp ortalığı karıştırmış. Sonrada tekmeyi yemiş. Tabii Eski federasyon başkanını gören polis arkadaşlarda önlerini iliklemiş. Koskoca Federasyon Başkanı g...B..klu bir bisiklet için yalan mı söyleyecek? Tabii ki hayır.
Bisikleti Facebook üzerinden satışa bile çıkardı bi ara.

Son olarak ta bisikletin bilmem ne olimpiyatları şampiyonu bilmem ne isimli şahsa ait olduğunu söylermiş.
Nasıl bir dümenin içine düştüm halen kendimi toplamış değilim.
Başlığıma da yazdığım gibi, bisikletin seri numarasını barındıran bir belge, garanti kartı, fatura vs vs... Her hangi bir belge yok adamda. Eline bir tane suluk, birde pedal faturası almış o kadar... Ve benim bisikletim Polis memurları tarafından rehin veriliyor bu adama ve bu adam da rehin bisikleti satmaya kalkıyor.
Bisiklet hakikaten onunsa; Markasını 2011'de Kandondale, ifade verirken de candale diye yazdıran bu şahıs bisikletimi akıl oyunu ile elinde tutuyor. HELAL OLSUN.